Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια…

ΠΕΡΙ POS

Αντίθετος με την υποχρεωτική χρήση των POS για τους ελεύθερους επαγγελματίες είναι ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας σύμφωνα με τον πρόεδρο του κ. Βασίλη Λεμονίδη. Η αντίθεση του συλλόγου έγκειται στο γεγονός ότι υπάρχει σοβαρά το ενδεχόμενο κατάσχεσης των εισπράξεων από τις Τράπεζες λόγω χρεών στο Δημόσιο ή στις Τράπεζες. Στο πλαίσιο αυτό ο σύλλογος ζητά  ο λογαριασμός που θα είναι συνδεδεμένος με το POS να έχει το ακατάσχετο.

ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ

Και φυσικά ο Εμπορικός Σύλλογος έχει απόλυτο δίκιο στο θέμα αυτό καθώς πολλοί επαγγελματίες θα «κλάψουν « τις εισπράξεις τους  από την χρήση του POS σε περίπτωση που χρωστούν στο Δημόσιο….  Τελικά όλα τα χρήματα συγκεντρώνονται  στις Τράπεζες και το ρευστό τείνει να γίνει είδος πολυτελείας…

ΑΣΤΙΚΟ

Το δικό του αμαξοστάσιο απέκτησε το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας με σκοπό να το χρησιμοποιήσει και ως  σταθμό ανεφοδιασμού. Ο πρόεδρος του φορέα κ. Στράτος Μακρογιαννίδης σημείωσε πως προσαρμοζόμενοι στις ανάγκες της εποχής προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια  καθώς θα εξοικονομηθούν πόροι για την επιχείρηση τους.

ΣΥΣΚΕΨΗ

Κρίσιμη σύσκεψη για το μέλλον του ιδρύματος για το Ειδικό Παιδί «Αγία Μαρίνα» πραγματοποιήθηκε χθες  το πρωί στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, κ. Θόδωρου Μαρκόπουλου. Στη σύσκεψη παρέστησαν ο Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου, οι 3 βουλευτές του Νομού, η Δήμαρχος Καβάλας, οι γονείς των παιδιών καθώς και η Ιατρική Εταιρία Καβάλας.

Στην σύσκεψη εξετάστηκαν όλες οι  πιθανές λύσεις για την συνέχιση της λειτουργίας του Ιδρύματος καθώς αυτό έχει περιέλθει σε οικονομικό αδιέξοδο  λόγω των χρεών στο ΙΚΑ  και αν δεν βρεθεί κάποια λύση μοιραία θα κλείσει.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο βουλευτής κ. Δημήτρης Εμμανουηλίδης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι γίνονται προσπάθειες το Ίδρυμα να ενταχθεί στις Κοινωνικές Δομές του Δημοσίου για να συνεχιστεί η λειτουργιά του. Στην παρούσα φάση θα πρέπει να ξεπεραστούν κάποιές γραφειοκρατικές διαδικασίες μέσω του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής  Αλληλεγγύης για να επιτευχθεί αυτή η μετάβαση. Μακάρι να υπάρξει μια τέτοια εξέλιξη, διότι διαφορετικά το Ίδρυμα θα κλείσει με μαθηματική ακρίβεια…. Σήμερα οι 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθούν με την υφυπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης  κ. Φωτίου για να εξετάσουν αν το Ίδρυμα μπορεί να ενταχθεί στην Κοινωνική Πρόνοια..  Αν δεν γίνει εφικτό η δήμαρχος κ. Τσανάκα δεσμεύτηκε να το εντάξει στο ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ..

