Σχόλια…

ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ

Η καλύτερη λύση για το Ίδρυμα Αγία Μαρίνα είναι να ενταχθεί το Ίδρυμα στην Κοινωνική Πρόνοιας όπως δήλωσε η νομική σύμβουλος του Ιδρύματος κ. Μαρίνα Φιλιππίδου. Και έχει δίκιο η κ. Φιλιππίδου την ίδια ώρα που τρέχουν οι εξελίξεις για το Ίδρυμα. Πάντως για πρώτη φορά υπάρχει φως στο τούνελ και πολύ πιθανόν να περάσει το Ίδρυμα στην Κοινωνική Πρόνοια..

ΣΥΣΚΕΨΗ

Μία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας υπό την αιγίδα και πρωτοβουλία  του προέδρου του κ. Ευθύμιου Μακρογιάνη με τους 9 εργαζόμενους του Ιδρύματος για το Ειδικό Παιδί «Αγία Μαρίνα» με θέμα το μέλλον του Ιδρύματος μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θεόδωρου Μαρκόπουλου. Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα των εργαζομένων για ενημέρωση καθώς ανησυχούν για το επαγγελματικό τους μέλλον, δεδομένου ότι δεν υπάρχει κάτι το χειροπιαστό για την επόμενη ημέρα του Ιδρύματος. Ο κ. κ. Μακρογιάννης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας οι οποίοι την περασμένη Τετάρτη συναντήθηκαν με την Αναπληρωτή Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου  για το θέμα του Ιδρύματος και της κατέθεσαν τον πλήρη φάκελο της κατάστασης του.  Η λύση που εξετάζεται από την υπουργό είναι να ενταχθεί το Ίδρυμα  στην Κοινωνική Πρόνοια και να μετατραπεί σε ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ με μορφή πλέον μίας δομής του Δημοσίου  που θα λειτουργεί στον ίδιο χώρο, δηλαδή στο Περιγιάλι. Σε αυτή την περίπτωση οι εργαζόμενοι θα περάσουν στο δημόσιο και θα εργάζονται πλέον ως αορίστου χρόνου.

ΤΟ ΑΓΚΑΘΙ

Το «αγκάθι» στην όλη υπόθεση βρίσκεται το μεγάλο χρέος του Ιδρύματος προς το ΙΚΑ της τάξεως των 370.000 ευρώ για το οποίο  γίνονται προσπάθειες να διευθετηθεί  διότι σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορέσει να υλοποιηθεί αυτή η διαδικασία να περάσει το Ίδρυμα σ την Κοινωνική Πρόνοια και να λειτουργεί αυτόνομα.  Ο φάκελος του Ιδρύματος και του χρέους  θα δοθεί στον Διοικητή του ΙΚΑ κ. Πέτρο Πετρόπουλο για να τον μελετήσει έτσι ώστε να εξεταστεί η δυνατότητα η αποπληρωμή του χρέους να γίνει με δόσεις και να λυθεί οριστικά το πρόβλημα.  Σε περίπτωση που υπάρξει αδιέξοδο με το χρέος και δεν ενταχθεί η «Αγία Μαρίνα» στην Κοινωνική Πρόνοια,  η εναλλακτική επιλογή είναι να αναλάβει τις τύχες του Ιδρύματος ο Δήμος Καβάλας.  Η δήμαρχος κ. Τσανάκα έκανε γνωστό ότι ο Δήμος Καβάλας είναι σε θέση να αναλάβει την τύχη του Ιδρύματος καθώς διαθέτει ήδη μία δομή ανάλογη, το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ και επομένως μπορεί να ενσωματώσει το Ίδρυμα σε αυτή την δομή. Μάλιστα η κ. Τσανάκα δήλωσε πως καλό θα είναι να της παραχωρηθεί το κτίριο της  «Αγίας Μαρίνας» για να συνεχίσει να λειτουργεί στον ίδιο χώρο υπό την αιγίδα όμως του Δήμου καβάλας. Σε ότι αφορά   το προσωπικό του Ιδρύματος  θα πρέπει να υποβάλλουν αιτήσεις για πρόσληψη  στην νέα δομή  με ην διαδικασία του ΑΣΕΠ όμως. Σε αυτή την περίπτωση οι εργαζόμενοι του Ιδρύματος θα έχουν επιπρόσθετη μοριοδότηση  λόγω της προϋπηρεσίας τους στο Ίδρυμα  και της εργασιακής τους εμπειρίας. Βέβαια άγνωστο παραμένει αν θα προκηρυχθούν και οι 9 θέσεις ή αν θα είναι λιγότερες  καθώς πολλά θα εξαρτηθούν από το νέο οργανόγραμμα που θα καθορίζει και τις θέσεις εργασίας στο Ίδρυμα.

ΜΕ ΕΤΑΔ

Με τον πρόεδρο της ΕΤΑΔ συναντήθηκαν την περασμένη βδομάδα οι 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας για το θέμα της παραχώρησης της Ακτής Καλαμίτσας στο Δήμο Καβάλας.  Ο Βουλευτής κ. Γιώργος  Παπαφιλίππου δήλωσε πως είναι αισιόδοξος για την έκβαση της υπόθεσης της Καλαμίτσας ενώ χαρακτήρισε  πιο εύκολη την υπόθεση της παραχώρησης του παλιού Δικαστικού Μεγάρου.

ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ

Σε πολύ καλό δρόμο βρίσκονται τα έργα ανακατασκευή των κτηρίων στο Στρατόπεδο Ασημακοπουλου όπου δημιουργούνται 72 διαμερίσματα για τη φιλοξενία προσφύγων. Σύμφωνα με την Εκπρόσωπο των Γιατρών Κόσμου κ. Άννα Γιοβανιού οι εργασίες αναμένεται να ολοκλη4ρωθούν σε περίπου ένα μήνα από σήμερα για να μεταφερθούν εκεί 72 οικογένειες και 20 ασυνόδευτα παιδιά.

2.000 ΑΤΟΜΑ!

Οκτακόσιοι αθλητές από 54 αθλητικά σωματεία συμμετείχαν στους Πανελλήνιους Κολυμβητικούς Αγώνες Βορείου Ελλάδος που έγιναν το Παρασκευοσαββατοκύριακο στην Καβάλα. Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Γιώργος Φιλόσογλου δήλωσε πως επρόκειτο για ένα πολύ σπουδαίο γεγονός καθώς μαζί με τους αθλητές και τα συνοδά μέλη, στην Καβάλα βρέθηκαν 2.000 άτομα!

ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω αυτού του πρωταθλήματος κολύμβησης που έγινε στην Καβάλα τα ξενοδοχεία είχαν 100% πληρότητα. Για αυτό το λόγο κάποιες αποστολές διέμειναν σε ξενοδοχείο της Δράμας!

ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην έναρξη των αγώνων σημειώθηκε το αδιαχώρητο στο κολυμβητήριο κάτι το οποίο είχαμε να δούμε χρόνια. Η δε συμμετοχή σε αυτούς τους αγώνες ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ

Και φυσικά αυτή η τεράστια επιτυχία που σημείωσαν αυτοί οι αγώνες είναι μια παρακαταθήκη για το μέλλον. Άλλωστε κατά γενική ομολογία η Καβάλα διαθέτει ένα από τα καλύτερα κολυμβητήρια στη Μακεδονία και τη Θράκη.

ΜΕΙΩΣΗ

Δραματική θα είναι η μείωση των αφίξεων κρουαζιερόπλοιων φέτος στο Κεντρικό Λιμάνι Καβάλας, καθώς ανακοινώθηκαν μόλις 4 κρουαζιερόπλοια. Και φυσικά όλο αυτό οφείλεται στα γεγονότα της Τουρκίας με την τρομοκρατία που ανάγκασαν τις εταιρίες να μειώσουν δραματικά τις κρουαζιέρες στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

ΚΑΛΑΜΙΤΣΑ

Θα συνεχίσει να έχει λαϊκό χαρακτήρα η δημοφιλής Ακτή Καλαμίτσας Καβάλας με ελεύθερη πρόσβαση για τους λουόμενους. Αυτό το επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του και ο βουλευτής Καβάλας κ. Παπαφιλίππου. Το θέμα βέβαια είναι ποιος θα πάει στην Καλαμίτσα αν οι υποδομές δεν έχουν την παραμικρή φροντίδα. Διότι αν ο Δήμος Καβάλας δεν καθαρίσει τα αποδυτήρια από την άμμο και δεν καθαρίσει τα ντους, όπως επίσης αν δεν βάλει και ομπρέλες ηλίου, ποιος λουόμενος θα πάει σε αυτήν την ακτή;

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

Χθες πάντως η δήμαρχος Καβάλας κ. Τσανάκα σε δηλώσεις της ξεκαθάρισε πως η Ακτή Καλαμίτσας ανήκει στον λαό της Καβάλας και ως εκ τούτου, ακόμη και να μην έλθουν σε συμφωνία με την ΕΤΑΔ, ο Δήμος Καβάλας θα προετοιμάσει την ακτή για τους λουόμενους το καλοκαίρι.

ΕΠΣΚ

Ο Συνδυασμός ΑΝΑΣΑ θα διεκδικήσει την προεδρία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας όπως το επιβεβαίωσε το μέλος του Δ.Σ. κ. Παπαδόπουλος Μιχάλης.

ΑΓΡΟΤΕΣ

Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ν. Καβάλας με ανακοίνωσή του στηρίζει τους αγώνες των αγροτών και όλων των επαγγελματικών τάξεων. Ο πρόεδρός του κ. Τάσος Ιωαννίδης έκανε σχετικές δηλώσεις τονίζοντας ότι η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Ο κ. Ιωαννίδης τόνισε ότι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές χρειάζεται ενότητα από τους εργαζομένους. Πού να τη βρεις βέβαια λέμε εμείς…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.