Σχόλια….

ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ

Με αμείωτους ρυθμούς, τη χρήση σύγχρονων μέσω τεχνολογίας και με οικολογικά φάρμακα συνεχίζεται το εκτεταμένο πρόγραμμα ψεκασμών που υλοποιεί η Περιφέρεια Α.Μ.Θ., σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, μεταξύ των οποίων, και της Καβάλας και Θάσου, με στόχο την καταπολέμηση των κουνουπιών και του ιού του Δυτικού Νείλου. Εξάλλου χθες  στις  10:00 π.μ. ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Κώστας Αντωνιάδης  παραβρέθηκε  στο γήπεδο Ανθή Καραγιάννη όπου έγινε η επίσημη παρουσία των συνεργείων της αναδόχου εταιρίας που έχει αναλάβει τον επίγειο ψεκασμό της καταπολέμησης των κουνουπιών στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.

ΑΥΞΗΜΕΝΟ

Πάντως φέτος το πρόβλημα με τα κουνούπια στην Καβάλα είναι ιδιαίτερα έντονο, σε όλο τον νομό.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ

Την ίδια ώρα που ο υδράργυρος άρχισε να ανεβαίνει…

ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Το Σάββατο 18 Ιουλίου  πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Καλογερικού στο Λιμένα της Θάσου, η επίσημη παρουσίαση της εφαρμογής MyThasSOS.app.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από τον Καθηγητή του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας κ. Τσινάκο Αύγουστο και  αναπτύχθηκε ως αποτέλεσμα συνεργασίας του Δήμου Θάσου και του Θεσμοθετημένου Εργαστηρίου Προηγμένων Εφαρμογών Κινητών Συσκευών και Εκπαιδευτικών Εφαρμογών AETMA Lab, του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος και του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών meteo.gr.

Η εφαρμογή MyThasSOS.app, έχει  σκοπό  την ασφαλή διαμονή των μόνιμων κατοίκων αλλά και των επισκεπτών του Νησιού καθώς προσφέρει τον άμέσο εντοπισμο θέσης του ατόμου μου βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης  καθώς και την άμεση αναφορά θέσης κρούσματος ή  υποψία κρούσματος COVID19.

Παράλληλα προσφέρει στην τουριστική προβολή του νησιού καθώς πληροφορεί σε πραγματικό χρόνο για τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες στις παραλίες του Νησιού ώστε κάθε επισκέπτης ή μόνιμος κάτοικος να μπορεί να επιλέξει εξατομικευμένα την προτιμώμενη παραλία, συνοδευόμενη και από εικόνα (μέσω κάμερας) σε πραγματικό χρόνο των καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας-Θράκης κ. Θεόδωρος Γ. Καράογλου επισκέφθηκε τη Νήσο Θάσο και το Δημαρχείο Θάσου.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Δήμαρχου Θάσου κ. Ελευθέριου Κυριακίδη, τέθηκαν εκ μέρους του Δημάρχου ζητήματα που απασχολούν το νησί της Θάσου.

Ειδικότερα τέθηκε το επίκαιρο θέμα της διέλευσης επισκεπτών – τουριστών από τον συνοριακό σταθμό της Νυμφαίας στην Ροδόπη με ανάλογές προϋποθέσεις που ισχύουν για τον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα, και πάντα με τη διασφάλιση της προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

Ο κ. Θεόδωρος Καράογλου εξέφρασε την άποψη ότι είναι κομβικό ζήτημα η διέλευσης επισκεπτών – τουριστών από τον συνοριακό σταθμό της Νυμφαίας στην Ροδόπη για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης και απαιτείται στενή συνεργασία μεταξύ κρατικών υπηρεσιών, της Περιφέρειας ΑΜΘ και των Δήμων της περιοχής προκριμένου να είναι δυνατή η διέλευση με όρους και προϋποθέσεις που θα διασφαλίζουν την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

ΜΑΝΤΕΛΑ

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν η τελετή ονοματοδοσίας του Σπιτιού του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας σε “Nelson Mandela Home” και η τελετή μετονομασίας της οδού Σωκράτους, όπου βρίσκεται το Σπίτι, σε «Οδός Νέλσον Μαντέλα». Οι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες αποτελούν φόρο τιμής στον άνθρωπο που αγωνίστηκε για την ισότητα και την καταπολέμηση της αδικίας, εκπληρώνοντας παράλληλα την επιθυμία του αείμνηστου Ιωάννη Συμεωνίδη, δωρητή του Σπιτιού, ο οποίος δραστηριοποιήθηκε στη Νότιο Αφρική.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε με αφορμή την ημέρα γενεθλίων του Νέλσον Μαντέλα, που γιορτάζεται στις 18 Ιουλίου και ανακηρύχθηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα Νέλσον Μαντέλα το 2009.

ΘΕΑΤΡΟ

Παρεμβάσεων συνέχεια, με τη συντήρηση και την αποκατάσταση στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο της Ζαρκαδιάς.

Το θέατρο αποκαταστάθηκε  με τη συντήρηση των εγκαταστάσεωνκαι των κατεστραμμένων σημείων της υποδομής, με χρωματισμό του θεάτρου, και με αποκατάσταση των πεπαλαιωμένων υδραυλικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων. Επίσης, επισκευάστηκαν τα καμαρίνια και έγιναν παρεμβάσεις στο κοίλο του θεάτρου στη σκηνή και στα παρασκήνια για να καταστεί λειτουργικό.

Τοποθετήθηκαν πλαστικά σταθερά καθίσματα για την πιο άνετη παρακολούθηση των μελλοντικών παραστάσεων, από τους δημότες του Δήμου Νέστου, αφού τα προηγούμενα είχαν κλαπεί ή μεταφερθεί.

ΕΣΤΙΑΣΗ

Απολύσεις αναμένονται στις αρχές Φθινοπώρου στον κάδο εστίασης  σύμφωνα με δηλώσεις του Αντιπροέδρου του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Καβάλας κ. Μιχάλη Μεταξά καθώς αντιμετωπίζει ένα  δύσκολο καλοκαίρι λόγω του κορωνοϊού.  Μέχρι στιγμής έχει καταγραφεί μία  μείωση στην προσέλευση τουριστών στην περιοχή  αλλά και μεγάλη μείωση στους τζίρους και στην επισκεψημότητα στα καταστήματά εστίασης και καφε σε σχέση με πέρυσι που φτάνει και το 60%. Ο κ. Μεταξάς υπογράμμισε ότι οι επιπτώσεις θα είναι μεγάλες την περίοδο του Φθινοπώρου καθώς τα μειωμένα έσοδα και η οικονομική στενότητα θα αναγκάσει τους επιχειρηματίες να προβούν σε απολύσεις.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής  το Φεστιβάλ Φιλίππων με μία χορωδία στον χώρο του Τελωνείου. Ο πρόεδρος του Φεστιβάλ κ. Σωκράτης Μποζούδης σημείωσε ότι θα τηρήθηκαν  στο ακέραιο τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ εξέφρασε την ικανοποίηση του για την μεγάλη προσέλευση του κοινού. Υπογράμμισε δε πως το φετινό πρόγραμμα του 63ου Φεστιβάλ Φιλίππων είναι το ίσιο πλούσιο σε σχέση με πέρυσι  εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την επιτυχή έκβαση του.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Καβάλας για το θέμα των δευτερογενών μεταφορών. Ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων κ. Κώστας Τσιτσιλικάκης δήλωσε πως το πρόβλημα τους αυτό είναι χρόνιο και πρέπει επιτέλους να δοθεί λύση.  Στο πλαίσιο αυτό απέχουν από αυτές τις μεταφορές.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Τέλος Ιουλίου θα επισκεφθεί την Καβάλα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκης Βορίδης. Ο πρόεδρος της Περιφερειακής Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Καβάλας κ. Χαράλαμπος Δράκος υπογράμμισε ότι θα επισκεφθούν όλο το χερσαίο τμήμα του Νομού και θα έχουν συναντήσεις με τις παραγωγικές τάξεις.

ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ

Χαμηλές ήταν οι επιδόσεις των μαθητών στις πανελλαδικές εξετάσεις. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Φροντιστών Καβάλας κ. Αργύρη Μυστακίδη οι βάσεις εισόδου στα ΑΕΙ και ΤΕΙ αναμένεται να είναι χαμηλές σε σχέση με πέρυσι.

ΔΑΣΟΣ

Μία σειρά δράσεων προστασίας του δάσους του Ζυγού ξεκίνησε η Κοινότητα Ζυγού. Ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Δαμιανός  Κοτσακίδης συνέστησε την προσοχή όλων για την αντιπυρική προστασία του δάσους. Η Κοινότητα καθαρίζει το δάσος από τα απορρίμματα ενώ απομάκρυνε πεσμένα δένδρα κόβοντας τα γερασμένα.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Με τον υπουργό Άμυνας συναντήθηκε ο εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας σε θέματα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Αλέξης Πολίτης. Για πολύωρη συνάντηση έκανε λόγο ο κ. Πολίτης σημειώνοντας ότι ο υπουργός είναι ιδιαίτερα ενημερωμένος για τα θέματα της Περιφέρειας ΑΜΘ. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.