Σχόλια…..

ΓΙΟΡΤΗ

Η Καβάλα γιόρτασε την απελευθέρωση της με κάθε λαμπρότητα. Παρόν ο υπουργός Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος που έδωσε άλλο χρώμα στις εκδηλώσεις.

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ

Η σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης – Καβάλας έχει αναδειχθεί το τελευταίο διάστημα καθώς ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Κατσιμύγας έθεσε ζήτημα επαναχάραξης του έργου με την σύνδεση του νέου Λιμανιού με αυτή. Ο βουλευτής κ. Μακάριος Λαζαρίδης σχολίασε πως μάλλον ο κ. Κατσιμύγας δεν κατάλαβε κάτι εκτός αν θέλει να καθυστερήσει περεταίρω το έργο.  Και έχει δίκιο καθώς δεν τίθεται  θέμα επαναδιαπραγμάτευσης διότι στο ενδεχόμενο νέων μελετών θα πάμε πίσω τουλάχιστον μία 10ετία!!  Το θέλουμε;  Όχι βέβαια!!!!

NOVARTIS

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ έκλεισε την έρευνα για την Novartis. Ο βουλευτής κ. Μακάριος Λαζαρίδης έκανε σχετικές δηλώσεις. Χαρακτηριστικά είπε ότι «η σχετική ανακοίνωση της επιτροπής για το κλείσιμο της υπόθεσης με την επιβολή προστίμων 112 εκ δολαρίων δίχως να προκύψουν αποδείξεις εμπλοκής πολιτικών προσώπων, ρίχνει τίτλους τέλους σε μια σκευωρία που έχει καταρρεύσει εδώ και καιρό. Κλείνει ως προς το ένα μέρος της μια δυσώδη υπόθεση η οποία στήθηκε στο μαγαζί του ΣΥΡΙΖΑ. Και λέω μαγαζί διότι όλοι οι Έλληνες πολίτες έχουμε δει τους διαλόγους του κ. Παππά με τον κ. Μιωνή, που μιλάει για μαγαζί –δεν μας έχει πει, βέβαια, τι κωδικό αριθμό δραστηριότητας έχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Θυμίζω ότι 10 πολιτικά πρόσωπα μεταξύ των οποίων δύο πρώην πρωθυπουργοί, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Πικραμένος, διασύρθηκαν επί χρόνια δίχως να προκύψει το παραμικρό στοιχείο εις βάρος τους από τις έρευνες των ελληνικών και των αμερικανικών αρχών. Αναρωτιέμαι τι έχουν να πουν τώρα οι μαγαζάτορες του ΣΥΡΙΖΑ και οι πλασιέ των δήθεν αποκλειστικών για τις έρευνες του FBI; Θα ζητήσουν συγνώμη; Το σκάνδαλο Novartis ως προ το ιατρικό σκέλος υπήρξε, το ‘χει πει κι ο πρωθυπουργός και το υποστηρίξαμε από την πρώτη στιγμή. Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε στην άκρη το πραγματικό σκάνδαλο για να στήσει μια πολιτική σκευωρία. Οι ευθύνες όσων την εξύφαναν διερευνώνται και η δικαιοσύνη οφείλει να συνεχίσει απερίσπαστη τη δουλειά τους ώστε να τιμωρηθούν όσοι ζημίωσαν το Ελληνικό Δημόσιο».

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Καβάλας συναντήθηκε με την διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα ζητώντας την μείωση των τελών για όλους τους επαγγελματίες της παραλιακής ζώνης. Ο πρόεδρος της κ. Θεόδωρος Χατζηχρήστος σημείωσε ότι κατέθεσαν εγγράφως τα αιτήματα τους ενώ το ΤΑΙΠΕΔ είναι αυτό που θα λάβει τις τελικές αποφάσεις.

ΛΑΪΚΗ

Λειτούργησε  εκ νέου η Λαϊκή Αγορά στην Καλαμίτσα το Σάββατο  στον χώρο στάθμευσης του Κλειστού της Καλαμίτσας μόνον με παραγωγούς. Ο πρόεδρος των Παραγωγών Λαϊκών Αγορών κ. Δημητρακές Παναγιώτης σημείωσε ότι αποσυμφωρείται η Λαϊκή Αγορά της Καβάλας.

ΟΧΙ ΟΣΟ

Από την άλλη η νέα αυτή Λαϊκή Αγορά στην Καλαμίτσα δεν είχε τόσο κόσμο όσο θα ήθελαν οι παραγωγοί. Υπομονή θα την μάθει ο κόσμος.

ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ

Το θέμα είναι να μην μείνει στα χαρτιά το έργο της σιδηροδρομικής σύνδεσης Καβάλας – Θεσσαλονίκης,  όπως τονίζει η βουλευτής Καβάλας κ. Τάνια Ελευθεριάδου.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ

Δια ζώσης συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου ζητά η παράταση Περιφερειακή Σύνθεση. Το μέλος της κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος σημείωσε πως το θέμα είναι απλό και πρέπει να λειτουργήσουν όπως προβλέπεται.

ΛΙΧΟΥΝΑΣ

Σε απολογία κλήθηκε ο αρχαιολόγος κ. Λιχούνας Μιχάλης από την υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη για τις δηλώσεις του αναφορικά με την Βασιλική Β` του Αρχαιολογικού Χώρου Φιλίππων και την κριτική του για την μελέτη. Όπως σχολίασε η μελέτη είναι προβληματική.

ΕΠΙΠΕΔΟ

Για χαμηλό επίπεδο των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου  Καβάλας κάνει λόγο στις δηλώσεις του ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος.

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ

Επιστολή στον Υπουργό κ. Σταικούρα έστειλαν οι Κτηνοτρόφοι της Περιφέρειας για το τέλος επιτηδεύματος. Ο πρόεδρος Κτηνοτρόφων Καβάλας κ. Νίκος Δημόπουλος υπογράμμισε πως θα πρέπει να καταργηθεί αυτό το τέλος.

ΘΑ ΓΙΝΕΙ

Το Επιμελητήριο Καβάλας θα πραγματοποιήσει την ετήσια Έκθεση του τον Φθινόπωρο όπως το διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του κ. Μάρκος Δέμπας. Έστω και μικρότερη..

ΑΡΚΕΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Αρκετός κόσμος στις παραλίες της Καβάλας το Σαββατοκύριακο, άρχισε σταδιακά να ζωηρεύει η κατάσταση.  

ΒΑΛΚΑΝΙΟΙ

Από την άλλη οι περισσότεροι τουρίστες που υπάρχουν είναι Βούλγαροι και Ρουμάνοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.