Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια….

ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ

Σε ετοιμότητα βρίσκεται το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Καβάλας καθώς από τον Μάιο θα επαναλειτουργήσουν τα χειρουργεία και τα Εξωτερικά Ιατρεία. Ο Διευθυντής Υγείας κ. Χρήστος Παπαδόπουλος σημείωσε ότι η επόμενη ημέρα θα είναι πολύ δύσκολη και  θα πρέπει να είμαστε όλοι σε επιφυλακή.

ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται  και η απαγόρευση  εξόδου το τριήμερο της Πρωτομαγιάς  καθώς την Δευτέρα 4 Μαΐου αναμένεται σταδιακά η επιστροφή στην κανονικότητα..

ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ

Μάλιστα αναμένεται να αυξηθεί η χρήση χειρουργικών μασκών ώστε να μετριαστεί η μετάδοση του ιού.

ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας συζήτησαν για την προστασία της πρώτης κατοικίας με την οποία συμφωνούμε απόλυτα, μόνον που θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας δεν είναι  Βουλή για να νομοθετεί. Ποιόν κοροϊδεύουν;

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Ο Δήμος Παγγαίου, σε συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», το Υπουργείο Υγείας και το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, διοργανώνουν  δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας που πρόκειται να πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 29 Απριλίου  στην Πλ. Νικοτσάρα στην Ελευθερούπολη του Δήμου Παγγαίου. Η συγκέντρωση μονάδων αίματος θα πραγματοποιηθεί στην Κινητή Μονάδα «Οδυσσέας» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», από τις 9 το πρωί έως τη 1.30 το μεσημέρι.

 Η διαδικασία της Εθελοντικής Αιμοδοσίας θα γίνει υπό τον έλεγχο και την τήρηση όλων των προβλεπόμενων προληπτικών μέτρων από το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Το Επιμελητήριο Καβάλας απευθύνει  πρόσκληση δωρεάν συμμετοχής στο διαδικτυακό σεμινάριο που προσφέρει το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ), σε συνεργασία με την εταιρεία ανάπτυξης στελεχών RESPONSE, με θέμα  «Προετοιμάζοντας τους ανθρώπους μας για την επόμενη μέρα».

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σήμερα  από τις 4 έως τις 5.30 το απόγευμα  μέσω διαδικτυακής εφαρμογής.  Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Μάρκο Δέμπα  το σεμινάριο είναι μία καλή ευκαιρία για όσους το παρακολουθήσουν για επαγγελματικό προσανατολισμό.

ΣΤΗΡΙΞΗ

Στο πλαίσιο της στήριξης της περιφερειακής οικονομίας, μετά την προγραμματιζόμενη σταδιακή άρση των μέτρων που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας του COVID-19, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, μέσω τηλεδιάσκεψης, μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας και των θεσμικών φορέων της Π. Ε. Καβάλας με αντικείμενο την αποτίμηση της υφιστάμενης κατάστασης, την ενδυνάμωση της συνεργασίας και την ιεράρχηση όλων των προτεραιοτήτων της περιόδου, κυρίως με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα. Αφού έγινε μια αποτίμηση της παρούσας κατάστασης, οι θεσμικοί φορείς κατέθεσαν προτάσεις για την επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας και την σταδιακή μετάβαση στην ομαλότητα.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

Προβληματίζει την Διοίκηση  της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών η επόμενη ημέρα που η αγορά θα επαναλειτουργήσει. Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών κ. Παναγιώτη Αρσονιάδη σύμφωνα με έρευνα 100.000 δεν θα επαναλειτουργήσουν.  Μάλιστα μελέτη του ΕΟΒΕ κάνει λόγο για 100.000 επιχειρήσεις που δεν πρόκειται να ανοίξουν εκ νέου.

ΙΑΤΡΕΙΑ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας ανακοίνωσε  ότι τα ιδιωτικά ιατρεία όλου του νομού της Καβάλας πλέον είναι ανοικτά, όχι μόνο για την εξυπηρέτηση των ασθενών με επείγοντα προβλήματα υγείας, αλλά όλων. Στόχος μας είναι τα ιατρεία να επανέλθουν σταδιακά στην φυσιολογική τους λειτουργία, τηρώντας όμως απαρέγκλιτα και πιστά όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας προκειμένου να διαφυλαχθεί αυτό που με τόσες θυσίες όλοι μαζί καταφέραμε, την αναχαίτιση δηλαδή της επέλασης του COVID-19. Θυμίζουμε ότι η απειλή του εν λόγω ιού είναι ακόμα διαρκής, οπότε η ευλαβική τήρηση όλων των μέτρων στα ιδιωτικά ιατρεία (επίσκεψη κατόπιν ραντεβού, χωρίς συνοδό εκτός αν η παρουσία του κρίνεται αναγκαία, χρήση μασκών από τους ασθενείς, απολύμανση χεριών με την είσοδο στο ιατρείο, τήρηση ικανών αποστάσεων στους χώρους αναμονής) θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση λειτουργίας αυτών.

ΜΑΣΚΕΣ

Η Εκτελεστική Επιτροπή του Συνδέσμου Προπονητών Καβάλας, με απόφαση της έκτακτης συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, αναλογιζόμενη τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλουν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού ενέκρινε ομόφωνα την αγορά και προσφορά στον Ιατρικό Σύλλογο Καβάλας, μασκών ατομικής προστασίας αξίας 1000 ευρώ.

Η υγεία όλων μας αποτελεί υπέρτατο αγαθό και ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Ν. Καβάλας στηρίζει έμπρακτα τις προσπάθειες των ειδικών για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Οι μάσκες παραδόθηκαν ήδη στον Ιατρικό Σύλλογο Καβάλας.

ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

Αρκετά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι αγρότες του Νέστου με την προώθηση των προϊόντων τους στο εσωτερικό και εξωτερικό. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Νέστου κ. Σάββα Αργυράκη το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στα σπαράγγια λόγω κορωνοϊού. Αντίθετα η προώθηση των ακτινιδίων ολοκληρώθηκε και μάλιστα σε καλές τιμές.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Εργαζόμενες του Δήμου Καβάλας  στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και συγκεκριμένα 14 προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη για να μονιμοποιηθούν και δικαιώθηκαν δικαστικά. Ο δήμαρχος κ. Θεόδωρος Μουριάδης σημείωσε ότι προσπαθούν σαν Δήμος οι εργαζόμενες αυτές να περάσουν στο νέο «Βοήθεια στο Σπίτι» για να μην επιβαρυνθεί ο Δήμος Καβάλας οικονομικά.

ΚΑΠΝΑΠΟΘΗΚΕΣ

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης επιδιώκει να ενταχθεί  σε πρόγραμμα επανάχρησης των καπναποθηκών για την αξιοποίησης τους μέσω του «Πράσινου Ταμείου».  Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κ. Σιμιτσής επεσήμανε ότι η Καβάλα είναι άμεσα ενδιαφερόμενη καθώς διαθέτει πολλές καπναποθήκες και ήδη με πρόταση του καθηγητή Πανεπιστημίου Θασσαλίας κ. λαλένη προωθείται η εκπόνηση σχετικής μελέτης με στόχο την απορρόφηση κονδυλίων από το πρόγραμμα Πράσινης Ανάπτυξης. 

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

Στην απομάκρυνση ογκωδών αντικειμένων από το πρώην στρατόπεδο Κωτσάλου, απέναντι από τις εγκαταστάσεις του Κοινωνικού Παντοπωλείου, προχωρά η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας. Ο καθαρισμός του συγκεκριμένου χώρου αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες μέρες, με τη διαλογή των υλικών και τη μεταφορά των υπολειμμάτων στον ΧΥΤΑ της Καβάλας.

ΔΑΤΟ

Σε εργασίες βελτίωσης των εγκαταστάσεων του βιολογικού καθαρισμού του Δάτου, θα προχωρήσει άμεσα το εργατικό δυναμικό της ΔΕΥΑΚ.

Πιο συγκεκριμένα, στην είσοδο του βιολογικού καθαρισμού, αφού προηγηθεί εσχάρωση εντός του κτιρίου για τη συγκράτηση των φερτών υλικών (π.χ. αντισηπτικά μαντηλάκια, μάσκες), θα τοποθετηθεί νέος ηλεκτρονικός πίνακας.

Για την υλοποίηση των υπόλοιπων παρεμβάσεων αναβάθμισης του βιολογικού καθαρισμού της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων, θα συνταχθεί ειδική οικονομοτεχνική μελέτη.

Το εν λόγω ζήτημα θα απασχολήσει το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ κατά την επόμενη συνεδρίαση του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *