Σχόλια….

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η  1η συνεδρίαση έτους 2020, της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής του Δήμου Καβάλας,  θα πραγματοποιηθεί  σήμερα   στις 2 μετά το μεσημέρι με τηλεδιάσκεψη, με  θέμα «Ενημέρωση επί θεμάτων Τουριστικής Προβολής».

ΘΕΜΑ

Και φυσικά το κομμάτι του τουρισμού είναι το Α και το Ω για την περιοχή μας που τα τελευταία χρόνια βασίζεται σε αυτόν.  Ειδικά η Καβάλα τα τελευταία χρόνια αναστήθηκε από  τον τουρισμό…  Φανταστείτε να στραβώσει όλο αυτό τώρα, φέτος….

ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ

Επανέρχεται η εστίαση στην Καβάλα. Το είδαμε τν Δευτέρα και την Τρίτη..

OYSKI

Όπως σχολίασε  Η «Πρωινή» στα μικρά της  «την προηγούμενη εβδομάδα ο Μάκης Παπαδόπουλος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Εξελίξεις» του Γιάννη Χατζηεμμανουήλ, στον τηλεοπτικό σταθμό Ένα τσάνελ. Στην έναρξη μιας συζήτησης που διήρκεσε σχεδόν 1,5 ώρα , η εκπομπή μεταδίδεται στις 11 το βράδυ, ο καλεσμένος και δύο φορές υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας έκανε δώρο στον δημοσιογράφο παρουσιαστή ένα μπουκάλι ουίσκι!  Το οποίο εκείνη

την ώρα και σε ζωντανή μετάδοση πρόσφερε σημειώνοντας ότι από πλευράς περιεχομένου δεν ήταν ολόκληρο αφού «… το ξεκίνησα λίγο εγώ αν και δεν πίνω πολύ».

Η αντίδραση του παρόντα στην εκπομπή Γιάννη Μούτλια έδειχνε επιβράβευση της πρωτοβουλίας- έκπληξη». Τελικά μάλλον ο κ. Παπαδόπουλος το έριξε στο ουίσκι μην αντέχοντα την πολιτική  πραγματικότητα…

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Χθες   στην 1.30 μετά το μεσημέρι  ο Σύλλογός  Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Καβάλας πραγματοποίησε   παράσταση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Καπνεργάτη, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα και τις αποστάσεις ασφαλείας, με βασικό αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου και της τροπολογίας που αφορά την παρακολούθηση της διδασκαλίας με τηλεοπτικό τρόπο..

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Ο Σύλλογος Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων Σώματος Καβάλας «Στέλλα Μανώλλα Κούρτη» διοργανώνει διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας από 29 έως 30 Μαΐου από τις 8 το πρωί έως 2.30 μετά το μεσημέρι.

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Όπως αναφέραμε και χθες, επαναλειτούργησαν από την Δευτέρα  τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και στην Καβάλα μετά από 2 ολόκληρους μήνες. Ο πρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων Καβάλας κ. Μάκης Κωνσταντινίδης σημείωσε ότι είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι ενώ ξεκαθάρισε το πλαίσιο λειτουργίας των επιχειρήσεων τους καθώς τα καθίσματα θα απέχουν 70 εκατοστά το ένα ανά τραπέζι.

ΛΑΪΚΗ

Επέστρεψαν στην Λαϊκή Αγορά της Καβάλας το Σάββατο  οι μικροπωλητές λόγω του ότι θα μειώθηκαν  κατά μικρό ποσοστό οι αποστάσεις ασφαλείας των πάγκων που είναι της τάξης των 3 μέτρων. Ο πρόεδρος των Μικροπωλητών κ. Σωτήρης Ιωαννίδης σημείωσε  ότι τα μέτρα αναμένεται σταδιακά να χαλαρώσουν ενώ οι ίδιοι οι επαγγελματίες τήρησαν και τηρούν με ευλάβεια τα μέτρα ασφαλείας.

ΑΡΣΗ

Απελευθερώθηκε η μετακίνηση των πολιτών από και προς το νησί της Θάσου γεγονός που χαιρετίστηκε από φορείς  και επαγγελματίες. Το μοναδικό πρόβλημα είναι το γεγονός ότι η πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου παραμένει κλειστή καθώς δεν εκτελούνται δρομολόγια. Ο πρόεδρος της Θασιακής Ένωσης Καβάλας κ. Νίκος Τσιλογιώργης χαρακτήρισε αδικαιολόγητη την στάση αυτή των ναυτιλιακών εταιρειών που απαξιώνουν την γραμμή, την ίδια ώρα που πρέπει να εξυπηρετηθούν οι πολίτες.

ΑΡΧΕΙΟ

Στο αρχείο τέθηκε η υπόθεση των εκπαιδευτικών από την Εισαγγελέα για την υπόθεση ξυλοδαρμού μαθητή σε δημοτικό σχολείο, στο 16ο συγκεκριμένα,  καθώς αποδείχθηκε ότι άσκησαν άψογα τα καθήκοντα τους. Σύμφωνα με τον δικηγόρο κ. Χρυσόστομο Κεβρεκάκη οι ευθύνες των εκπαιδευτικών ήταν ανύπαρκτες.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Στην κανονικότητα επέστρεψε το Νοσοκομείο Καβάλας καθώς δεν υπάρχουν κρούσματα κορωνοϊού και επαναλειτουργούν όλα του τα τμήματα. Ο Γενικός Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου κ. Αλέξης Πολίτης σημείωσε πως δεν θα πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός καθώς ο ιός δεν έχει εξαλειφθεί.

ΟΜΟΙΩΜΑ

Το κέρινο ομοίωμα του Τόμ Χάνκς φιλοτεχνεί ο κ. Θεόδωρος Κοκκινίδης στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων στα Κηπιά Καβάλας. Πρόκειται για το 31ο  έργο του μουσείου το οποίο αναμένεται να επαναλειτουργήσει στις 15 Ιουνίου. Το έργο θα ολοκληρωθεί σε περίπου 10 ημέρες.

ΔΕΥΑΚ

Συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ για το θέμα των οφειλών του Νοσοκομείου της τάξεως των 300.000 ευρώ περίπου μετά και το αίτημα του Νοσοκομείου για διαγραφή των προσαυξήσεων των χρεών. Το ΔΣ αποφάσισε ότι δεν μπορούν να διαγραφούν οι προσαυξήσεις καθώς δεν προβλέπεται νομικά. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Απόστολος Χρόνης σε δηλώσεις του εξήγησε ότι το θέμα δεν πρόκειται να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας για να ληφθεί κάποια απόφαση. Παράλληλα το Νοσοκομείο μπορεί να ενταχθεί  στην ρύθμιση δόσεων για την οφειλή της τάξεως των 300.000 ευρώ.

ΚΕΧΡΟΚΑΜΠΟΣ

Από την περασμένη Πέμπτη στον Κεχρόκαμπο δεν υπάρχει τηλεφωνική σύνδεση ούτε και διαδίκτυο λόγω της Cosmote. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Τερζόπουλο Ιωάννη δεν έχει προχωρήσει η οπτική ίνα στον Κεχρόκαμπο και δεν μπορούν να απευθυνθούν σε άλλη εταιρεία τηλεφωνίας οπόταν τηρούν στάση αναμονής…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.