ΚΡΙΣΙΜΟ

Και φυσικά η κατάσταση για το Ίδρυμα παραμένει κρίσιμη άσχετα με τη χθεσινή σύσκεψη, δεδομένου ότι οι όλες διαδικασίες είναι χρονοβόρες. Ας μας επιτραπεί η έκφραση αλλά δεν είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον του ιδρύματος. Πάντως θα γίνει νέα σύσκεψη την άλλη Παρασκευή για να διαπιστωθεί η πρόοδος της όλης υπόθεσης… Άντε να δούμε…

ΕΡΓΑ

Έργα ουσιαστικής αναβάθμισης πρόκειται να γίνουν στο Βερούλειο Στάδιο από πλευράς του Δήμου Καβάλας. Έργα που θα το μετατρέψουν σε ένα σύγχρονο γήπεδο, όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Φιλόσογλου. Καλώς εχόντων των πραγμάτων οι εργασίες θα ολοκληρωθούν στα μέσα 2018.

ΑΔΙΕΞΟΔΟ

Σε αδιέξοδο οδηγείται η υπόθεση της παραχώρησης της Ακτής  Καλαμίτσας στον Δήμο Καβάλας από το ΤΑΙΠΕΔ. Ο πρώην δήμαρχος Καβάλας κ. Κωστής Σιμιτσής σημείωσε ότι υπάρχει ο κίνδυνος να ερημωθεί η παραλία καθώς ο Δήμος Καβάλας δεν θα μπορεί να συντηρεί τις δομές καθώς δεν του ανήκουν.

ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ

Και από ότι φαίνεται αυτό το ενδεχόμενο να ερημώσει η παραλία της Καλαμίτσας φέτος το καλοκαίρι είναι πολύ πιθανό. Αν και η δήμαρχος κ. Τσανάκα τόνισε ότι θα αναλάβουν την τύχη της παραλίας στα χέρια τους. δηλαδή το πιο πιθανόν είναι ο Δήμος Καβάλας να προχωρήσει στην κατάληψη της ακτής. Και αυτό είναι και το καλύτερο.

ΕΚΑΒ

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Πρίνου Θάσου καθώς δεν έχει στελεχωθεί το Παράρτημα του ΕΚΑΒ και ουσιαστικά δεν λειτουργεί, όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος  κ. Γιάννης Πλαφαδέλης.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Δεν θα συμμετέχει η Περιφέρεια μας στις Τουριστικές Εκθέσεις  Σόφιας, Βουκουρεστίου και Βελιγραδίου  όπως παραδέχθηκε ο Εντεταλμένος  Σύμβουλος της Περιφέρειας για Θέματα Τουρισμού κ. Μιχάλης Αμοιρίδης.  Σύμφωνα με τον κ. Αμοιρίδη απλώς πρόκειται για αλλαγή στρατηγικής, δεδομένου ότι πλέον η Περιφέρεια δίνει πολύ μεγάλη βαρύτητα στο διαδίκτυο. Έτσι μέσα από ιστοσελίδες του διαδικτύου θα προβληθεί η περιοχή μας διεθνώς.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Σε μία σειρά κινητοποιήσεων θα συμμετέχουν στο εγγύς μέλλον οι αγρότες της περιοχής μας όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτών Καβάλας κ. Θέμης Καλπακίδης.  Οι αγρότες ήδη συμμετείχαν στην συγκέντρωση που έγινε την Παρασκευή στην Περιφέρεια όπου διαμαρτυρήθηκαν για το φορολογικό – ασφαλιστικό.

Όλα αυτά στον απόηχο του  ανοίγματος των διοδίων της Μουσθένης για 3 ώρες την περασμένη εβδομάδα, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους για το ασφαλιστικό και φορολογικό.

ΑΛΦΑΒΗΤΟΠΑΡΕΛΑΣΗ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Αλφαβητοπαρέλαση την Κυριακή στην πόλη της Καβάλας. Δύο χιλιάδες και πλέον μαθητές συμμετείχαν σε αυτήν τη γιορτή. Πάντα τέτοια!

AIR SHOW

Από την άλλη από ότι φαίνεται το Air Sea Show οδεύει για τις καλένδες. Για την όλη εκδήλωση θα ξέρουμε το Μάρτιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *