Σχόλια….

ΚΑΤΑΓΜΑ

Με ανακοίνωση του ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας κ. Ντίνος Κλειτσιώτης σε ότι αφορά το περιστατικό ξυλοδαρμού μαθητή του 16ου Δημοτικού Συμβουλίου στις 18-2-2020 διευκρινίζει ότι έγιναν οι ακτινογραφίες για τον μαθητή  και προσκομίστηκαν στον εφημερεύοντα ακτινολόγο προς γνωμάτευση.

Κατά την διάρκεια δε της γνωμάτευσης και με πιο ενδελεχή επεξεργασία της εικόνας, διαπιστώθηκε εικόνα κατάγματος της 10ης αριστερής πλευράς,  έγινε διόρθωση της λέξης «χωρίς» στο συντασσόμενο πόρισμα με διορθωτικό υγρό από τον ίδιο τον ακτινολόγο και κατόπιν ο χειριστής παρέδωσε το πόρισμα στον συνοδό του ανηλίκου ασθενούς, επισημαίνοντάς τους να περιμένουν για τη διενέργεια της επόμενης εξέτασης του υπερήχου. Ακολούθως, ο ακτινολόγος προσήλθε στον υπέρηχο, προκειμένου να διενεργήσει την υπερηχογραφική εξέταση του ανηλίκου. Εκεί συνάντησε για πρώτη φορά τον ανήλικο με τον συνοδό πατέρα του. Ολοκληρώθηκε η εξέταση , δόθηκε το πόρισμα του υπερηχογραφικού ελέγχου και τους συστήθηκε να επανέλθουν στα ΤΕΠ, όπως προβλέπεται από την τηρούμενη διαδικασία.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σε δηλώσεις του  ο πατέρας του παιδιού κ. Τάσος Αντωνιάδης έκανε λόγο για δικαίωση του καθώς κάποιοι προσπάθησαν να τον βγάλουν πλαστογράφο, σε ότι αφορά την γνωμάτευση του γιατρού για τα κάταγμα στο πλευρό του γιού του. Φυσικά θα υπάρξει και συνέχεια. 

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, η Περιφέρεια διαθέτει 2 εκατομμύρια ευρώ από το Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα ώστε 37 μονάδες επαγγελματικής κατάρτισης και εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ, ΕΚ, ΙΕΚ, ΣΔΕ) σε Έβρο, Ροδόπη, Ξάνθη, Καβάλα και Δράμα, να εφοδιαστούν με σύγχρονο εργαστηριακό εξοπλισμό.

Ο εξοπλισμός θα ανταποκρίνεται στις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις, θα είναι προσαρμοσμένος στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες και θα καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων όπως πληροφορική, ηλεκτρονική, ηλεκτρολογία, μηχανολογία, ψύξη-θέρμανση, γεωπονία, δομικά έργα, εφαρμοσμένες τέχνες κ.ά.

Με αφορμή την υπογραφή της απόφασης για τη χρηματοδότηση, ο κ. Μέτιος, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Κώστα Αντωνιάδη, επισκέφθηκε το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ) Χρυσούπολης και είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Νέστου κ. Σάββα Μιχαηλίδη, τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης ΑΜΘ κ. Κωνσταντίνο Μπαντίκο, τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας κ. Απόστολο Βαγενά και τον Διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ Χρυσούπολης κ. Σωτήρη Πετρούση.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Στη πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στην έδρα της,  μετά την άρση των μέτρων, προχώρησε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Καβάλας αποφασίζοντας  την ένταξη τριών νέων σωματείων στη δύναμή της, αλλά και νέα δράση για την επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας με την τοποθέτηση νέων μηνυμάτων επικοινωνίας σε όλο τον νομό.

ΤΡΟΦΙΜΑ

Ολοκληρώθηκε χθες  η διανομή τροφίμων στους 1.104 δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους), στις εγκαταστάσεις του Κοινωνικού Παντοπωλείου Καβάλας.  Στην όλη διαδικασία, τηρήθηκαν  όλα τα απαραίτητα

ΑΓΟΡΑ

Κατά 50% είναι μειωμένη η εμπορική κίνηση στην αγορά της Καβάλας σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλης Λεμονίδης αποδίδει την μείωση αυτή στο 2μηνο κλείσιμο της και στην γενικότερη οικονομική κατάσταση της χώρας.

ΠΡΟΣΤΙΜΑ

Σειρά ελέγχων πραγματοποίησε η Διεύθυνση Υγείας Καβάλας σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος και υπεβλήθησαν και κάποια πρόστιμα. Το μέλος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Θεόδωρος Μακαρίτης που η επιχείρηση του δέχθηκε πρόστιμο ύψους 2000 ευρώ σημείωσε ότι δεν του έγινε καμία σύσταση αλλά κατευθείαν του επεβλήθη πρόστιμο.

ΕΛΑΣΤΙΚΑ

Προφορικές άδειες χορήγησε στους επιχειρηματίες εστίασης ο Δήμος Καβάλας με επιπλέον μέτρα και καθίσματα για να διευκολύνει την λειτουργία τους. Ο Αντιδήμαρχος κ. Απόστολος Μουμτσάκης σημείωσε ότι χρειάζεται κάποια ελαστικότητα ενώ ως Δήμος Καβάλας στηρίζουν τους επαγγελματίες, χαρακτηρίζοντας τα πρόστιμα της Διεύθυνσης Υγείας σε επαγγελματίες του κλάδου αυστηρά καθώς θα ‘έπρεπε να υπήρχε ελαστικότητα. .

ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ

Επίσης υπερβολικά χαρακτήρισε τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Καβάλα από την Διεύθυνση Υγείας, το Επιμελητήριο. Ο πρόεδρος του κ. Μάρκος Δέμπας  υπογράμμισε ότι δεν υπήρξε ούτε συνωστισμός αλλά ούτε σύσταση, χαρακτηρίζοντας σκληρή την στάση της υπηρεσίας.

ΜΑΣΚΕΣ

Υποχρεωτικές είναι οι μάσκες στα λεωφορεία και τον σταθμό του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κ. Κώστα Πανταζή αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα με απείθαρχους επιβάτες και διαρκώς κάνουν συστάσεις.  Παράλληλα οι οδηγοί των λεωφορείων  χορηγούν μάσκες και αντισηπτικά στους επιβάτες που δεν τα διαθέτουν.

ΒΙΒΛΙΟ

Ο βουλευτής Καβάλας κ. Μακάριος  Λαζαρίδης εξέδωσε ένα βιβλίο για την αναπτυξιακή προοπτική της Καβάλας από το 2020 έως το 2050. Το βιβλίο θα παρουσιαστεί στην Καβάλα αλλά και στην Αθήνα μόλις υποχωρήσει η πανδημία.  Ο βουλευτής σημείωσε ότι στο βιβλίο αναφέρονται τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Καβάλας.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Το Επιμελητήριο Καβάλας, ανακοίνωσε  ότι η Qatar Development Bank  καλεί τους επιχειρηματίες να συμμετάσχουν  στην εικονική εκδήλωση Β2Β, που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουλίου 2020, με επιχειρήσεις του Qatar οι οποίες δραστηριοποιούνται στον κατασκευαστικό τομέα.

Το Qatar Matchmaking Event  δίνει την δυνατότητα συνεργασίας σε επιχειρήσεις  με κορυφαίους κατασκευαστές με έδρα το Κατάρ στους τομείς των Κατασκευών, Δομικών Υλικών & Πλαστικών.  Η εκδήλωση θα επιτρέψει στις διεθνείς εταιρείες να συναντηθούν με πιθανούς προμηθευτές, διανομείς, εταίρους κοινοπραξίας και κυβερνητικούς εκπροσώπους, δημιουργώντας έτσι μια άμεση σχέση μεταξύ επιχειρήσεων και βιομηχανικών κοινοτήτων του Κατάρ. Η συμμετοχή σας είναι δωρεάν.

ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ

Την εμφάνιση τους έκαναν στην καβάλα αρκετοί Βούλγαροι τουρίστες. Μένει να δούμε πόσοι θα μας επισκεφτούν φέτος.

ΒΡΟΧΕΣ

Εφιάλτης οι βροχές για τους καταστηματάρχες κυρίως των καφέ και εστίασης.  Τέτοιο καλοκαίρι δεν ξαναβιώσαμε…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.