Σχόλια….

ΈΛΕΓΧΟΙ

Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Καβάλας ενημερώνει ότι ενόψει της εορτής του Πάσχα και προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία του καταναλωτικού κοινού και η Δημόσια Υγεία, έχει ξεκινήσει ελέγχους στις αγοραπωλησίες και στην διακίνηση ζώντων αμνοεριφίων, καθώς επίσης και στην παραγωγή και στην διάθεση τροφίμων ζωικής προέλευσης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης δήλωσε ότι με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ασφάλεια, στη δημόσια υγεία και στην προστασία του καταναλωτικού κοινού, η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς τους ελέγχους στις επιχειρήσεις πώλησης τροφίμων ζωικής προέλευσης, γιατί η διασφάλιση της προστασίας του καταναλωτή και της δημόσιας υγείας αποτελεί για τους ίδιους  όχι μόνο καθήκον αλλά και υποχρέωση.

ΔΙΑΚΟΠΗ

Ανακοινώνεται ότι λόγω των απαραίτητων εργασιών συντήρησης του δικτύου ύδρευσης θα διακοπεί η παροχή νερού σήμερα  από τις  08:30 π.μ. έως 11:00 π.μ. στο Παληό στα οικοδομικά τετράγωνα που περικλείονται από τις οδούς  Ρίτσου – Καρκαβίτσα – Σεφέρη – Σκαρίμπα – Ρίτσου.

ΙΑΤΡΙΚΟΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας συναινεί στην πρόθεση των Μικροβιολόγων του Νομού να αρχίσουν να διενεργούν την ειδική εξέταση PCR ανίχνευσης COVID-19,  αρκεί η δειγματοληψία να γίνεται με όλα τα μέσα ατομικής προστασίας (προστατευτική στολή, μάσκα, ασπίδα προστασίας προσώπου, γάντια) σε ιδιαίτερο χώρο του ιατρείου η στο σπίτι του ασθενή  και η διαχείριση των δειγμάτων να γίνεται με βάση τις κείμενες διατάξεις – οδηγίες του ΕΟΔΥ. Μόνο η PCR είναι η ενδεδειγμένη εξέταση ανίχνευσής του.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΙΟ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Ο ΜΕΓΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ» ανακοινώνει ότι παρέλαβε υγειονομικό υλικό (μάσκες) που τους  παραχωρήθηκε μετά από ενέργειες του Αντιπεριφεριάρχη Καβάλας κου Αντωνιάδη Κωνσταντίνου και τον ευχαριστεί θερμά.  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος εύχεται     η κίνησή αυτή  της έμπρακτης αλληλεγγύης στον αγώνα που καταβάλει αυτές  τις δύσκολες ημέρες το προσωπικό του για την προστασία της ευάλωτης ομάδας των ηλικιωμένων τους,   να βρει και άλλους μιμητές.   ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Κανένα νέο κρούσμα κορωνοϊού δεν παρουσιάστηκε  αυτή την εβδομάδα  στο  Νοσοκομείο Καβάλας, ενώ και τα τελευταία δείγματα που ελήφθησαν ήταν αρνητικά.   Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ντίνος Κλειτσιώτης σημείωσε ότι τα μέτρα που έχουν λάβει έχουν αποτέλεσμα.

ΤΕΝΑΓΗ

Σε λίμνη έχουν μετατραπεί τα Τενάγη Φιλίππων από τις τελευταίες βροχοπτώσεις  με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση οι αγρότες να προχωρήσουν σε σπορά. Ο βουλευτής κ. Μακάριος Λαζαρίδης ανέλαβε την πρωτοβουλία να βρεθεί μία οριστική λύση στο θέμα καθώς το πρόβλημα χρονίζει επί μία 15ετία τουλάχιστον. Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στην  Καβάλα βουλευτών Καβάλας, Δράμας και Σερρών καθώς και οι Αντιπεριφερειάρχες, δήμαρχοι και επιστημονικοί φορείς.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

Συγχαρητήρια έδωσε στις υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας η βουλευτής κ. Τάνια Ελευθεριάδου αναφορικά με τον αγώνα τους για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Αντίθετα στάθηκε επικριτική για την πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στους πληγέντες επαγγελματίες. 

ΜΑΣΚΕΣ

Το Νομικό Πρόσωπο «Αλληλεγγύη» όπου εντάσσονται και τα  ΚΑΠΗ του Δήμου Καβάλας ράβουν χειρουργικές μάσκες έως και 1000 ημερησίως. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης κ. Κωστή Σιμιτσή πρόκειται για 40 ράφτρες που εθελοντικά κάνουν αυτή την εργασία. 

ΔΟΜΗ

Την δομή προσφύγων στο Στρατόπεδο Ασημακοπούλου επισκέφθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αντωνιάδης, ο δήμαρχος κ. Μουριάδης και ο Διευθυντής Υγείας κ. Παπαδόπουλος. Σύμφωνα με τον κ. Αντωνιάδη οι συνθήκες είναι  πολύ καλές και υπάρχει ετοιμότητα να αντιμετωπιστεί κάποιο κρούσμα κορωνοϊού. 

ΕΡΓΟ

Ο Δήμος Καβάλας προχώρησε στην ανακατασκευή των πεζοδρομίων και υπογείωση των καλωδίων της ΔΕΗ στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού. Ο δήμαρχος Καβάλας κ. Θεόδωρος Μουριάδης εξήγησε σε δηλώσεις του ότι έχουν σχεδιάσει τον ευπρεπισμό των εξόδων της πόλης  αναβαθμίζοντας τις υποδομές.

ΜΑΣΚΕΣ

Με πρωτοβουλία του Υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου εξασφαλίστηκαν 11000 μάσκες και 27000 γάντια για το Νοσοκομείο Καβάλας.

ΑΠΟ Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ

Από ότι φαίνεται από  Μεγάλη Δευτέρα θα αρχίσει ουσιαστικά η διάθεση αμνοεριφίων από τα κρεοπωλεία της Καβάλας.

ΧΑΜΗΛΕΣ

Από τις υπάρχουσες πληροφορίες φαίνεται πως η τιμή των αμνοεριφίων στην Καβάλα θα είναι μειωμένη σε σχέση με πέρυσι. Ο λόγος απλός: η μικρή ζήτηση…..

ΠΟΛΥ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ

Λόγω της καραντίνας οι Καβαλιώτες και οι Καβαλιώτισσες το έριξαν στο περπάτημα… Μα πολύ περπάτημα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.