Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια…..

ΜΠΕΡΔΕΜΑ…

Ως γνωστό ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Αγία Μαρίνα» Τσουλής Αφεντούλης απεβίωσε. Το Ίδρυμα έμεινε ακέφαλο… Ποιος θα τον διαδεχτεί; Διότι τα πράγματα δεν είναι απλά, ο εκλιπών  είχε βρει ένα τρόπο να είναι πρόεδρος χωρίς ιδιαίτερες ποινικές ευθύνες…  Σίγουρα θα χρειαστεί να γίνουν εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου.  Τα πράγματα είναι οριακά στο Ίδρυμα για μία κόμη φορά…..

ΧΡΕΗ

Υπενθυμίζεται ότι τα χρέη του Ιδρύματος στο ΙΚΑ είναι τεράστια….  Επίσης θα πρέπει να διευθετηθεί και η μίσθωση του κτιρίου στην εταιρεία που το διαχειρίζεται…

ΟΧΗΜΑ

Ένα  νέο περιπολικό όχημα παραδόθηκε προχθές  το μεσημέρι στο Αστυνομικό Τμήμα  Νέστου, για την ενίσχυση του στόλου τους και την κάλυψη επιχειρησιακών αναγκών, στο Δήμο Νέστου. Στην τελετή παράδοσης-παραλαβής συμμετείχαν ο Δήμαρχος Νέστου κ. Σάββας Μιχαηλίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Καβάλας, Ταξίαρχος κ. Καραμανλής Ιωάννης, ο Διοικητής του ΑΤ Νέστου κ. Παπαδόπουλος Παναγιώτης, ο βουλευτής ΠΕ Καβάλας κ. Λαζαρίδης Μακάριος καθώς και εκπρόσωποι της Τοπικής Αρχής αλλά και Δημοτικής Αρχής.

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Σταδιακή επαναλειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός»  και επιστροφή στο δανεισμό βιβλίων ΕΠΉΛΘΕ  από την Τρίτη 9 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα η   Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας, προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα εξυπηρέτησης των αναγνωστών της με ώρες λειτουργίας  από Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή από  9:00 – 14:30 και  Τετάρτη: 13:00 – 19:30.

Οι ώρες προσέλευσης κοινού του Παραρτήματος Βιβλιοθήκης Κρηνίδων είναι

8:00 – 13:00.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ

Από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου ανακοινώνεται, ότι, εν όψει του νέου σχολικοὺ έτους 2020-2021 η τοπική  Εκκλησία φροντίζει για την διασφάλιση των απαραιτήτων προϋποθέσεων για την ομαλή λειτουργία του Εκκλησιαστικοὺ Βρεφονηπιακοὺ Σταθμοὺ «Κιτσικοπούλειο» και την ασφαλή φιλοξενία βρεφών και νηπίων σε αυτόν.

Οι προεγγραφὲς για την δωρεάν  φιλοξενία παιδιών ανέργων ὴ αυτοαπασχολουμένων ὴ εργαζομένων μητέρων στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του προγράμματος ΕΣΠΑ, έχουν ξεκινήσει και θα διαρκέσουν μέχρι να συμπληρωθεί ο αριθμός δυναμικότητος του Σταθμοὺ. Παράλληλα για τις περιπτώσεις οικογενειών, που δεν έχουν τις προϋποθέσεις του προγράμματος, θα υπάρξει μέριμνα για την εξυπηρέτησή τους με ευνοϊκούς όρους και χαμηλά τροφεία, όπως, άλλωστε, επιτάσσει και ο μη κερδοσκοπικός χαρακτήρας του Ιδρύματος.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Συνάντηση με τους επαγγελματίες επιχειρήσεως υγειονομικού ενδιαφέροντος είχε η Διεύθυνση Υγείας Καβάλας για να γίνουν συστάσεις σε ότι αφορά την τήρηση των μέτρων υγιεινής απέναντι στον κορωνοϊό. Ο πρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων κ. Μάκης Κωνσταντινίδης σημείωσε ότι θα πρέπει να τηρηθούν με θρησκευτική ευλάβεια όλα τα μέτρα υγιεινής που προβλέπονται στο πλαίσιο προστασίας από τον κορωνοϊού.

ΑΓΟΡΑ

Σταδιακά επανέρχεται η λειτουργία της αγοράς της Καβάλας στην κανονικότητα πλην όμως η αγοραστική κίνηση είναι αισθητά μειωμένη κατά 50% σε σχέση με πέρυσι. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλη Λεμονίδη η αγορά της Καβάλας και γενικά ο επιχειρηματικός κόσμος θα πρέπει να στηριχθεί από την Πολιτεία. Υπενθυμίζεται ότι η αγορά της Καβάλας θα είναι κλειστή την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος.

ΔΥΣΚΟΛΑ

Και σαφώς τα πράγματα για την αγορά της Καβάλας είναι δύσκολα… Ίσως ποιο δύσκολα από ότι φαίνεται…

ΕΥΘΥΝΕΣ

Καμία ευθύνη δεν καταλογίζεται στους εκπαιδευτικούς του 16ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας από πλευράς αντιεισαγγελέως για την περίπτωση ξυλοδαρμού μαθητή από συμμαθητές του. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Τάσος Ιωαννίδης σε δηλώσεις του έκανε λόγο για δικαίωση των εκπαιδευτικών.  Σημείωσε δε πως η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει το γεγονός ότι οι εκπαιδευτικοί επιτελούν  το καθήκον τους άριστα.

ΑΓΩΝΑΣ

Ποδηλατικός αγώνας  πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα με μεγάλη συμμετοχή ποδηλατών. Το μέλος του Ποδηλατικού Συλλόγου ΑΟΚ κ. Γιάννης Προμούσας δήλωσε ότι το ποδήλατο πρέπει να μπει στην ζωή μας  σε μία πόλη που έχει την δυνατότητα να πρωτοστατήσει. Σε ότι αφορά τον αγώνα συμμετείχαν περισσότεροι από 200 ποδηλάτες.

ΑΛΑΝΑ

Κάθετα αντίθετη είναι η βουλευτής κ. Τάνια Ελευθεριάδου στην εκποίηση της Αλάνας της Ηρακλείτσας με βάση την πώλησης με το μεγαλύτερο οικονομικό αντίτιμο.. Η βουλευτής σε δηλώσεις της ανέφερε ότι το ΤΑΙΠΕΔ θα πρέπει να εκτιμήσει την πραγματική αξία της περιοχής από αναπτυξιακής απόψεως. Σημείωσε δε πως θα σταθεί στο πλευρό του Δήμου Παγγαίου που υποστηρίζει την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

ΠΕΤΖΕΤΕΛ

Χθες το πρωί στις 10 η ώρα  αφίχθησαν  στο Αεροδρόμιο Χρυσούπολης τα πυροσβεστικά αεροσκάφη Πετζετέλ για την αντιπυρική περίοδο. Ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας κ. Σταύρος Κυβράκης σημείωσε ότι την περίοδο αυτή ασχολούνται με την βελτίωση του δασικού δικτύου για την αντιπυρική περίοδο. Χθες συνεργεία ήταν στην περιοχή Βασιλάκη Καβάλας για την βελτίωση του δασικού δρόμου.

ΛΕΚ

Τα 75 χρόνια λειτουργίας του κλείνει φέτος το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας που θα επιστρέψει σε πλήρη δράση από τον Σεπτέμβριο. Η πρόεδρος του κ. Μαρίνα Φιλιππίδου σε δηλώσεις της σημείωσε πως λόγω κορωνοϊού οι δράσεις θα επιστρέψουν από το Φθινόπωρο για λόγους ασφαλείας.

ΤΡΙΗΜΕΡΟ

Έρχεται τριήμερο λόγω του Αγίου Πνεύματος.  Μένει να δούμε πως θα κινηθεί η Καβάλα. Μεγάλο το στοίχημα….. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *