Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια….

ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ

Επιστροφή στην «κανονικότητα» από χθες  καθώς είχαμε άρση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας με την μόνη διαφορά ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Καβαλιωτών κυκλοφορούσε με μάσκες. Τις φορούσε στα πολυκαταστήματα, στις υπηρεσίες, ακόμη και στον δρόμο. Μάσκες που ο καθηγητής κ. Τσιόδρας πριν περίπου 1 μήνα είχε δηλώσει ότι δεν χρειάζονται γιατί δεν προσφέρουν ασφάλεια σε αυτόν που τις φορά και ίσως να είναι και επικίνδυνες. Προφανώς τα δεδομένα άλλαξαν, άλλωστε στην ιατρική συμβαίνουν αυτά.  

ΕΥΧΕΣ…

Από την άλλη οι Καβαλιώτες ευχόντουσαν χθες να λάβει τέλος και αυτή η δοκιμασία διότι πραγματικά δεν είναι ότι το καλύτερο….

ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ…

Την ίδια ώρα που σημειώθηκαν ουρές συναλλασσομένων χθες έξω από το Ταχυδρομείο καθώς η είσοδος των ατόμων είναι μόλις δύο ταυτόχρονα για λόγους ασφαλείας..

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Την Θάσο  επισκέφθηκε  ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Κώστας Αντωνιάδης για να επιβλέψει τα έργα αποκατάστασης από τις πλημμύρες του περασμένου Νοεμβρίου. Ο εργολάβος ήδη ανέλαβε έργο στην Ποταμία Θάσου ύψους 250.000 ευρώ.  Στο  νησί θα γίνουν και έργα οδοποιίας περίπου 300.000 ευρώ, ενώ όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Καβάλας ο κ. Αντωνιάδης θα ακολουθήσουν  άμεσα και άλλες παρεμβάσεις σε διάφορα σημεία του νησιού που επλήγησαν από τις πλημμύρες του Νοεμβρίου. 

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ

Ο Δήμος  Καβάλας προετοιμάζεται  για την απολύμανση των Γυμνασίων – Λυκείων που θα επαναλειτουργήσουν την 11η Μαΐου με σκοπό αυτά να απολυμάνουν λίγο πριν τεθούν σε λειτουργία, αν χρειαστεί.  Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Απόστολος Μουμτσάκης σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι είναι απολύτως έτοιμοι για το συγκεκριμένο έργο για να προασπίσουν την ασφάλεια των μαθητών.

ΛΑΪΚΕΣ

Τηρούνται στο ακέραιο τα μέτρα προστασίας στις Λαϊκές Αγορές της Καβάλας καθώς οι πάγκοι απέχουν μεταξύ τους 5 μέτρα ενώ  υπάρχει και ιδιωτική εταιρεία φύλαξης για πάν ενδεχόμενο. Ο πρόεδρος των Λαϊκών Αγορών κ. Παναγιώτης Δημητρακές σημείωσε πως δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα στις συναλλαγές.

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

Μάλιστα η Λαϊκή Αγορά της Ελευθερούπολης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη  αντί της παρασκευής λόγω Πρωτομαγιάς.

ΤΙΠΟΤΑ

Σε ότι αφορά τις εκδηλώσεις για την Εργατική πρωτομαγιά ήταν τυπικότατες, ίσα ίσα για την τιμή των όπλων με κατάθεση στεφάνων.

ΕΞΟΔΟΣ

Αναφορικά με την άλλη Πρωτομαγιά και την έξοδο στην φύση, πολλοί ήταν αυτοί που διακινδύνευσαν τα πρόστιμα και εξέδραμαν σε διάφορα σημεία του Ν. καβάλας για να απολαύσουν την φύση.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΙΑΕΣ

Στις 11 Μαΐου θα επαναλειτουργήσει η πλειοψηφία των επιχειρήσεων του λιανικού εμπορίου και στην Καβάλα γεγονός που έχει προκαλέσει πολλές αντιρρήσεις από τους επαγγελματίες που θα ήθελαν να επαναλειτουργήσουν στις 4 Μαΐου. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλης Λεμονίδης σημείωσε ότι η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα χρειάζεται στήριξη και έπρεπε να υπάρξει προτεραιότητα σε αυτές.

ΙΑΤΡΙΚΗ

Ανέστειλε την λειτουργία του ο Παιδικός Σταθμός και το Νηπιαγωγείο της Ιατρικής Εταιρείας Καβάλας στον Αμυγδαλεώνα λόγω του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κ. Αρχέλαος Γρανάς αναμένουν να επανακινήσουν τις δραστηριότητες τους.

ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ

Οι Σχολικές Καθαρίστριες του Δήμου Καβάλας εργάζονται σε διάφορα κτίρια του Δήμου καθώς είναι κλειστά τα σχολεία λόγω κορωνοϊού. Η πρόεδρος του Σωματείου τους κ. Φ. Στρουμπούλη σε δηλώσεις της έκανε λόγο για ελλείψεις εξοπλισμού σε ότι αφορά τον καθαρισμό κτιρίων που κλήθηκαν να παρέμβουν καθώς πρόκειται για αποθήκες που ήταν κλειστές για αρκετό χρονικό διάστημα.

ΤΕΕ

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ανατολικής Μακεδονίας, εκφράζει, εκ μέρους όλων των Μηχανικών του Τμήματος, θερμές ευχαριστίες στους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία, τη Διοίκηση, τους Γιατρούς, τους Νοσηλευτές και τους Διασώστες του ΕΚΑΒ, τους ήρωες πίσω από τις μάσκες, που αγωνίζονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του COVID-19.

Ως ελάχιστο δείγμα κοινωνικής αλληλεγγύης και συνδρομής στην εθνική προσπάθεια, επισκεφθήκαν  τα Νοσοκομεία Καβάλας και Δράμας, όπου σε συνεννόηση με τους δύο Διοικητές, Κωνσταντίνο Κλειτσιώτη και Θεσσαλονικιά Καρατζόγλου αντίστοιχα, προσφέραμε ολόσωμες λευκές φόρμες προστασίας 3M 4540+ τύπου 5/6 και μάσκες προστασίας ΚΝ95 – FFP2.

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας σε συνεργασία με το τμήμα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας πραγματοποίησε την τρίτη (3η) εθελοντική αιμοδοσία στο Φουαγέ του Αμφιθεάτρου Καβάλας «Γεώργιος Παυλίδης».

Μετά το πέρας της αιμοδοσίας ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης δήλωσε «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμπολίτες που προσήλθαν με προθυμία και αγάπη για να προσφέρουν προς στο συνάνθρωπο τους το μεγάλο δώρο ζωής, αλλά και για τη στάση τους, που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για το κοινωνικό σύνολο. Επίσης αξίζουν συγχαρητήρια στο τμήμα Γιατρών και Νοσηλευτών για την πολύτιμη βοήθεια τους στην υλοποίηση της εν λόγω αιμοληψίας καθώς επίσης και στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό – Σώμα εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγωσοστών του Περιφερειακού τμήματος Καβάλας για την αμέριστη βοήθεια τους. Στις δύσκολές αυτές στιγμές που ζούμε κάποιοι συνάνθρωποι μας χρειάζονται αίμα. Για αυτό οφείλουμε να είμαστε δίπλα τους.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Η Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, κυρία Αναστασία Τζαμπαζλή, με αφορμή δωρεά της εταιρίας Νova προς το Κέντρο, εξέφρασε τις  ευχαριστίες προς την εταιρία Nova, οι άνθρωποι της οποίας προχώρησαν σε μια σημαντική κίνηση. 

Συγκεκριμένα, παρέχουν δωρεάν, για έναν ολόκληρο χρόνο, το πλήρες πακέτο τηλεόρασης “Nova Full pack” για τα παιδιά του Κέντρου που φιλοξενούνται στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Καβάλας και στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Δράμας.

ΔΑΝΕΙΑ

Το Επιμελητήριο Καβάλας, ενημερώνει ότι ενεργοποιήθηκε  προς όφελος των επιχειρήσεων που έχουν υποστεί αναστολή ή περιορισμό της λειτουργίας τους εξαιτίας της πανδημίας CoViD-19, το δικαίωμα υποβολής αίτησης χορήγησης δανείου για κεφάλαιο κίνησης, με επιτόκιο πλήρως επιδοτούμενο από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Σημειώνεται ότι το επιτόκιο αυτών των δανείων επιδοτείται κατά 100% για τα δύο πρώτα χρόνια από τους πόρους του Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΤΕΠΙΧ ΙΙ, ενώ βασικό κριτήριο για την λήψη της επιδότησης επιτοκίου είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας κατά τα δύο αυτά έτη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *