Σχόλια….

ΜΟΜΑ

Σήμερα αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία ο δρόμος της  ΜΟΜΑ.  Καθαρίστηκε και όλα εντάξει!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Συνεντεύξεις δίνει τις τελευταίες ημέρες σε τηλεοπτικά κανάλια των Αθηνών ο καβαλιώτης υπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Καβάλας παρατείνεται η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας των Σχολών εκπαίδευσης υποψήφιων χειριστών ταχύπλοων σκαφών, των Σχολών ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης, των επιχειρήσεων παροχής καταδυτικών υπηρεσιών αναψυχής, των επιχειρήσεων εκμίσθωσης θαλασσίων μέσων αναψυχής καθώς και των επιχειρήσεων εκμίσθωσης μηχανοκίνητων λέμβων και ταχύπλοων σκαφών για λόγους προστασίας της  δημόσιας υγείας έως 20-5-2020.

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας παρέδωσε τις ημέρες του Πάσχα στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας και Χρυσούπολης ικανή ποσότητα χειρουργικών μασκών και γαντιών για τις ανάγκες του προσωπικού των φορέων αυτών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης δήλωσε ότι  από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η υγειονομική κρίση, η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας θωρακίζει τους ανθρώπους που υπηρετούν στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στον κορωνοϊό, παρέχοντας υγειονομικό υλικό και είδη ατομικής προστασίας, ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα το σημαντικό και πολυεπίπεδο έργο που επιτελούν.

ΠΕΓΙΟΥ

Σε ηλικία 88 ετών απεβίωσε η πρώην πρόεδρος της Θρακικής Εστίας Καβάλας Ευθιμία Πέγιου  της οποίας η νεκρόσιμη τελετή θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 11 η ώρα το πρωί στην εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων.  Ο δήμαρχος Καβάλας κ. Θεόδωρος Μουριάδης  εξέφρασε την λύπη του για το όλο γεγονός δηλώνοντας ότι με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκε  τον θάνατο της Ευθυμίας Πέγιου. Μιας εξέχουσας προσωπικότητας των γραμμάτων και του πολιτισμού. Όπως σημείωσε ο δήμαρχος η Ευθυμία Πέγιου με την απαράμιλλη συγγραφική δεινότητα φώτισε άγνωστες πτυχές της Ιστορίας του τόπου μας και έφερε στην επιφάνεια σπάνιες εικόνες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της Καβάλας. Τέλος εξέφρασε  τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους της.

COSMOPOLIS

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Cosmopolis Festival, Άλκης Ζοπόγλου, με το μουσικό του σχήμα Kontrabando διασκεύασαν το γνωστό τραγούδι του Καβαλιώτη Αργύρη Μπακιρτζή και των Χειμερινών Κολυμβητών. Προσκάλεσαν όλους τους μουσικούς που θα συμμετέχουν στο Cosmopolis@home, να παίξουν μουσική από τα σπίτια τους και να  μεταφέρουν  όλους στην ατμόσφαιρα του φεστιβάλ με καλή διάθεση, αισιοδοξία και προσμονή εν μέσω της κρίσης που αντιμετωπίζουμε.

Οι μουσικοί άλλα και όλα τα καλλιτεχνικά σχήματα, θα  περιμένουν  τους φίλους  του θεσμού στο Cosmopolis festival του 2020, για το ταξίδι της τέχνης και της μουσικής που απογειώνει την φαντασία, χαρίζει αισιοδοξία και δίνει ζωντάνια.

ΑΡΝΗΤΙΚΑ

Όλα τα δείγματα του Νοσοκομείου Καβάλας που ελέγχθηκαν από την αρχή της εβδομάδος για τον κορωνοϊο ήταν αρνητικά. Ο Γενικός Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου κ. Αλέξης Πολίτης σημείωσε ότι είναι θέμα χρόνου να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

Με τον υπουργό Δικαιοσύνης μίλησαν χθες με τηλεδιάσκεψη οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος για να αποφασιστεί τι θα γίνει με το δικαστικό έτος. Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Γιώργος Γραμμένος σημείωσε ότι πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για την παράταση του δικαστικού έτους.  Σημειωτέων ότι τελικά ανακοινώθηκε πως τα δικαστήρια θα επαναλειτουργήσουν στις 27 Απριλίου.

ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Καβάλας ανέλαβε την πρωτοβουλία προμήθειας ηλεκτρονικών υπολογιστών για τους μαθητές που δεν διαθέτουν υπολογιστές. Η πρόεδρος της Ένωσης κ. Μαριάννα Δρόσσου σημείωσε ότι απευθύνονται σε όλες τις επιχειρήσεις και σε απλούς ιδιώτες.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων των επιχειρήσεων λόγω κορωνοιού. Ο δημοτικός σύμβουλος  Καβάλας και λογιστής κ. Γιάννης Προμούσας έκανε γνωστό ότι άνοιξε η σχετική πλατφόρμα.  Μάλιστα ανέφερε ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι έως τις 24 Απριλίου.

ΘΑΣΟΣ

Ποσό 1.775.000 ευρώ εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών για την Θάσο για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες του περασμένου Νοεμβρίου. Ο δήμαρχος Θάσου κ. Λευτέρης Κυριακίδης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι προγραμματισμένα και τεκμηριωμένα έκαναν την αίτηση τους στο Υπουργείο Υποδομών να τύχουν της σχετικής αποζημίωσης όπως και τελικά επετεύχθη.

ΚΑΒΑΛΑ

Ο Δήμος Καβάλας συνεχίζει με το Βοήθεια στο Σπίτι να βοηθά τους δημότες λόγω του κορωνοϊού. Ο δήμαρχος κ. Θεόδωρος Μουριάδης σημείωσε ότι βρίσκονται σε διαδικασία επαναλειτουργίας του Δήμου Καβάλας σε κανονικούς ρυθμούς μόλις τους δοθεί η εντολή από την Πολιτεία.

ΦΑΡΜΑΚΑ

Δεν υπάρχουν ελλείψεις σε φάρμακα στην Καβάλα, παρά μόνον σε ινσουλίνες. Η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Σίσσυ Ρακιντζη δήλωσε πως δεν υπάρχουν ελλείψεις ούτε σε μάσκες.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Με τηλεδιάσκεψη συνεδρίασε την  Μεγάλη Τρίτη το διοικητικό συμβούλιο του Δημοτικού Ωδείου. Είχε προηγηθεί συζήτηση του θέματος των διδάκτρων μηνών Μαρτίου- Απριλίου.

Αυτή έγινε μεταξύ του προέδρου του διοικητικού Συμβουλίου, του δημάρχου και του καλλιτεχνικού διευθυντή. Αντικείμενο της συνεδρίασης που έγινε με την ειδική αυτή διαδικασία, το τι θα γίνει με τα δίδακτρα των μηνών Μαρτίου και Απριλίου. Αυτούς τους μήνες τα μαθήματα γίνονται μεν αλλά μέσω διαδικτύου.

Το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε για τους δύο μήνες να ζητηθεί από τους γονείς η καταβολή διδάκτρων μειωμένων σε ποσοστό 50%. Εν τω μεταξύ οι καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου πληρώθηκαν κανονικά τον μισθό του Μαρτίου, με χρήματα που έδωσε στο Δημοτικό Ωδείο μία ακόμη φορά ο Δήμος Καβάλας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.