Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια…

ΑΝΟΙΧΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Σήμερα από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 το απόγευμα θα ανοίξουν τα διόδια στην Μουσθένη οι αγρότες του Νομού Καβάλας όπως το αποφάσισαν στην σύσκεψη που πραγματοποίησαν στην Ξάνθη, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων τους για το φορολογικό. Χαράς ευαγγέλια λοιπόν για τους οδηγούς αυτό το 3ωρο που θα είναι ελεύθερα τα διόδια,  θα την γλυτώσουν έστω και για μία ημέρα.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Με πολύ καλούς και εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες στο Ασημακοπούλου για την δημιουργία 72 δωματίων και 4 άλλων για τα ασυνόδευτα παιδιά.  Μάλιστα οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν προς τα τέλη του Φεβρουαρίου με αρχές Μαΐου, καθώς υπάρχει δέσμευση από πλευράς του εργολάβου.  Σε ότι αφορά  τους πρόσφυγες που θα έρθουν θα  είναι κυρίως  Σύριοι και Ιρακινοί δεδομένου ότι υπάρχει η βούληση αυτοί να φύγουν για χώρες της βόρειας Ευρώπης.

ΡΥΠΟΙ

Την δυνατότητα καταγραφής αέριων ρύπων και με απόλυτη εγκυρότητα τόνισε σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Μαρκόπουλος αναφορικά με τις τελευταίες μετρήσεις που έγιναν στην περιοχή Καρβάλης και της Βιομηχανίας Λιπασμάτων.  Ο κ. Μαρκόπουλος δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης αυτών των μετρήσεων και έχει απόλυτο δίκιο.

ΤΟ ΣΟΟΥ…

Στις 15 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για την διοργάνωση του Air Sea Show όπως έκανε γνωστό ο Διευθυντής της διοργάνωσης κ. Παναγιώτης Γεωργιάδης.  Σύμφωνα με τον ίδιο οι διοργανωτές θα αποφασίσουν αν θα γίνει φέτος η διοργάνωση ή όχι.  Και από ότι φαίνεται δεν υπάρχει διάθεση να γίνει φέτος η όλη διοργάνωση…

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποίησε ο Σύλλογος Παλιάς Καβάλας τον αγώνα δρόμου Winterun στην Παλιά Καβάλα, σκορπίζοντας χαμόγελα στους διοργανωτές.

ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ

Κάθετα αντίθετοι είναι οι κάτοικοι της Νέας Καρβάλης με το ενδεχόμενο μίας επένδυσης ανακυκλώσιμων οικοδομικών υλικών στην περιοχή Ατζί Σού όπου υπάρχουν και ιαματικά λουτρά. Σχετικές δηλώσεις έκανε ο πρόεδρος της Στέγης Πολιτισμού Νέας Καρβάλης κ. Καπλάνης Ιωσηφίδης τονίζοντας ότι οτιδήποτε ρυπογόνο υπάρχει στηνΚαρβάλη σκέφτονται να το εγκαταστήσουν ! Πάντως το θέμα συζητήθηκε και στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας  όπου η δήμαρχος κ. Τσανάκα επανέλαβε την στήριξη της στους κατοίκους της Καρβάλης.

ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ

Πολύ συζήτηση γίνεται το τελευταίο διάστημα για τους δασικούς χάρτες καθώς από ότι φαίνεται απασχολούν πολλούς πολίτες..  Υπενθυμίζεται ότι στο Δασαρχείο καβάλας έχουν αναρτηθεί οι χάρτες  και οι θιγόμενοι πολίτες μπορούν να καταθέσουν τις ενστάσεις τους..  Ο πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Μακεδονίας κ. Ζαφείρης Μουστακίδης έκανε σχετικές δηλώσεις τονίζοντας το πόσο σημαντικοί είναι αυτοί οι χάρτες που ξεκαθαρίζουν το ιδιοκτησιακό καθεστώς σε πάρα πολλές περιπτώσεις..

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ

Ένα θέμα που απασχολεί τους δήμους και φυσικά και τον Δήμο Καβάλας  έχει να κάνει με τους συμβασιούχους και κυρίως αυτούς των οποίων οι συμβάσεις ανανεώνονται καθώς καλύπτουν κάποιες ανάγκες συγκεκριμένες.   Μάλιστα με βάση  το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου  υπάρχει η δυνατότητα κάποιοι από αυτούς να μονιμοποιηθούν. Ένα ζήτημα που προβλημάτισε πολλούς δήμους και στην Καβάλα και φυσικά και τον Δήμο Καβάλας.  Ήδη κάποιοι πρώην συμβασιούχοι που δεν τους ανανεώθηκε η σύμβαση προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη….

ΚΑΛΑΜΙΤΣΑ

Το θέμα της παραχώρησης της Ακτής Καλαμίτσας από την ΕΤΑΔ έχει  λάβει μεγάλες διαστάσεις καθώς  η ΕΤΑΔ δεν φαίνεται να υποχωρεί στο αίτημα της να  πληρώσει το πρόστιμο  ο Δήμος Καβάλας. Ένα πρόστιμο που επέβαλε η πολεοδομία για πολεοδομικές παραβάσεις στο πρώην κατάστημα MERCEDES. Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μουριάδης έκανε σχετικές δηλώσεις τονίζοντας ότι το θέμα είναι  απλό  και μπορεί να λυθεί άμεσα.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «το πρόστιμο μπορεί να τακτοποιηθεί βάσει του νόμου περί αυθαιρέτων, αλλά και το ποσό των 175.000 ευρώ που κατέβαλε η ΕΤΑΔ στο Δήμο Καβάλας μπορεί να τακτοποιηθεί. Και το πρόστιμο μπορεί να ρυθμιστεί. Έτσι ώστε να τελειώνει επιτέλους η ιστορία για την οποία τόσος θόρυβος έγινε.. Μπορεί ο ιδιοκτήτης να χρησιμοποιήσει το νόμο περί αυθαιρέτων και όλα να τελειώσουν εκεί».

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Δεν εξυπηρετούν κανένα τα δρομολόγια Καβάλας – Πρίνου σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της Θασιακής ‘Ένωσης Καβάλας λόγω των ωρών που εκτελούνται. Σήμερα εκτελούνται μόλις 2 δρομολόγια καθημερινά και μάλιστα το πρώτο εκτελείται στις 8.30 το πρωί από Πρίνο για Καβάλα, που δεν εξυπηρετεί σε τίποτα τους Θασίους.  Ο Αντιπρόεδρος της Θασιακής Ένωσης Καβάλας  κ.  Νίκος Τσιλογιώργης  εξέφρασε την δυσφορία του για τον πολύ μικρό αριθμό δρομολογίων αλλά και για τις ώρες που εκτελούνται.

ΚΡΑΣΙΑ

Στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών του Όσλο της Νορβηγίας  συμμετέχει η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας με σκοπό να προβληθούν τα κρασιά της Καβάλας.  Ο Εντεταλμένος της Περιφέρειας για Θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος συμμετέχει σε αυτή την έκθεση, την οποία χαρακτήρισε πάρα πολύ σημαντική καθώς προβάλει τα τοπικά προϊόντα σε μία αγορά παρθένα  για την περιοχή μας.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Στην συνεδρίαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενέργειας συμμετείχε το Σωματείο Εργαζομένων της Καβάλα  Oil     ενώ στην συνεδρίαση συμμετείχε και το Σωματείο Εργαζομένων στην ΒΦΛ.  Ο πρόεδρος του Σωματείου της Καβάλα Oil  κ. Μανόλης Κελαϊδάκης  σε δηλώσεις του εξέφρασε την ικανοποίηση του για την  σημασία αυτής της συνεδρίασης καθώς υπήρξε συμμετοχή και από το εξωτερικό.

ΤΕΙ

Σε μία σειρά προγραμμάτων συμμετέχει το ΤΕΙ μεταξύ  αυτών και σε ένα πρόγραμμα το Wine  Lab  αφορά τα κρασιά, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Θανάσης Μητρόπουλος . Την ίδια ώρα που το Ίδρυμα έχει πρόοδο και στα μεταπτυχιακά του προγράμματα.

Βέβαια ο κ. Μητρόπουλος για μία ακόμη φορά αναφέρθηκε στα οικονομικά του Ιδρύματος καθώς η Πολιτεία δεν δείχνει να ενδιαφέρεται για το πως την «βγάζουν» τα ΤΕΙ…

ΚΙΝΗΣΗ

Αυξημένο το κυκλοφοριακό της Καβάλας χθες λόγω και της βροχόπτωσης…  Ούτε σκέψη να κυκλοφορήσουμε με  τα πόδια…

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *