Σχόλια…

ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ

Ο Δήμος Καβάλας με τη συνεργασία του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Αν. Μακεδονίας, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Αν. Μακεδονίας και του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, διοργάνωσαν προχθές με απόλυτη επιτυχία ενημερωτική εκδήλωση για την Ανάρτηση των Δασικών Χαρτών και τη διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων επ’ αυτών.  Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε  στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» στις 6 το απόγευμα, με εντυπωσιακή συμμετοχή φορέων και απλών πολιτών, καθώς στην αίθουσα της εκδήλωσης δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο. Πρώτη φορά είδαμε τόσο κόσμο σε μια εκδήλωση εξειδικευμένου αντικειμένου, κάτι που δείχνει ότι το θέμα αφορά πολύ κόσμο καθώς οι χάρτες αυτοί δημιουργούν προβλήματα σε αρκετούς γαιοκτήμονες των οποίων οι εκτάσεις εντάσσονται με τους χάρτες αυτούς σε δασικές ζώνες..   Έτσι η όλη διαδικασία ήταν μία καλή ευκαιρία να ενημερωθούν άπαντες…

Η ΣΗΜΑΣΙΑ

Καθόλου τυχαία, η  δήμαρχος Καβάλας κ. Τσανάκα αλλά και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μαρκόπουλος σημείωσαν στον χαιρετισμό τους την σημασία των δασικών χαρτών ενώ ο πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Μακεδονίας  κ. Ζαφείρης Μυστακίδης τόνισε με έμφαση πως με τους δασικούς χάρτες θα σταματήσει επιτέλους η καταπάτηση των δασικών περιοχών και συνάμα κάποια οικόπεδα που αντιμετώπιζαν προβλήματα θα απεμπλακούν από γραφειοκρατικές διαδικασίες ετών.

ΟΜΙΛΙΕΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικός ομιλητής ήταν ο κ. Σταγγίδης,  Δασολόγος, Προϊστάμενος τμήματος δασικών χαρτογραφήσεων της Δ/νσης Δασών Καβάλας, εισηγητής Παραρτήματος Ανατολικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου με θέμα  «Εννοιολογική προσέγγιση του Δάσους και της Δασικής έκτασης στο πεδίο κατάρτισης των Δασικών Χαρτών». Η ομιλια του κ. Σταγγίδη ήταν πολύ ενδιαφέρουσα, απλά το μόνο του «λάθος» ήταν ότι επικαλέστηκε πολλές νομοθεσίες που τον απλό κόσμο τον μπερδεύουν. Παρόλα αυτά ήταν ένας μπούσουλας και για τον πιο αδαή να καταλάβει την πηγή του θέματος και να ενεργήσει αναλόγως αν είναι θιγόμενος. Εν κατακλείδι να πούμε ότι η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και όσοι από τους θιγόμενους δεν την παρακολούθησαν είναι άξιοι της μοίρας τους.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Δημόσιος διαγωνισμός θα γίνει για την αξιοποίηση του παλιού αεροδρομίου Καβάλας στον Αμυγδαλεώνα όπως το διαβεβαιώνει ο εκπρόσωπος τύπου των ΑΝΕΛ στην Καβάλα κ. Γιώργος Τσακίρης. Μάλιστα ο τελευταίος σημείωσε ότι ο διαγωνισμός θα γίνει την Άνοιξη κι από ότι φαίνεται μια και μοναδική είναι η εταιρία που ενδιαφέρεται για το αεροδρόμιο του Αμυγδαλέωνα. Η οποία και είναι η Egnatia Aviation.

ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ

Και πραγματικά με το καλό να αναλάβει την τύχη του αεροδρομίου Αμυγδαλεώνα η εταιρία Egnatia Aviation, καθώς όλα αυτά τα χρόνια που δραστηριοποιείται στο Αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας μόνο επιτεύγματα έχει να επιδείξει.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Οι αγρότες της Περιφέρειας ΑΜΘ προωθούν τη δημιουργία Ομοσπονδίας για την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων τους, δηλώνει ο κ. Κώστας Παπαμερής.

Μάλιστα σύμφωνα με τον ίδιο με την Ομοσπονδία δεν θα υπάρχουν πλέον μεμονωμένες κινητοποιήσεις αγροτών, αλλά όλα θα γίνονται συντονισμένα. Όπως εξήγησε ο κ. Παπαμερής, από δω και στο εξής δεν πρόκειται να γίνονται κινητοποιήσεις για τις κινητοποιήσεις στην Περιφέρειά μας και όλα θα γίνονται συντονισμένα. Που σημαίνει ότι δεν πρόκειται να κάνουν το χατίρι των αγροτοσυνδικαλισταράδων που κάθε χρόνο ξεσηκώνουν τους αγρότες για ψύλλου πήδημα και για προσωπικό όφελος.

ΑΝΩΔΥΝΑ

Ανώδυνα πέρασε η εποχική γρίπη για την Καβάλα σύμφωνα με τον Νομίατρο κ. Χρήστο Παπαδόπουλο. Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι φέτος είχαμε πολύ λίγα θανατηφόρα κρούσματα σε σχέση με το παρελθόν, γεγονός που οφείλεται στο ότι περισσότεροι άνθρωποι εμβολιάστηκαν. Ο ίδιος δήλωσε υπέρμαχος των εμβολιασμών.

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ

Κάθετα αντίθετο είναι και το Επιμελητήριο Καβάλας στο ενδεχόμενο συγχώνευσης των Επιμελητηρίων που προωθεί το υπ. Εσωτερικών. Ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Δέμπας σχολίασε πως έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως η κυβέρνηση δεν τα θέλει τα Επιμελητήρια καθώς όπως υποστήριξε από τα 57 Επιμελητήρια που υπάρχουν σήμερα θα μείνουν μόνον 13,  ένα σε κάθε Περιφέρεια γεγονός που θα επιβαρύνει τους επιχειρηματίες στις συναλλαγές τους με αυτά. Στην περίπτωση της Καβάλας οι επιχειρηματίες θα πρέπει να απευθύνονται στο Επιμελητήριο Κομοτηνής  με ότι αυτό συνεπάγεται.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Με την υφυπουργό Οικονομικών κ. Παπανάτσιου συναντήθηκε η δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα για το παλιό Νοσοκομείο όπου υπήρξε καλό κλίμα σε ότι αφορά την παραχώρηση του κτιρίου στον Δήμο Καβάλας. Σύμφωνα με την κ. Τσανάκα στην συνάντηση έγινα κάποια βήματα για το θέμα αυτό καθώς είναι ένα  πάγιο αίτημα του Δήμου Καβάλας  για την αξιοποίηση του κτιρίου δεδομένου ότι υπάρχει ένα master plan για την αξιοποίηση συνολικά του κτηριακού συγκροτήματος. Η δήμαρχος ς Καβάλας αναμένεται να έχει και νέα συνάντηση με την κ. Παπανάτσιου καθώς η υφυπουργός ζήτησε επιπλέον στοιχεία από τον Δήμο καβάλας πάνω στο θέμα αυτό.

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ

Μεγάλη καθυστέρηση σημειώθηκε στο έργο της ανάπλασης της πρώην Μεγάλης Λέσχης της Καβάλας όπως δηλώνει ο δημοτικός σύμβουλο κ. Θεόδωρος Μουριάδης. Οι ευθύνες βαραίνουν τον εργολάβο, σύμφωνα με τον κ. Μουριάδη. Βέβαια όπως διαπιστώσαμε τη Δευτέρα αλλά και χθες, συνεργεία του εργολάβου εργάζονται στο χώρο και ενδεχομένως ο εργολάβος να προλάβει να παραδώσει το έργο τέλος Μαρτίου με αρχές Απριλίου.

Δ.Σ.

Αύριο Πέμπτη συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας και μεταξύ των θεμάτων υπάρχει και αυτό που αφορά την αναστολή της ελεγχόμενης στάθμευσης. Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Ηλίας Καλανταρίδης έκανε σχετικές δηλώσεις, τονίζοντας ότι θα άρουν ένα μέτρο το οποίο ούτως ή άλλως δεν έχει καμία ουσία πλέον. Διότι δεν ισχύει η ελεγχόμενη στάθμευση την οποία όμως μελλοντικά θα την εφαρμόσουν.

ΕΞΑΛΛΗ

Πολύ συζήτηση έγινε και γίνεται για το θέμα της παρουσίας της «Δημωφέλεια» στην Τουριστική Έκθεση της ΕΜΜΙΤ στην Κωνσταντινούπολη  και  τον σχολιασμό που υπήρξε ότι η «Δημωφέλεια» αναγνώρισε το τουριστικό περίπτερο  του ψευδοκράτους των Τουρκοκυπρίων.  Η πρόεδρος της «Δημωφέλεια» κ. Ιωσηφίδου με δηλώσεις της ξεκαθάρισε το τοπίο, κάνοντας λόγο για λάσπη από πλευράς δημοσιευμάτων για το όλο θέμα και απειλώντας με μηνήσεις για τους εμπνευστές αυτής της υπόθεσης. Και από ότι φαίνεται θα υπάρξει μεγάλη συνέχεια σε αυτήν την υπόθεση και μάλιστα δικαστική. Διότι η κ. Ιωσηφίδου θα προσφύγει δικαστικά από ότι φαίνεται.

ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑΝ

Χθες με πολιτικό γάμο παντρεύτηκε στο δημαρχείο η κόρη της Αντιδημάρχου κ. Πρασσά, με τον πρόεδρο του Δημοτικού Ωδείου κ. Κουφατζή!  Να ευτυχήσουν τα παιδιά.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ

Καλοκαιρία είχαμε και χθες με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας.

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση