Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια….

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Από χθες   επαναλειτουργούν  και στην Καβάλα οι επιχειρήσεις εστίασης με στόχο να εξυπηρετηθούν όχι μόνον οι Καβαλιώτες αλλά και οι διάφοροι επισκέπτες. Ο πρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων κ. Κωνσταντινίδης σημείωσε ότι αναμένουν να υπάρξει μία ικανοποιητική εμπορική κίνηση έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους επαγγελματίες του κλάδου να κρατήσουν ανοιχτές τις επιχειρήσεις τους μετά από 2 μήνες αποχής.

ΞΕΧΕΙΘΗΚΑΝ

Και είναι γεγονός ότι χθες οι Καβαλιώτες και οι Καβαλιώτισσες ξεχύθηκαν στα καφέ και στα ουζερί δημιουργώντας μία εικόνα ζωντάνιας και ξενοιασιάς!  Πραγματικά η εικόνα της Καβάλας χθες ήταν  σχεδόν εορταστική παρότι δεν βοήθησαν οι καιρικές συνθήκες…. Ας ευχηθούμε να μην ξαναζήσουμε εικόνες  καραντίνας….

ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ

Με αυτά και με τα άλλα επιστρέφουμε σταδιακά στην κανονικότητα….  Μένει να δούμε τι θα γίνει με τον τουρισμό..

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

«Πνίγηκαν» από λουόμενους  την Κυριακή οι παραλίες της  Καβάλας. Βοήθησε και ο καλός καιρός φυσικά ενώ από χθες επαναλειτουργούν όλα τα παραλιακά καταστήματα αναψυχής.

ΔΣ

Την Πέμπτη θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας όπου μεταξύ άλλων θα συζητηθεί το θέμα των οικονομικών του Δήμου Καβάλας.  Ο πρόεδρος του Σώματος κ. Κώστας Πεφάνης ευχήθηκε να γίνει μία γόνιμη και παραγωγική συνεδρίαση χωρίς ανούσιες συζητήσεις δεδομένου ότι το θέμα αυτό επρόκειτο να συζητηθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση του Σώματος, κάτι που δεν κατέστη δυνατό λόγω του ότι η συνεδρίαση ξεπέρασε τα μεσάνυκτα. .

ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΣΗ

Ο  Οργανισμός Λιμένος Καβάλας  με ανακοίνωση του κάνει γνωστό ότι  τίθεται σε εφαρμογή το μέτρο  της  πεζοδρόμησης  και συνεπώς της   απαγόρευσης κυκλοφορίας  και στάθμευσης  οχημάτων επί της οδού Εθν. Αντίστασης από την διασταύρωση με την οδό Αβέρωφ έως  την  διασταύρωση με την οδό Δαγκλή, για το χρονικό διάστημα από χθες 25-5-2020 έως και 30-9-2020 για τις ώρες 16.00 έως 05.00 της επομένης ημέρας.

 Η πρόσβαση για έκτακτες περιπτώσεις ανάγκης  θα γίνεται από την οδό Μητροπολίτου Χρυσοστόμου .

ΒΟΗΘΑ

Η πεζοδρόμηση αυτή βοηθά πολύ τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος; Και αυτό φάνηκε χθες το απόγευμα που τα καφέ και τα ουζερί ήταν κατάμεστα!

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η  1η συνεδρίαση έτους 2020, της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής του Δήμου Καβάλας,  θα πραγματοποιηθεί  την Τετάρτη27 Μαρτίου  στις 2 μετά το μεσημέρι με τηλεδιάσκεψη, με  θέμα «Ενημέρωση επί θεμάτων Τουριστικής Προβολής».

ΘΑΣΟΣ

Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Θάσου κ. Ελευθέριου Κυριακίδη, πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου, συνάντηση με Εκπροσώπους των Συλλόγων Επαγγελματιών με θέμα την έναρξη της τουριστικής περιόδου στο πλαίσιο της πανδημίας του COVID 19.

Η συνάντηση διεξήχθη σε άριστο κλίμα και αποφασίστηκε ότι όλοι θα πρέπει να ακολουθήσουν  τα πρωτόκολλα υγείας που θα ανακοινωθούν προκειμένου να διασφαλιστεί η εικόνα του νησιού  ως ασφαλούς τουριστικού  προορισμού.

Ο δήμαρχος δήλωσε θα πρέπει όλοι  να συνειδητοποιήσουν   ότι δεν πρέπει με δίκη τους  ευθύνη να γκρεμίσουν  ότι μέχρι σήμερα έχουν  χτίσει με πολύ κόπο.

ΦΙΛΙΠΠΟΙ

Συνεχίζεται το έργο της ενοποίησης του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων με την κατάργηση της παλιάς Εθνικής Οδού και της ανάδειξης του χώρου γενικότερα με νέες διαδρομές. Σύμφωνα με την προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Καβάλας κ. Δαδάκη πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 2.300.000 εκ. ευρώ.

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ

Επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης έστειλαν οι Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι ΑΜΘ ζητώντας να ενισχυθούν για την οικονομική ζημία που υπέστησαν από την πώληση των αμνοεριφίων σε πολύ χαμηλές τιμές. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Κτηνοτρόφων Καβάλας κ. Νίκο Δημόπουλο, αυτό που ζητούν είναι δίκαιη διανομή των αποζημιώσεων.

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ

Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στους ξενοδόχους και γενικά σε όλους τους τουριστικούς κλάδους της Καβάλας για την φετινή τουριστική χρονιά που ουσιαστικά θα ξεκινήσει από τις 15 Ιουνίου. Ο βουλευτής κ. Γιάννης Πασχαλίδης τόνισε πως η επανεκκίνηση των τουριστικών επιχειρήσεων θα γίνει ομαλά στον Ν. Καβάλας.

ΔΕΥΑΚ

Συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ για το θέμα των οφειλών του Νοσοκομείου της τάξεως των 300.000 ευρώ περίπου μετά και το αίτημα του Νοσοκομείου για διαγραφή των προσαυξήσεων των χρεών. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Απόστολος Χρόνης εξήγησε ότι με βάση την γνωμοδότηση της νομικού συμβούλου δεν είναι εφικτό κάτι τέτοιο αλλά να ενταχθεί το Νοσοκομείο στην διαδικασία της ρύθμισης των χρεών με διακανονισμό.

ΟΥΔΕΠΟΤΕ

Από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας διευκρινίζεται ότι ουδέποτε κατελήφθη ελληνικό έδαφος από ξένες δυνάμεις.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν, είναι και θα είναι πάντα παρούσες στην περιοχή, εκπληρώνοντας στο ακέραιο την αποστολή τους. Αυτό σαν απάντηση στα Fake news που κάποιοι φρόντισαν να διασπείρουν το τελευταίο διάστημα κάνοντας λόγο για κατάληψη εδάφους στον Έβρο από Τούρκους στρατιώτες. Ευσεβείς πόθοι κάποιων….  Ανεύθυνων και κακόβουλων…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *