Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια….

ΑΓΟΡΑ

 Επαναλειτουργούν από χθες  και τα υπόλοιπα καταστήματα λιανικού εμπορίου και στην Καβάλα. Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του Εμπορικού Συλλόγου κ. Γιάννη Κελγιώργη οι επαγγελματίες ήταν  πανέτοιμοι για αυτή την επανεκκίνηση  της αγοράς. Μάλιστα όλοι οι καταστηματάρχες έχουν προμηθευτεί με μάσκες και αντισηπτικά. Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας ενημερώνει  το καταναλωτικό κοινό ότι το ωράριο λειτουργίας που θα ισχύσει είναι το θερινό. Με βάση αυτό τα καταστήματα θα λειτουργούν το πρωί από Δευτέρα έως και Σάββατο από τις 8 π.μ. έως 2 μ.μ. και τα απογεύματα της Τρίτης, Πέμπτης και Παρασκευής από τις 6 μ.μ. έως τις 9 μ.μ.

ΚΑΛΗ ΚΙΝΗΣΗ

Και είναι γεγονός ότι το καταναλωτικό κοινό ανταποκρίθηκε αξιοπρεπώς στο χθεσινό πρώτο κάλεσμα των επαγγελματιών της αγοράς, κάνοντας τις αγορές τους. Μάλιστα όπως διαπιστώσαμε αρκετές επιχειρήσεις προχώρησαν και σε μία ανακαίνιση του καταστήματος τους.

ΖΩΝΤΑΝΙΑ

Από την άλλη χθες το κέντρο της πόλης λόγω της επαναλειτουργίας της αγοράς είχε μία ζωντάνια ανοιξιάτικη. Η εικόνα του κέντρου ήταν πολύ όμορφη με τον κόσμο χαμογελαστό παρά τις μάσκες που φορούσαν κάποιοι.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας με θέμα «Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την Αντιμετώπιση Κινδύνων λόγω των Δασικών Πυρκαγιών»,  μέσω τηλεδιάσκεψης, όπου προήδρευσε ο Αντιπεριφερειάρχης και Πρόεδρος του ΣΟΠΠ ΠΕ Καβάλας, κ. Κωνσταντίνος Αντωνιάδης. Σχετικά με το θέμα των πυρκαγιών κατά την επερχόμενη αντιπυρική περίοδο, αναφέρθηκαν οι αρμοδιότητες του κάθε φορέα καθώς επίσης και οι ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβεί ο καθένας, ούτως ώστε να είναι σε ετοιμότητα κατά τη νέα αντιπυρική περίοδο (Μάιος έως και Οκτώβριος 2020). Μεταξύ των προβλημάτων που τέθηκαν ήταν και η έλλειψη προσωπικού, χρημάτων και μέσων των φορέων, πράγματα που δυσκολεύουν το έργο τους. Η Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ΑΜΘ, στη συνέχεια, θα ολοκληρώσει τον σχεδιασμό της για όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Τέθηκαν οι προτεραιότητες που θα πρέπει διεξοδικά να απασχολήσουν τις συνεδριάσεις των Συντονιστικών Τοπικών Οργάνων των Δήμων, ενώ συζητήθηκαν και ειδικότερα ζητήματα που αφορούν τον χειρισμό π.χ. της απαγόρευσης της κυκλοφορίας κατά την αντιπυρική περίοδο.

ΕΛΠΙΔΑ…

Και ας ελπίσουμε φέτος οι δασικές πυρκαγιές να είναι ελάχιστες και να μην δημιουργηθούν προβλήματα, καθώς και το καλοκαίρι θα είναι τουλάχιστον μισό για όλους. Είτε επαγγελματίες, είτε λουόμενους…

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Ξεκίνησε χθες  η σταδιακή λειτουργία των Τακτικών Ιατρείων του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

 Ο προγραμματισμός των ραντεβού θα γίνεται κυρίως διαδικτυακά στην ιστοσελίδα του Νοσοκομείου, και κατ΄ εξαίρεση τηλεφωνικά στον αριθμό 2513501700.

Θα προσέρχονται στο Νοσοκομείο μόνο όσοι πολίτες έχουν προγραμματισμένο ραντεβού, και θα γίνεται έλεγχος στην πύλη εισόδου.

Η προσέλευση των πολιτών πρέπει να γίνεται το πολύ 20 λεπτά πριν την ώρα του προγραμματισμού του ραντεβού τους και χωρίς συνοδό ,εφόσον το επιτρέπει η κατάστασή τους ενώ η  χρήση της μάσκας, μέχρι νεωτέρας οδηγίας είναι υποχρεωτική.

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Καβάλας, Απόστολος Μουμτσάκης και ο Πρόεδρος της δευτεροβάθμιας ενιαίας σχολικής επιτροπής, Θανάσης Δασκαλούδης, επισκέφθηκαν το σχολικές μονάδες της πόλης, προκειμένου να εξετάσουν επισταμένως τις τελευταίες λεπτομέρειες για την ομαλή επαναλειτουργία τους.

Όπως διαπιστώθηκε από την επαφή που είχαν με τους διευθυντές των σχολείων, οι εργασίες καθαρισμού των αιθουσών διδασκαλίας ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες, ενώ στη διάθεση των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού, με μέριμνα του Δήμου Καβάλας και του αρμόδιου υπουργείου, βρίσκονται επαρκείς ποσότητες αντισηπτικών και υλικών καθαριότητας, για την τήρηση των αναγκαίων μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού.

Με απόφαση του κ. Μουμτσάκη, από την αρχή της  εβδομάδας θα αυξηθεί ο αριθμός των σχολικών καθαριστριών σε όλα τα Λύκεια του Δήμου Καβάλας και όπου κριθεί απαραίτητο θα πραγματοποιηθούν απολυμάνσεις, κατόπιν σχετικών υποδείξεων του νομίατρου της Π.Ε. Καβάλας, Χρήστου Παπαδόπουλου.

21ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ

 Εντός των ημερών  μετά την ολοκλήρωση των εργασιών καθαρισμού των εσωτερικών χώρων, οι οποίες βρίσκονται στο τελικό στάδιο, αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία τοποθέτησης εξοπλισμού στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Μεγάλη είναι η ζήτηση πετρελαίου θέρμανσης στην Καβάλα λόγω του ότι οι τρέχουσες τιμές είναι πολύ χαμηλές σε σχέση με άλλες χρονιές. Ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών κ. Φώτης Πούλος γνωστοποίησε ότι οι καταναλωτές έχουν την ευκαιρία να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης έως την ερχόμενη Παρασκευή 15 Μαΐου. Ο κ. Πούλος συνέστησε στους καταναλωτές να σπεύσουν άμεσα για τις παραγγελίες τους και να μην τις αφήσουν την τελευταία στιγμή διότι η ζήτηση είναι πρωτοφανής.  Και φυσικά οι μέρες διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης πλέον είναι πολύ λίγες, όποιος προλάβει πρόλαβε….

ΔΕΥΑΚ

Αυξημένα παρουσιάζονται τα έσοδα της ΔΕΥΑΚ το τελευταίο διάστημα από την στιγμή που επαναλειτούργησαν τα ταμεία της. Ο πρόεδρος της επιχείρησης κ. Απόστολος Χρόνης σημείωσε ότι αναμένουν από το Υπουργείο Εσωτερικών να παρέμβει καθώς και άλλες ΔΕΥΑ είναι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση.

ΛΥΚΕΙΑ

Επαναλειτουργία είχαμε  χθες των Λυκείων και της 3ης Τάξεως οπόταν και σε επίπεδο Καβάλας οι καθηγητές έχουν επιστρέψει στα Λύκεια και προετοίμασαν  την κατάσταση. Σύμφωνα με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Απόστολο Βαγενά η υπηρεσία τους είναι σε απόλυτη ετοιμότητα για την λειτουργία της 3ης τάξης Λυκείου.  Παράλληλα τόνισε πως θα διευθετήσουν άμεσα τα όποια προβλήματα προκύψουν.

ΠΡΟΤΑΣΗ

Πρόταση κατέθεσε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χρήστος Ποτόλιας για την εισαγωγή προ συζήτηση του ζητήματος της πυρασφάλειας ενόψει του καλοκαιριού.  Υπενθυμίζεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας θα συνεδριάσει την Πέμπτη με τηλεδιάσκεψη.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Στάση αναμονής τηρούν στην Στέγη Πολιτισμού Νέας Καρβάλης σε ότι αφορά το Φεστιβάλ «Ήλιος και Πέτρα»  που είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Καπλάνη Ιωσηφίδη, πολύ πιθανόν η διοργάνωση να μεταφερθεί τον Αύγουστο.  Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοργάνωση ήταν προγραμματισμένη για τις 9 Ιουλίου οπόταν συμπληρώνονται και τα 40 χρόνια της, έχοντας επετειακό χαρακτήρα.

ΑΣΤΙΚΟ

Σταδιακά επανέρχεται το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας στους επιβατικούς ρυθμούς του αλλά με αργά βήματα. Ένα θέμα που απασχολεί την Διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ όπως παραδέχτηκε ο πρόεδρος του κ. Γιάννης Χαλεπιάδης είναι η υποχρέωση των επιβατών να φορούν μάσκες. Πλην όμως  οι οδηγοί των λεωφορείων δεν δύνανται να υποχρεώσουν τους επιβάτες να φορούν μάσκες, παρά μόνον να τους κάνουν συστάσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *