Σχόλια…..

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πραγματοποίησε περί τους 100 ελέγχους  μετά το  κρούσμα κορωνοϊού που εντοπίστηκε σε οίκο ευγηρίας της Καβάλας, και συγκεκριμένα στο «Κωνστάντειο». Όλα τα δείγματα που ελήφθησαν είναι αρνητικά.  Ο φορέας του ιού 85 ετών παραμένει σε καραντίνα στο δωμάτιο του, ενώ έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα προστασίας των υπόλοιπων τροφίμων του Ιδρύματος.

ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε καραντίνα παραμένει συνολικά το Κωνστάντειο, ενώ στο τεστ υποβλήθηκαν και οι εργαζόμενοι.

ΚΟΜΒΟΣ

Νωρίτερα από τις 15 Ιουλίου που ήταν προγραμματισμένο δόθηκε στην κυκλοφορία ο οδικός  κόμβος του Αγίου Ανδρέα από πλευράς Εγνατίας Οδού ΑΕ.

ΑΝΑΚΟΥΦΗΣΗ

Και φυσικά αυτό προκάλεσε κυκλοφοριακή ανακούφιση στην περιοχή.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Η Αναπτυξιακή Καβαλας – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α., σε  συνεργασία με το Οινολογικό Ινστιτούτο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών  και το Δήμο Παγγαίου, διοργάνωσε διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τοπικού αμπελοοινικού προϊόντος.

Το σεμινάριο έλαβε χώρα στο Αμφιθέατρο «Φρίξος Παπαχρηστίδης» στην Ελευθερούπολη, και συμμετείχαν σε αυτό αμπελοκαλλιεργητές, οινολόγοι, οινοποιοί και γεωπόνοι. Είχε ως αντικείμενο την παρουσίαση καινοτόμων καλλιεργητικών και οινοποιητικών τεχνικών με σκοπό την ανάδειξη και αξιοποίηση των τοπικών ποικιλιών.

ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης και συντήρησης του εθνικού και επαρχιακού κεντρικού οδικού δικτύου στο νησί της Θάσου, από την ανάδοχο εταιρία, προϋπολογισμού πεντακοσίων (500.000)ευρώ.

Με αφορμή τις σχετικές εργασίες ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες πραγματοποίησαν επίσκεψη σε έργα που υλοποιούνται στο νησί της Θάσου και ειδικότερα στις δημοτικές ενότητες σκάλας Πρίνου, Σωτήρος, Καλλιράχι και Ραχώνι.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο  Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, παρακολούθησε στην Θεσσαλονίκη  την παρουσίαση του προγράμματος Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση “Αντώνης Τρίτσης”, από τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο.

Την παρουσίαση, η οποία έγινε στο συνεδριακό κέντρο “Ιωάννης Βελλίδης”, συνδιοργάνωσαν το υπουργείο Εσωτερικών, η ΕΕΤΑΑ και τις ΠΕΔ Κεντρικής, Δυτικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Πρόκειται για το πρόγραμμα που υλοποιεί το υπουργείο Εσωτερικών, ύψους 2,5 δισ. ευρώ, που αφορά στην κατασκευή έργων στους τομείς των υποδομών, της ψηφιακής σύγκλισης, της βιώσιμης ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Κ16, με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Καβάλας και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΑΜ-Θ,  διεξήχθη  το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Ιουλίου 2020, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο “Ανθή Καραγιάννη”.  Στην  διοργάνωση,  έλαβαν μέρος 450 αθλητές και αθλήτριες από διάφορες περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

ΡΑΨΑΝΗ

Συνεχίζονται οι εργασίες της αποκατάστασης του φάρου στον τεχνητό ύφαλο που  κατασκευάστηκε στην παραλία της Ραψάνης. Ο δήμαρχος Καβάλας κ. Μουριάδης σημείωσε ότι το έργο βελτιώνει την  παραλία.

ΔΕΥΑΚ

Έληξε η προθεσμία  της ρύθμισης των οφειλετών της ΔΕΥΑΚ με τις 100 δόσεις. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιχείρησης κ. Απόστολο Χρόνη 45 μεγαλοοφειλέτες ρύθμισαν τα χρέη τους.

ΓΙΑΤΡΟΙ

Οι Γιατροί του Κόσμου προχώρησαν σε εμβολιασμούς παιδιών προσφύγων  στο Στρατόπεδο Ασημακοπουλου Καβάλας. Η εκπρόσωπος τους κ. Άννα Γιοβανιού σημείωσε ότι λόγω κορωνοϊού έχουν μειώσει την δράση τους.

ΛΑΪΚΗ

Πραγματοποιήθηκε εκ νέου  η Λαϊκή Αγορά στην Καλαμίτσα έξω από το Κλειστό Γυμναστήριο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Παραγωγών Λαϊκών Αγορών κ. Παναγιώτη Δημητρακέ κατά πάσα πιθανότητα θα καθιερωθεί ο χώρος.

ΠΑΡΚΙΔΕΣ

Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας προχώρησε στον καθαρισμό παρκίδων στον Άγιο Σίλα. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Σταυρίδη 10 άτομα καθάρισαν αυτά τα διαχωριστικά.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ

Τα Επιμελητήρια της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης ζητούν από την κυβέρνηση να ανοίξει εκ νέου ο συνοριακός σταθμός Νυμφαίας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Μάρκο Δέμπα είναι απαραίτητο να ανοίξει η Νυμφαία καθώς μεγάλος όγκος Ρουμάνων τουριστών διακινούνται μέσω αυτού.

ΝΕΣΤΟΣ

Σε έντονη δραστηριότητα είναι οι αγρότες του Νέστου αυτό το διάστημα  ιδιαίτερα στις δενδρώδεις καλλιέργειες. Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νέστου κ. Σάββας Αργυράκης σημείωσε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Καβάλας ότι οι δραστηριότητες τους έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.