Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια…..

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

ΒΡΟΧΕΣ

Οι τελευταίες βροχοπτώσεις έχουν φέρει τα πάνω κάτω στην Καβάλα αλλά και στις γύρω περιοχές, όπως π.χ. στην Δράμα. Έριξε χαλάζι προχθές με το τσουβάλι…..

ΕΥΤΥΧΩΣ

Από την άλλη ευτυχώς η τουριστική κίνηση εξελίσσεται πολύ θετικά για την Καβάλα και την Θάσο.  Ας είναι καλά οι Βαλκάνιοι, Ρουμάνοι, Βούλγαροι και Σέρβοι…

ΕΛΕΓΧΟΙ

Την ίδια ώρα που έχουν ενταθεί οι υγειονομικοί έλεγχοι στην καβάλας στις επιχειρήσεις εστίασης και στα καφέ.

ΝΕΣΤΟΣ

Στην τοποθέτηση μιας ηλεκτροκίνητης ράμπας κολύμβησης Seatrac για άτομα με κινητικά προβλήματα, προχώρησε ο Δήμος Νέστου στην παραλία Κεραμωτής, δίπλα από το αναψυκτήριο του Αιγαίου.

Το σύστημα αποτελείται από ένα μηχανισμό που περιλαμβάνει ράγες σταθερής τροχιάς, στις οποίες ένα ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα κινείται μέσα και έξω από το νερό, επιτρέποντας στα άτομα με κινητικά προβλήματα να εισέλθουν μόνα τους στη θάλασσα, χωρίς τη βοήθεια συνοδών. Είναι πλήρως αυτόνομο αφού διαθέτει φωτοβολταϊκό σύστημα. Ήδη ο Δήμος Νέστου προχωρά τη διαδικασία για τη προμήθεια άλλων τεσσάρων συστημάτων Seatrac.

ΑΓΩΓΕΣ

Συνολικά 8 αγωγές κατέθεσαν οι εργαζόμενοι  στην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων ζητώντας να επιστρέψουν στο εργοστάσιο. Σύμφωνα με τον  πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων  κ. Νίκο Βογιατζίδη για μία ακόμη φορά βρίσκονται σε δικαστικό αγώνα.

ΗΜΕΡΙΔΑ

Ημερίδα για τη διάβρωση των ακτών του Δήμου Παγγαίου θα πραγματοποιηθεί με την συνεργασία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Ο καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος κ. Γιώργος Συλαίος σημείωσε ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα ευρωπαϊκό όπου πολλοί καθηγητές θα παρουσιάσουν τις εργασίες τους.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ξεκίνησε την Δευτέρα  η λειτουργία των ενοικιαζόμενων δωματίων και στον Νομό Καβάλας με έμφαση τους Βαλκάνιους τουρίστες. Ο πρόεδρος των Ενοικιαζόμενων Δωματίων Θάσου κ. Γιάννης Μαρκιανός σημείωσε ότι το κλίμα είναι καλό και υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία λόγω και των κρατήσεων ενώ οι πρώτοι τουρίστες είναι κυρίως Ρουμάνοι και Βούλγαροι. 

ΤΟΥΡΝΟΥΑ

Η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας διοργανώνει ένα Summer Draft δοκιμάζοντας ταλέντα από την Καβάλα που θα μπορέσουν να αγωνιστούν στην Α2 Κατηγορία. Ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης κ. Σ. Βεζερτζής υπογράμμισε ότι η ομάδα δίνει την ευκαιρία στα ταλέντα της Καβάλας να δοκιμαστούν.

ΙΟΣ

Αυξητική   τάση παρουσιάζουν στην  χώρα μας τα κρούσματα κορωνοϊού..  Ο Γενικός Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας κ. Αλέξης Πολίτης σημείωσε πως παρατηρείται μία χαλάρωση των συμπεριφορών απέναντι στον ιό και συνέστησε την προσοχή σε όλους..

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Ξεκίνησαν την Δευτέρα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις με το μάθημα της Έκθεσης όπου δεν σημειώθηκε κανέναν πρόβλημα. Σύμφωνα με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας κ. Απόστολο Βαγενά δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα ενώ τα μέτρα για τον κορωνοϊό τηρούνται με θρησκευτική ευλάβεια.

ΤΕΝΑΓΗ

Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας ξεκίνησε ένα έργο καθαρισμού της κεντρικής τάφρου των Τεναγών Φιλίππων. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Θεόδωρο Παπαδόπουλο θα γίνουν και κάποια άλλα συμπληρωματικά έργο όπως η χωμάτινη γέφυρα που έπεσε στο Δάτο.

ΔΣ

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας  το αίτημα επιχειρηματία για λατομική έρευνα σε δύο ανενεργά λατομία. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κώστας Πεφάνης ανέφερε σε δηλώσεις του ότι πρόκειται για δύο παλιά λατομία στο Βουνοχώρι και την Λιμνιά που θα αξιοποιηθούν με υπόγειο τρόπο και όχι με υπέργειο.

 ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Οι παράκτιες ζώνες στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Μεσόγειο αφενός μεν αποτελούν αδιαμφισβήτητο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τις τοπικές κοινωνίες, αφετέρου δε αντιμετωπίζουν διαρκώς αυξανόμενες φυσικές και ανθρωπογενείς πιέσεις που δημιουργούν συνθήκες περιβαλλοντικής υποβάθμισης με ιδιαίτερα επιζήμιες κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις.

Έχοντας ως κοινό στόχο την αποτελεσματική και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση της πρόκλησης αυτής, Δήμοι, Πανεπιστήμια και ΜΚΟ από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Βουλγαρία και την Αλβανία δημιούργησαν μία σύμπραξη η οποία, υπό την καθοδήγηση του Δήμου Παγγαίου, σχεδίασε και υλοποίησε το έργο HERMES με την συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το έργο HERMES αποτελεί μία πρωτοβουλία που στοχεύει στην ανάπτυξη, εφαρμογή και διάδοση ενός κοινού πλαισίου επιχειρησιακού σχεδιασμού ικανού να υποστηρίξει την αφομοίωση και αξιοποίηση προηγμένων προσεγγίσεων και τεχνικών, με στέρεες αναφορές στην σύγχρονη Περιβαλλοντική Μηχανική, σε τοπική κλίμακα.  Κορυφαίο βήμα στην πορεία του έργου αποτελεί το Διεθνές Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Zoom Business  18-19  Ιουνίου.

εμπορεύσιμα προϊόντα.

του συλλόγου κ. Παναγιώτη Φώτου υπάρχουν οι προοπτικές για την λειτουργία Κλινικής καθώς υπάρχει η ανάλογη υποδομή.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

Οι εργαζόμενοι της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καβάλας, παρουσία του δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, προχώρησαν σε εργασίες συντήρησης της παιδικής χαράς για τα παιδιά με αναπηρία στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» και αντικατάστασης των φθαρμένων βάσεων των μπασκετών στα ανοιχτά γήπεδα της Καλαμίτσας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *