Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια….

ΠΑΡΑΛΙΑ…

Όπως αναφέραμε χθες σε άρθρο μας, εδώ και λίγες ημέρες κατασκευάστρια εταιρεία εναποθέτησε ογκόλιθους στην μικρή παραλία  που βρίσκεται στον χώρο πίσω από τον Λιμενοβραχίονα του Κεντρικού Λιμανιού Καβάλας. Μία παραλία την οποία την προτιμούν πολλοί λουόμενοι ακόμη και τους χειμερινούς μήνες .Αξίζει να σημειωθεί ότι την περιοχή καθάρισε προ ενός περίπου έτους ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας, τοποθέτησε παγκάκια σους βράχους και γενικά ευπρέπισε την περιοχή.  Οι ογκόλιθοι τοποθετήθηκαν μέσα στην θάλασσα, όπως μας πληροφόρησαν άτομα της εργολήπτριας εταιρείας, προσωρινά καθώς αυτοί πρόκειται να τοποθετηθούν στην θαλάσσια περιοχή της Ραψάνης, στον Φάρο ο οποίος παρασύρθηκε από τα κύματα με στόχο να τον επανατοποθετήσουν.  Είναι θέμα ημερών η απομάκρυνση τους ενώ όπως μας ανέφεραν θα ευπρεπίσουν και αυτοί στο μέτρο του δυνατού την παραλία.

ΑΝΗΣΥΧΗΣΑΝ

Είναι δε γεγονός ότι πολλοί ήταν αυτοί που τηλεφώνησαν στην εφημερίδα μας και ρωτούσαν τι θα γίνει με την εν λόγω παραλία.. Ανησυχούσαν μήπως και η παραλία αυτή μπαζωθεί..

ΑΘΛΗΣΗ

Επίσης με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι πολλοί Καβαλιώτες και Καβαλιώτισσες αθλούνται κατά μήκος του δρόμου από το πάρκινγκ του Τελωνείου έως την εν λόγω παραλία.

ΚΙΝΗΣΗ

Στο μεταξύ άρχισε σταδιακά να αυξάνεται η εμπορική κίνηση στην αγορά της Καβάλας. Ο κόσμος έχει αυξήσει την παρουσία του στο κέντρο της πόλης ενώ πολλοί είναι αυτοί που κυκλοφορούν με μάσκες. Στον δρόμο βεβαίως δεν είναι αναγκαίες…

 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Στα πλαίσια σχεδιασμού στήριξης της τοπικής οικονομίας και επιχειρήσεων η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Καβάλας  προχώρησε σε δημιουργία τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σποτ σε συνεργασία με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη κ. Ρένο Χαραλαμπίδη το οποίο θα προβάλλεται και θα μεταδίδεται καθημερινά στα τοπικά ΜΜΕ.

 Επιπροσθέτως χθες  τοποθετήθηκαν τριγωνικές κατασκευές σε 25 σημεία σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα  Καβάλας με στόχο την μεγαλύτερη προβολή της καμπάνιας επικοινωνίας με σκοπό την στήριξη της τοπικής οικονομίας. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Θεόδωρος Χατζηχρήστος σε δηλώσεις του  σημείωσε ότι στόχος τους είναι να στηριχθεί με κάθε τρόπο ο επαγγελματικός κόσμος του Ν. Καβάλας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Την Δευτέρα  το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Αντωνιάδης , ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Καβάλας και οι Γιατροί του Κόσμου, επισκέφτηκαν από κοινού τον οικισμό των Ρομά στην Δημοτική κοινότητα Χρυσοχωρίου του Δήμου Νέστου προκειμένου να ενημερώσουν τους κατοίκους της εν λόγω περιοχής για την υγιεινή και τα ατομικά μέτρα προστασίας και ασφάλειας που οφείλουν να τηρούν ενόψει της πρόληψης της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού – Covid 19.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης, μετά το τέλος της επίσκεψης, δήλωσε ότι η παρουσία τους εκεί ήταν  για να διασφαλίσουν  την ανθρώπινη ζωή και παράλληλα  να ενημερώσουν  τους κατοίκους του οικισμού για την παροχή των ατομικών μέσων προστασίας.

ΣΤΗΡΙΞΗ

Στις 11 Μαΐου θα επαναλειτουργήσει η πλειοψηφία των επιχειρήσεων του λιανικού εμπορίου και στην Καβάλα γεγονός που έχει προκαλέσει πολλές αντιρρήσεις από τους επαγγελματίες που θα ήθελαν να επαναλειτουργήσουν στις 4 Μαΐου. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλης Λεμονίδης σημείωσε ότι η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα χρειάζεται στήριξη και έπρεπε να υπάρξει προτεραιότητα σε αυτές.

ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ

Σταδιακά στην κανονικότητα επιστρέφει από χθες το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας καθώς επιτρέπονται πλέον οι μετακινήσεις των επιβατών χωρίς έγγραφα. Ο πρόεδρος του φορέα κ. Κώστας Πανταζής σημείωσε πως έχουν αυξηθεί όλα τα δρομολόγια σε όλες τις γραμμές ενώ η επιβατική κίνηση  είναι ελαφρώς αυξημένη.   Παράλληλα έχουν αυξήσει σε 2 καθημερινά τα δρομολόγια για την Θεσσαλονίκη.  Υπενθυμίζεται ότι τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ είναι ανηρτημένα στην ιστοσελίδα του.

ΘΑΣΟ

Στην Θάσο βρέθηκε  εκ νέου χθες  ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Κώστας Αντωνιάδης για να επιβλέψει τα έργα αποκατάστασης από τις πλημμύρες του περασμένου Νοεμβρίου. Ο εργολάβος ήδη ανέλαβε έργο στην Ποταμία Θάσου, έργου 230.000 ευρώ. Σημειωτέων ότι αλλάζεται όλος ο ηλεκτροφωτισμός στην Θάσο στο πλαίσιο της θωράκισης του νησιού.

ΑΣΤΙΚΟ

Συγκρατημένα αισιόδοξοι είναι στο Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας λόγω του ότι σταδιακά αίρονται τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορωνοϊού. Ο πρόεδρος του φορέα κ. Γιάννης Χαλεπιάδης σημείωσε ότι πλέον καταγράφουν την επιβατική κίνηση ανά δρομολόγιο για να τα προσαρμόσουν άμεσα.

NOVARTIS

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης είναι ο ένας από τους δύο βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης οι οποίοι ορίστηκαν από το Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, κ. Σ. Καλαφάτη, προκειμένου να μελετήσουν εμπιστευτικά, εκ μέρους του Κόμματος, τη δικογραφία της υπόθεσης Novartis. Ο κ. Λαζαρίδης, μαζί με τη Βουλευτή Μαγνησίας της Ν.Δ. κυρία Ζέτα Μακρή, διερευνούν από την περασμένη Πέμπτη εάν υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις διάπραξης επιπλέον αδικημάτων από τον τέως υπουργό αναπληρωτή Δικαιοσύνης κ. Δ. Παπαγγελόπουλο και άλλα πρόσωπα, προκειμένου να διαμορφωθεί η περαιτέρω  στάση της κυβερνητικής πλειοψηφίας στο συγκεκριμένο θέμα.

COSMOPOLIS

Σύντομα η κυβέρνηση θα ανακοινώσει με ποιον τρόπο θα γίνουν φεστιβάλ και συναυλίες στη χώρα, ώστε να είναι  όλοι ασφαλείς και να χαρούν  την Τέχνη και τον Πολιτισμό, όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο o Άλκης Ζοπόγλου,  Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Cosmopolis.. Το Cosmopolis Festival έχει ήδη ανανεώσει το πρόγραμμα του ώστε να είναι έτοιμο μπροστά στην καινούργια πραγματικότητα που μας επιβάλλουν οι συνθήκες.

ΓΗΠΕΔΑ

Λειτουργεί από την Δευτέρα   το  Στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» για την ατομική άθληση, ενώ δεν θα ανοίξουν τα ανοιχτά γήπεδα του Κωτσάλου και του Περιγιαλίου . Επίσης δεν θα ανοίξουν το κλειστό Γυμναστήριο  «Αλεξάνδρα Δήμογλου» καθώς εκτελούνται τα έργα στην οροφή του κλειστο ) και το Κλειστό Κολυμβητήριο.

Στο «Ανθή Καραγιάννη» δεν θα ανοίξουν τα αποδυτήρια, ούτε η αίθουσα με βάρη. Επίσης κλειστό θα παραμείνει και το κυλικείο στο «Ανθή Καραγιάννη».

ΑΜΥΓΔΑΛΕΩΝΑΣ

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, επιθεώρησε   τις εργασίες επισκευής στο ισόγειο του κοινοτικού καταστήματος Αμυγδαλεώνα.

Στο συγκεκριμένο χώρο, μετά το πέρας της παρέμβασης, θα λειτουργήσει το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) του Αμυγδαλεώνα.

Το ίδιο έργο περιλαμβάνει και την κατασκευή ράμπας για άτομα με αναπηρία, στο πολιτιστικό κέντρο του Σταυρού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *