Σχόλια…..

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Κριτική δέχθηκε ο βουλευτής κ. Μακάριος Λαζαρίδης και από τοπικό μέσο για την παρέμβαση του σε ότι αφορά την λειτουργία ΑΤΜ στην Νικήσιανη του Δήμου Παγγαίου. Ο ίδιος απάντησε πως  σύντομα θα κατονομάσει αυτούς που διαχέουν   αυτή τη κριτική. Παράλληλα σημείωσε πως αν αποτελεί σημείο κριτικής το γεγονός ότι οι κάτοικοι της Νικήσιανης, Γεωργιανής και Παλαιοχωρίου έχουν την δυνατότητα να έχουν ένα ATM στα πόδια τους  να τους εξυπηρετεί, χωρίς να χρειάζεται να πάνε στην Ελευθερούπολη, ο ίδιος είναι υπερήφανος  διότι αυτό του ζήτησαν οι κάτοικοι της περιοχής. Πρόσθεσε δε πως θα συνεχίσει να υλοποιεί τις προεκλογικές του δεσμεύσεις για την Καβάλα και είχε δηλώσει ότι πολλά έπρεπε να είχαν  γίνει  και έχουν  γίνει ελάχιστα και αυτό εισπράττει.  «Χαίρομαι που στο μέτρο του δυνατού έχω την δυνατότητα να επιλύουμε  κάποια προβλήματα, δεν έχουμε την δυνατότητα να τα επιλύσουμε όλα, όμως με πολύ σκληρή δουλειά και αφοσίωση στην ανάπτυξη της Καβάλας  θα συνεχίσω να το κάνω» σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Ο Σύλλογος Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων Σώματος Καβάλας «Στέλλα Μανώλλα Κούρτη» διοργανώνει διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας σήμερα και αύριο  από τις 8 το πρωί έως 2.30 μετά το μεσημέρι. Ο Αντινομάρχης Καβάλας στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου  κ. Αντωνιάδης τόνισε  πως πρόκειται για μία εξαιρετική κοινωνική ενέργεια σε μία περίοδο που υπάρχει ανάγκη σε αίμα και κάλεσε όλους τους Καβαλιώτες να ανταποκριθούν σε αυτό το διήμερο κάλεσμα. Πρόσθεσε δε πως  στην αιμοδοσία θα παραστεί και ο Σύλλογος Σαμαρειτών Διασωστών.

ΠΡΙΝΟΣ

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης συναντήθηκε  με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη για το πολύ σημαντικό ζήτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Καβάλας – Πρίνου και της επαναλειτουργία της.

Ο Βουλευτής επανέλαβε για άλλη μια φορά τη σημαντικότητα της γραμμής αυτής για τους πολίτες, κατοίκους ή μη του νησιού, καθώς και για τους επαγγελματίες της Π.Ε. Καβάλας. Επίσης, μετέφερε στον Υπουργό και τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει στη τοπική κοινωνία η μη ικανοποιητική συγκοινωνία μεταξύ Καβάλας και Πρίνου. Ο Υπουργός, διαπίστωσε την ανάγκη να αποκατασταθεί η γραμμή Καβάλας – Πρίνου, λαμβάνοντας υπόψη όσα του μετέφερε ο Βουλευτής, και τον διαβεβαίωσε πως αυτό θα γίνει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.        

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε κατάταξη των νησιών σε κατηγορίες επικινδυνότητας και στην κατάταξη της Θάσου στην κατηγορία «υψηλής επικινδυνότητας», έχει αποστείλει στις 26-05-2020 σχετική επιστολή στον Υπουργό και Υφυπουργό Τουρισμού. Στην επιστολή επισημαίνει  ότι στο νησί της Θάσου δεν υπήρχε κανένα επίσημο κρούσμα Covid-19 και από την πρώτη στιγμή ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εκτίμηση και διαλογή των περιστατικών σε ανεξάρτητους χώρους στο προαύλιο του Κέντρου Υγείας. Υπάρχει πληρότητα και αρτιότητα εκπαίδευσης σε ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και πληρώματα ασθενοφόρων, όπως επίσης και πλήρης εξοπλισμός με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.  Ο κ. Κυριακίδης σημειώνει ότι θεωρούν  ότι η Θάσος, στην περίπτωση της λήψης απόφασης κατηγοριοποίησης των τουριστικών προορισμών, επιβάλλεται δίκαια να καταταχθεί στην πρώτη κατηγορία.      

ΕΛΕΓΧΟΙ

Συνεχείς ελέγχους υγειονομικούς διενεργεί η Διεύθυνση Υγείας σε καταστήματα στο πλαίσιο των νέων μέτρων που πρέπει να τηρηθούν για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Ο Διευθυντής Υγείας κ. Χρήστος Παπαδόπουλος χαρακτήρισε την νομοθεσία δύσκολη τονίζοντας ότι προς το παρόν κάνουν συστάσεις για την τήρηση των μέτρων.  Παράλληλα εξήγησε ότι δεν θα είναι αυστηροί στην εφαρμογή του νόμου αλλά θα προσπαθήσουν να ενημερώσουν τους επαγγελματίες για την καλύτερη δυνατή εφαρμογή του νόμου.

ΘΗΛΑΚΑΣ

Ως μη υπαρκτό χαρακτήρισε το θέμα που προέκυψε με την δήθεν καταπάτηση εδάφους σε θύλακα του Έβρου από τουρκικές δυνάμεις, ο βουλευτής κ. Μακάριος Λαζαρίδης. Ο βουλευτής τόνισε πως πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτική μη υιοθετώντας προβοκατόρικες διαρροές στα μέσα ενημέρωσης που προέρχονται ακόμη και από το εξωτερικό. ΕΜΠΟΡΟΙ

Επιστολή προς τον υπουργό Τουρισμού έστειλαν οι φορείς της Καβάλας για την εκ νέου ενεργοποίηση της πορθμειακής γραμμής Καβάλας – Θάσου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλη Λεμονίδη είναι τραγικό να μην λειτουργεί η εν λόγω γραμμή που εξυπηρετεί  τους κατοίκους του μισού νησιού αλλά και τους επαγγελματίες Καβάλας και Θάσου. 

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

Από 1η Ιουνίου θα επαναλειτουργήσουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με την Περιφερειακή Διεύθυνση Παιδείας να βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα. Ο Περιφερειακός Διευθυντής κ. Κώστας Μπαντίκος σημείωσε ότι έχουν διευθετηθεί όλες οι λεπτομέρειες σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς ενώ χθες έγινε τηλεδιάσκεψη με το Υπουργείο Παιδείας.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

Δεν τίθεται πλέον θέμα διακοπής της λειτουργίας των πετρελαίων του Πρίνου από πλευράς Ενεργειακής Αιγαίου. Η βουλευτής Καβάλας κ. Τάνια Ελευθεριάδου έθεσε το θέμα στην Βουλή και σε δηλώσεις της διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει θέμα διακοπής λειτουργίας του Πρίνου. 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Ο Σύλλογος Εθελοντών Κατά του Καρκίνου διοργανώνει το Σάββατο μία εκδήλωση όπου συγγενείς ατόμων που έχασαν την ζωή τους από καρκίνο θα πετάξουν μπαλόνια στην Πλατεία Κανάρη με τα ονόματα των ανθρώπων που έφυγαν.. Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Παναγιώτης Φώτου τόνισε πως είναι μία δράση μνήμης για τα άτομα αυτά.

ΚΟΝΔΥΛΙΑ

Ποσό 3.200.000 ευρώ εξασφάλισε ο Δήμος Καβάλας από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» για την προμήθεια υδρομέτρων τηλεμέτρησης. Ο δήμαρχος Καβάλας  κ. Μουριάδης έκανε επίσης γνωστό ότι εξασφάλισαν και 500.000 ευρώ για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και 200.000 για τα Τενάγη Φιλίππων.    

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ…

Από την άλλη  όπως λίγο πολύ διαπιστώνεται,  στην Διοίκηση του Δήμου καβάλας γίνεται αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση….  Προφανώς γίνεται μάχη στην παράταξη της κ. τσανάκα για το «δαχτυλίδι». Ποιος θα την διαδεχθεί στην παράταξη… Κοινώς αίμα και άμμος…

ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ

Βλέπετε οι μνηστήρες είναι πολλοί στην παράταξη της κ. Τσανάκα. Κάποιοι δικαιωματικά κάποιοι όχι. Αλλά είναι τόσοι πολλοί!!!!!!!!!

ΔΙΑΛΥΣΗ;

Μάλιστα κάποιοι προχωρούν περισσότερο και κάνουν λόγο για πιθανή διάλυση της παράταξης Τσανάκα λόγω των πολλών μνηστήρων.  Καθόλου απίθανο διότι και η ίδια δεν φρόντισε να ξεκαθαρίσει το τοπίο από την αρχή……….

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ

Προβληματίζει τους επαγγελματίες ο κακός καιρός. Οι συνεχείς βροχοπτώσεις κρατούν τον κόσμο στο σπίτι. Δεν μας έφτασε ο κορωνοϊός…..      

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.