Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια….

ΣΥΜΒΑΣΗ

Υπογράφηκε μεταξύ της Π.Α.Μ.Θ. – Π.Ε. Καβάλας και τον νόμιμο εκπρόσωπο της αναδόχου εργοληπτικής εταιρείας σύμβαση που αφορά την εκτέλεση του έργου «Ασφαλτικές εργασίες στο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο της Νήσου Θάσου», προϋπολογισμού πεντακοσίων χιλιάδων (500.000) ευρώ.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης δήλωσε ότι η   Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας πραγματοποιεί έργα ουσίας και όχι βιτρίνας, έργα σημαντικά οδικά με πρώτο μέλημα την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών, ενώ σε συνεργασία με τις Τεχνικές μας Υπηρεσίες, με προγραμματισμό, ιεράρχηση και σχέδιο, συνεχίζουν τις προσπάθειές  για την αύξηση του βαθμού της οδικής ασφάλειας στους δρόμους της Θάσου, η οποία τους καλοκαιρινούς μήνες δέχεται μεγάλο αριθμό τουριστών και οχημάτων.

ΔΕΗΣΗ

Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, ανήμερα της συμπλήρωσης 101 χρόνων, τελέστηκε στη Χρυσούπολη στο μνημείο της πλατείας των Ποντίων. Στεφάνι κατέθεσε ο Δήμαρχος Νέστου κ. Σάββας Μιχαηλίδης. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε αντιπροσωπεία των Τοπικών Αρχών και ελάχιστοι επίσημοι λόγω των περιοριστικών μέτρων.

ΚΛΟΠΗ

Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέστου σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για κλοπή, σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, διότι όπως προέκυψε προέβησαν σε κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος από τη Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., έχοντας παρέμβει στους μετρητές παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στις οικίες τους σε χωριά της Καβάλας.

ΔΩΡΕΑ

Το  Εργατικό Κέντρο Δράμας πραγματοποίησε  δωρεά στο Παράρτημα Χρονίων Παθήσεων Δράμας και συγκεκριμένα  προχώρησε  στην προσφορά του ηλεκτρικού μηχανισμού διαχείρισης της εξωτερικής πόρτας στο χώρο των Στεγών Αυτόνομης Διαβίωσης (ΣΥΔ). Η Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, κυρία Αναστασία Τζαμπαζλή, με αφορμή δωρεά ευχαρίστησε τον φορέα ευχόμενη να υπάρξουν και μιμητές.

ΜΟΥΣΕΙΟ

Η  Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας ανακοίνωσε  την επαναλειτουργία του Αρχαιολογικού χώρου των φιλίππων με ωράριο λειτουργίας ως 31.5.2020  από 8.30-15.30.

Διευκρινίζεται ότι ο  ανώτατος αριθμός επισκεπτών  ανά ώρα εντός του αρχαιολογικού χώρου καθορίστηκε στα 90 άτομα ενώ διαμορφώθηκε ξεχωριστό ρεύμα εισόδου και εξόδου στην κεντρική ανατολική είσοδο. Παράλληλα τοποθετήθηκε επιδαπέδια σήμανση για την τήρηση της απόστασης του 1,5μ. από την είσοδο ως το εκδοτήριο.

ΠΑΛΗΟ

Οι εργαζόμενοι των Τμημάτων Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Καβάλας, υπό την επίβλεψη των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων, ξεκίνησαν  τις εργασίες αποψίλωσης των χόρτων και ευπρεπισμού κοινοχρήστων χώρων στον κεντρικό δρόμο του Παληού. Τα συνεργεία θα παραμείνουν στην περιοχή μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, καθώς μετά την ολοκληρωμένη παρέμβαση στην οδό Μελίνας Μερκούρη, θα φροντίσουν για τον καθαρισμό των υπολοίπων δρόμων και των διόδων που οδηγούν στο παραλιακό μέτωπο.

ΦΙΛΙΠΠΟΙ

Κλιμάκιο του Δήμου Καβάλας επισκέφθηκε τους Φιλίππους και τις Κρηνίδες για να εξετάσουν δια ζώσης τα προβλήματα και να δοθούν λύσεις. Ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος σημείωσε ότι αυτή η διαδικασία γίνεται σε όλο το μήκος και πλάτος του Δήμου Καβάλας.

ΔΕΥΑΚ

Την Δευτέρα συνεδρίασε το ΔΣ της ΔΕΥΑΚ για να αποφασίσει για την διαγραφή των προσαυξήσεων των λογαριασμών του Νοσοκομείου Καβάλας ώστε να πληρώσει το Νοσοκομείο τα χρέη που οφείλει. Το θέμα θα συζητηθεί στο επόμενο ΔΣ όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της επιχείρησης κ. Απόστολος Χρόνης, καθώς θα πρέπει να έχουν την γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου της επιχείρησης.

ΕΣΤΙΑΣΗ

Από την Δευτέρα θα επαναλειτουργήσουν και στην Καβάλα οι επιχειρήσεις εστίασης με στόχο να εξυπηρετηθούν όχι μόνον οι Καβαλιώτες αλλά και οι διάφοροι επισκέπτες. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών κ. Χατζηχρήστος επεσήμανε ότι η απόφαση αυτή είναι πολύ σωστή καθώς θα δώσει ανάσα στους επαγγελματίες αλλά και διέξοδο στους πολίτες στον τομέα της ψυχαγωγίας.

ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Θάσο για το θέμα της πυροπροστασίας ενόψει του καλοκαιριού. Ο προϊστάμενος Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας κ. Σταύρος Κυβράκης  επεσήμανε ότι φέτος η ετοιμότητα είναι μεγαλύτερη καθώς έχουν προσληφθεί και επιπλέον 30 εποχικοί δασοπυροσβέστες. Την ίδια ώρα που τα αεροσκάφη πυρόσβεσης Πετζετέλ θα είναι στην διάθεση του Ν. Καβάλας από τον Ιούνιο.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

Ποσό 1,5 δις αναμένεται να είναι η επιβάρυνση του Δημοσίου στην περίπτωση που κλείσουν τα Πετρέλαια του Πρίνου. Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων κ. Μανόλης Κελαϊδάκης αμφισβήτησε το άρθρο Αθηνών που αναφέρεται σε διαρροή ειδήσεων και όχι σε επίσημες ανακοινώσεις.

ΕΡΓΟ

Στις 10 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η δημοπράτηση του έργου της μετατόπισης του τοιχίου στο παλιό Νοσοκομείο για να επιστρέψει η αμφίδρομη κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή. Ο δήμαρχος κ. Θεόδωρος Μουριάδης εξήγησε πως οι διαδικασίες έτρεξαν με πολύ καλούς ρυθμούς και σε 3 μήνες περίπου το έργο θα ολοκληρωθεί.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Στις 2 Ιουνίου θα ξεκινήσει η διαδικασία για την υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι και στην Καβάλα για την οποία προβλέπονται 18 μόνιμες θέσεις εργαζομένων. . Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών κ. Λεωνίδας Παππάς εξήγησε ότι κανείς εργαζόμενος του προγράμματος δεν θα χάσει την εργασία του, ασχέτως αν πετύχει στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ ή όχι. .

ΤΕΝΑΓΗ

Μεγάλη υγρασία επικρατεί στην περιοχή των Τεναγών Φιλίππων καθώς δεν έχει γίνει η πλήρης αποστράγγιση τους λόγω των συχνών βροχοπτώσεων. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτών Καβάλας κ. Θέμης Καλπκίδης έκανες λόγο για έλλειψη έργων στην περιοχή.

ΣΤΑΔΙΑΚΑ

Σταδιακά από σήμερα βελτιώνεται ο καιρός, χθες το απόγευμα και έως τις πρώτες πρωινές ώρες έβρεχε ακατάπαυστα….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *