Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια….

ΔΩΡΕΑ

Ο Δήμαρχος Καβάλας, κ. Θόδωρος Μουριάδης, παρέλαβε προχθές  Πέμπτη τριάντα επαναχρησιμοποιούμενες προστατευτικές προσωπίδες από τον κ. Γιώργο Μιχαηλίδη, ιδιοκτήτη του γνωστού Εργαστηρίου Τέχνης της  Καβάλας.

Οι προσωπίδες είναι κατασκευασμένες με υλικό PETG και κοσμούν έργα των διακεκριμένων Ελλήνων ζωγράφων Γκίκα, Λύτρα, Μόραλη, Τέτση, Γραμματόπουλου, Δασκαλάκη, Γέρου και Κοκκινίδη.

Τέτοιου είδους ενέργειες προάγουν την έννοια της κοινωνικής αλληλεγγύης και συμβάλλουν στη γενικότερη προσπάθεια στήριξης των ευπαθών ομάδων της Καβαλιώτικης κοινωνίας.

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Ο Δήμος Παγγαίου, σε συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», το Υπουργείο Υγείας και το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, διοργανώνουν  δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας που πρόκειται να πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 29 Απριλίου  στην Πλ. Νικοτσάρα στην Ελευθερούπολη του Δήμου Παγγαίου. Η συγκέντρωση μονάδων αίματος θα πραγματοποιηθεί στην Κινητή Μονάδα «Οδυσσέας» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», από τις 9 το πρωί έως τη 1.30 το μεσημέρι.

 Η διαδικασία της Εθελοντικής Αιμοδοσίας θα γίνει υπό τον έλεγχο και την τήρηση όλων των προβλεπόμενων προληπτικών μέτρων από το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Το Επιμελητήριο Καβάλας απευθύνει  πρόσκληση δωρεάν συμμετοχής στο διαδικτυακό σεμινάριο που προσφέρει το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ), σε συνεργασία με την εταιρεία ανάπτυξης στελεχών RESPONSE, με θέμα  «Προετοιμάζοντας τους ανθρώπους μας για την επόμενη μέρα».

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Απριλίου, από τις 4 έως τις 5.30 το απόγευμα  μέσω διαδικτυακής εφαρμογής.  Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Μάρκο Δέμπα  το σεμινάριο είναι μία καλή ευκαιρία για όσους το παρακολουθήσουν για επαγγελματικό προσανατολισμό.

ΟΧΗΜΑΤΑ

Με απόφαση του  Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη  ενισχύθηκε ο  στόλου της  Αστυνομικής Διεύθυνσης  Καβάλας. Συγκεκριμένα, παραχωρήθηκαν 11 καινούργια αυτοκίνητα, τα οποία πλέον μοιράστηκαν στις κατά τόπους υπηρεσίες.

  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Σε ετοιμότητα βρίσκεται το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Καβάλας καθώς από τον Μάιο θα επαναλειτουργήσουν τα χειρουργεία και τα Εξωτερικά Ιατρεία. Σύμφωνα με τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Ντίνο Κλειτσιώτη σταδιακά θα επιστρέψουν στην κανονικότητα ενώ ευχαρίστησε για μία ακόμη φόρα όλο το προσωπικό για την αυταπάρνηση που έδειξε όλο αυτό το διάστημα.

ΤΕΝΑΓΗ

Παραμένουν πλημμυρισμένα  τα Τενάγη Φιλίππων ενώ αυτό το διάστημα υπάρχει ένα αγροτικό μηχάνημα στο Δάτο που βοηθά στην αποστράγγιση. Ο Αντιδήμαρχος  της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων  κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος εξήγησε ότι αυτή είναι μία αποσπασματική παρέμβαση, χρειάζονται συγκριμένα έργα για να βελτιωθεί πραγματικά η κατάσταση στα Τενάγη  και να μπορούν να παράγουν οι αγρότες χωρίς προβλήματα.  

ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Από την άλλη ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή των Φιλίππων είναι το γεγονός ότι πολλοί δημότες ξεφορτώνονται διάφορα ογκώδη αντικείμενα και μπάζα όπου τους βολεύει χωρίς να καλούν την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Καβάλας.  Φυσικά  αυτό δεν είναι «προνόμιο» της περιοχής  αλλά όλης της Καβάλας…..

ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Ο Σύλλογος Φίλοι Μουσικής Καβάλας προσέφερε 11.000 ευρώ στον Ιατρικό Σύλλογο για τις ανάγκες του. . Ο Γενικός Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου κ. Αλέξης Πολίτης σημείωσε ότι  πρόκειται για μία σπουδαία προσφορά για την προμήθεια φαρμακευτικού υλικού το οποίο διένειμε ο σύλλογος τους σε Νοσηλευτικά Ιδρύματα. Το συγκεκριμένο ποσό έχει διατεθεί για την αγορά απαραίτητων ιατρικών μηχανημάτων και υγειονομικού προστατευτικού εξοπλισμού για τον αγώνα κατά της Πανδημίας Covid-19.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Εξομαλύνεται σταδιακά η κατάσταση στα πρατήρια υγρών καυσίμων της Καβάλας  ενώ έχει μειωθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης  σε επίπεδα ρεκόρ καθιστώντας το ιδιαίτερα ελκυστικό. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Βενζινοπωλών κ. Φώτη Πούλο είναι μία καλή ευκαιρία για τους καταναλωτές να προμηθευτούν μέχρι τέλη Απριλίου πετρέλαιο θέρμανσης σε ελκυστική τιμή. Σε ότι αφορά την αγοραστική  κίνηση στην βενζίνη είναι χαμηλή λόγω απαγόρευσης κυκλοφορίας.

ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ

Και αυτό το εκμεταλλεύονται οι καταναλωτές  και για αυτό τις τελευταίες ημέρες τα βυτιοφόρα οχήματα τρέχουν και δεν φτάνουν σε όλη  την Καβάλα λόγω των παραγγελιών  πετρελαίου θέρμανσης για την επόμενη χρονιά…

ΓΟΝΑΤΙΣΕ

Από την άλλη ο κόσμος γονάτισε με την καραντίνα…  Είναι ομολογουμένως το χρονικό διάστημα…

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Μάλιστα δεχτήκαμε πολλά παράπονα  από αναγνώστες μας για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς όπου και πάλι θα ισχύει η απαγόρευση της κυκλοφορίας….

ΑΠΟ 4 ΜΑΪΟΥ

Η αναστολή των μέτρων αναμένεται να ισχύσει από 4 Μαΐου, εκτός απροόπτου…

ΤΑ ΚΟΥΡΕΙΑ

Και οι πρώτες επιχειρήσεις που θα ανοίξουν είναι τα κομμωτήρια και τα κουρεία…   Ήδη οι πελάτες τηλεφωνούν στους κουρείς και τις κομμώτριες…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *