Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια…..

ΜΕΙΩΜΕΝΗ

Αισθητά μειωμένη ήταν η κίνηση των Καβαλιωτών σε σχέση με την περυσινή περίοδο στις παραλίες, σε ταβέρνες και καφέ το Σαββατοκύριακο.  Τελικά ο κορωνοϊός μας επηρέασε σημαντικά…

ΠΡΟΣΤΙΜΑ

Σύσκεψη πραγματοποίησαν  τα μέλη του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Καβάλας, στα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων, παρουσία και του προϊστάμενου της Διεύθυνσης Υγείας της Π.Ε.Κ., Χρήστου Παπαδόπουλου.

Θέμα της σύσκεψης ήταν τα αυστηρά πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε δυο επιχειρήσεις εστίασης της πόλης, από τη Διεύθυνση Υγείας της Π.Ε. Καβάλας, για παραβίαση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.

 «Στόχος της σύσκεψης ήταν να επικοινωνηθούν πιο άμεσα οι συστάσεις στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και μέσα από τα Μ.Μ.Ε. να φτάσουν σε όλους τους συναδέλφους. Κάναμε στο παρελθόν προτάσεις για ανοιχτές συναντήσεις και συνελεύσεις, παρουσία πλήθους μελών του κλάδου μας, αλλά αυτό είναι αδύνατο λόγω της απαγόρευσης συγχρωτισμού σε κλειστούς χώρους», ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Καβάλας, Γιώργος Βαφείδης.

Ο ΣΚΟΠΟΣ

Από τη μεριά του ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας  Καβάλας, Χρήστος Παπαδόπουλος, δήλωσε ότι όντως στα δυο καταστήματα που επιβλήθηκαν πρόστιμα όταν έγινε ο έλεγχος είχαν λίγους πελάτες. Και πρόσθεσε πως «Παρ’ όλα αυτά ο νόμος δεν λέει αν βρεις πολλούς μαζεμένους βάλε κυρώσεις αλλιώς όχι, οι κυρώσεις αφορούν τη διάταξη, τι αναλογία καθισμάτων έχεις, αποστάσεις, αν λειτουργείς ή όχι μπαρ». Τόνισε δε ότι όλα αυτά αφορούν τη συγκρότηση κι όταν αυτή δεν είναι καλή σημαίνει ότι κάποια στιγμή έχεις προδιάθεση να μαζέψεις κόσμο και να υπάρξει συγχρωτισμός και μετά να έχεις πρόβλημα.

RESTART

Στο μεταξύ από χθες είχαμε το restart στον τουρισμό.. Άνοιξαν τα ξενοδοχεία  και πλέον στην χώρα μας αλλά και στην Καβάλα  ευελπιστούμε  να δούμε τουρίστες και οικονομική αναλαμπή…. Άντε να δούμε….

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Το Επιμελητήριο Καβάλας, ανακοίνωσε  ότι η Qatar Development Bank  καλεί τους επιχειρηματίες να συμμετάσχουν  στην εικονική εκδήλωση Β2Β, που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουλίου 2020, με επιχειρήσεις του Qatar οι οποίες δραστηριοποιούνται στον κατασκευαστικό τομέα.

Το Qatar Matchmaking Event  δίνει την δυνατότητα συνεργασίας σε επιχειρήσεις  με κορυφαίους κατασκευαστές με έδρα το Κατάρ στους τομείς των Κατασκευών, Δομικών Υλικών & Πλαστικών.  Η εκδήλωση θα επιτρέψει στις διεθνείς εταιρείες να συναντηθούν με πιθανούς προμηθευτές, διανομείς, εταίρους κοινοπραξίας και κυβερνητικούς εκπροσώπους, δημιουργώντας έτσι μια άμεση σχέση μεταξύ επιχειρήσεων και βιομηχανικών κοινοτήτων του Κατάρ. Η συμμετοχή σας είναι δωρεάν.

ΣΥΣΚΕΨΗ

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του Πολιτιστικού Κέντρου «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ», παρουσία του Αντιδημάρχου Πολιτισμού και Δημοτικής Αστυνομίας κυρίου Αποστόλου Μουμτσάκη, συνάντηση της διαχειριστικής επιτροπής με τους εκπροσώπους των Πολιτιστικών Συλλόγων που φιλοξενούνται στους χώρους του «ΠΥΘΑΓΟΡΑ».

Στην συνάντηση συζητήθηκε ο προγραμματισμός λειτουργίας των Πολιτιστικών Συλλόγων που στεγάζονται στο πολιτιστικό κέντρο με βάση τις προϋποθέσεις των μέτρων προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού. Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων, μετά από εκτενή συζήτηση, κατέληξαν ομόφωνα στην αναστολή της λειτουργίας των τμημάτων τους που δραστηριοποιούνται στον «ΠΥΘΑΓΟΡΑ» για τον μήνα Ιούνιο. 

Επίσης, αποφασίστηκε η επαναδραστηριοποίηση της λειτουργίας των τμημάτων από το φθινόπωρο, ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης και τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Την Καβάλα επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Νικόλαο Νύχτα. Στο πλαίσιο της επίσκεψης συναντήθηκε με τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Καβάλας, Απόστολο Μουμτζάκη, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και της Επιτροπής Τουρισμού του δήμου, Κώστα Πεφάνη και τον πρόεδρο της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» Παναγιώτη Αγγελίδη. Στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα τουρισμού, πολιτιστικών ανταλλαγών και συνεργασίας των φορέων των δύο Περιφερειών που συνδέονται ακτοπλοϊκά μέσω του λιμανιού της πόλης μας.

ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ

Κατά την αυτοψία υπαλλήλων της Ο.Λ.Κ. Α.Ε. διαπιστώθηκε η παρουσία πολιτών (ερασιτεχνών ψαράδων), εντός του χώρου του ακρομωλίου στο οποίο απαγορεύεται η είσοδος λόγω επικινδυνότητας. Επίσης διαπιστώθηκε η παραβίαση της κλειδαριάς και η καταστροφή των απαγορευτικών προειδοποιητικών πινακίδων.

Η κλειδαριά και οι πινακίδες επανατοποθετήθηκαν και παρακαλούνται  οι συμπολίτες  να επιδείξουν αίσθημα κοινωνικής ευθύνης προστατεύοντας τη δικής τους ασφάλειας. Η είσοδος επιτρέπεται μόνο στους έχοντες εργασία.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Οι  Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας  Καβάλας και οι συστεγαζόμενες εντός του Διοικητηρίου θα δέχονται -εκτός εκτάκτων ή επειγουσών περιπτώσεων -τους πολίτες που επιθυμούν να διεκπεραιώσουν υπόθεσή τους, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, κατόπιν ραντεβού που θα κλείνεται μετά από προηγηθείσα συνεννόηση στα τηλέφωνα που έχει διαθέσει για το σκοπό αυτό κάθε Υπηρεσία. Οι πολίτες θα πρέπει να σέβονται τα μέτρα ατομικής υγιεινής εντός των χώρων των υπηρεσιών στις οποίες προσέρχονται και να καλύπτουν το πρόσωπο με απλή μάσκα.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Από την Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Π.Ε. Καβάλας   ανακοινώνεται

ότι την Δευτέρα 29 Ιουνίου   και ώρα 9:30 π.μ. θα διεξαχθούν εξετάσεις για την απόκτηση Πτυχίου Ραδιοερασιτέχνη, στην αίθουσα εξετάσεων υποψηφίων οδηγών της Π.Ε. Καβάλας.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Μετά τη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης, την στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης» της ΠΕ Καβάλας, για τον τουρισμό και στην οποία συμμετείχαν θεσμικοί φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του τουριστικού κλάδου, κατατέθηκαν τέσσερις  προτάσεις.

Πρώτον να αγοραστούν δυο μοριακοί αναλυτές, ένας για το Κέντρο Υγείας Θάσου και ένας για το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, δεύτερον να   δημιουργηθεί μια ομάδα κρούσης αντιμετώπισης περιπτώσεων Covid-19 που θα είναι αρμόδια για τη μεταφορά των ασθενών από το νησί της Θάσου στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, για την ενημέρωση των ΜΜΕ κ.τ.λ. και τριτον να δεσμευτεί ένα χρηματικό ποσό που να χρησιμοποιηθεί άμεσα για επικοινωνιακή πολιτική – αντεπίθεση σε περίπτωση που εμφανιστούν κάποια μεμονωμένα κρούσματα Covid-19 στον Νομό Καβάλας, τα οποία θα βλάψουν την τουριστική εικόνα της περιοχής. Τέλος προτάθηκε να υπάρχουν διαρκείς έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας και υγειονομικού πρωτοκόλλου.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Το Επιμελητήριο Καβάλας  ενημερώνει ότι τέθηκε σε εφαρμογή η πλατφόρμα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Τουρισμού (www.mintour.gov.gr) για την απόκτηση Σήματος Πιστοποίησης που φέρει τον τίτλο «Health First» και το οποίο είναι υποχρεωτικό για τις επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων που θα λειτουργήσουν κατά το έτος 2020.

Το εν λόγω σήμα θα αναρτάται σε εμφανές σημείο του κοινόχρηστου χώρου υποδοχής του καταλύματος και θα αποδεικνύει ότι η επιχείρηση τηρεί τα πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου.

ΑΤΜ

Με κοινή δήλωσή τους, ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Παγγαίου, Σαραντούδης Ευάγγελος και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νικήσιανης, Στάμος Κωνσταντίνος εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς τον Βουλευτή Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριο Λαζαρίδη για την  συμβολή του στην τοποθέτηση μηχανήματος Α.Τ.Μ. στην Κοινότητα Νικήσιανης.

ΦΟΚ

Στη  συνάντηση της 12-6-2020  των μελών του διοικητικού συμβουλίου του Φυσιολατρικού Ομίλου Καβάλας (ΦΟΚ) που έγινε με σκοπό τη συζήτηση για την περαιτέρω στάση  του Ομίλου σε σχέση με την επαναφορά στις δραστηριότητές του, αποφασίστηκε να παραταθεί η αναστολή όλων των δραστηριοτήτων για τους μήνες του καλοκαιριού ήτοι Ιούνιο, Ιούλιο, και Αύγουστο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *