Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια…

ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ

Πολύ συζήτηση γίνεται τις τελευταίες ημέρες για την ΕΤΑΔ και την παραχώρηση από αυτήν της Ακτής Καλαμίτσας στο Δήμο Καβάλας. Ως γνωστό η ΕΤΑΔ ζητά ο Δήμος Καβάλας να πληρώσει το πρόστιμο της Πολεοδομίας για να παραχωρήσει την ακτή… Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παράσχος Αγανικόλας έκανε σχετικές δηλώσεις, σημειώνοντας πως «έχω ενημερωθεί πλήρως για το θέμα, το θεωρώ ότι είναι καθαρά θέμα πολιτικής της κυβέρνησης ότι κανένας δήμος και κανένα Δημοτικό Συμβούλιο δεν μπορεί να εκβιάζεται από οποιονδήποτε οργανισμό ή υπηρεσία. Άκουσα τη δήμαρχο κ. Τσανάκα, δεν μπορεί αυτός ο κύριος, ο πρόεδρος της ΕΤΑΔ κ. Τερζάκης να ζητά ένα εκατομμύριο αυτή τη στιγμή από το Δήμο Καβάλας για το πρόστιμο και κατά την προσωπική μου τοποθέτηση είναι καθαρά τελείως θέμα εκβιασμού. Τα χρήματα που έχουν καταβάλει θεωρώ ότι ο Δήμος Καβάλας μπορεί να τα γυρίσει πίσω, νομίζω ότι το ποσό είναι 178.000  ευρώ,  πρέπει να γυρίσουν πίσω τα χρήματα, αλλά σε καμία περίπτωση κανένας δεν μπορεί να εκβιάζει με αυτόν τον τρόπο κάποιον άλλο. Και θεωρώ ότι πρέπει να  δούμε και τα πιο δύσκολα, προτείνω να κάνουμε κατάληψη κατευθείαν  της Ακτής Καλαμίτσας. Δηλαδή δεν μπορούμε να τα έχουμε με όλους καλά, πρέπει να διαχωρίσουμε τη θέση μας και ως Δήμος Καβάλας και ως Δημοτικό Συμβούλιο».

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Και πραγματικά οι δηλώσεις του κ. Αγανικόλα μας βρίσκουν απολύτως σύμφωνους, η καλύτερη λύση είναι η κατάληψη της Ακτής Καλαμίτσας!!! Διότι σε άλλη περίπτωση αν δεν επέλθει συμφωνία μεταξύ της ΕΤΑΔ και του Δήμου Καβάλας για την Καλαμίτσα αυτή θα ρημάξει κυριολεκτικώς. Διότι η ΕΤΑΔ κινείται τελείως καιροσκοπικά, αφού είναι μια ΑΕ και ως εκ τούτου προσδοκά στο κέρδος. Συνεπώς αν δεν της βγει η διαδικασία με την εκμίσθωση των καταστημάτων στην Καλαμίτσα το πιο πιθανό είναι να την εγκαταλείψει εντελώς.

ΤΟ ΒΑΡΟΣ

Και λογικό είναι το βάρος μετά να πέσει στο Δήμο Καβάλας. Ο Δήμος θα πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει με την παραλία, δηλαδή αν θα τη συντηρήσει ή όχι. διότι πλέον δεν θα έχει έσοδα από την ακτή κι ότι δαπανήσει δεν θα έχει ανταποδοτικό τέλος. Και δεν είναι καιροί για τέτοιου είδους οικονομικά πειράματα.

ΥΠΕΡΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

«Κάναμε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό με τα δρομολόγια» δήλωσε ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας κ. Στράτος Μακρογιαννίδης σε ότι αφορά την περίοδο του χιονιά που έπληξε και την πόλη της Καβάλας, απαντώντας και στην δήμαρχο κ. Τσανάκα ότι θα ήθελε να εκτελούνται δρομολόγια έστω και κάθε ώρα.

ΧΙΟΝΟΛΑΣΤΙΧΑ

Ο κ. Μακρογιαννίδης ανέφερε πως σε ότι αφορά τα μίνι μπας πρόκειται να προμηθευτούν χιονολάστιχα έτσι ώστε να μπορούν να εκτελούν δρομολόγια κάτω από εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες, σαν αυτές που ζήσαμε με τον τελευταίο χιονιά.

ΚΑΥΣΙΜΑ

Μειωμένη παρουσιάζεται η κατανάλωση υγρών καυσίμων στα πρατήρια υγρών καυσίμων σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Βενζινοπωλών κ. Φώτη Πούλο, κάτι που το αποδίδει στην υπερφορολόγηση των καυσίμων και στη γενικότερη οικονομική κρίση. Ο ίδιος εξέφρασε την ανησυχία του για την κρίση του κλάδου τους που οδηγεί πολλά πρατήρια υγρών καυσίμων στο κλείσιμο.

ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ

Η μείωση του αφορολόγητου θα οδηγήσει σε απόγνωση τεράστια μερίδα μισθωτών και συνταξιούχων  επαγγελματιών, σύμφωνα με τον φοροτέχνη λογιστή κ. Ντίνο Κλειτσιώτη. Όπως εξήγησε ο κ. Κλειτσιώτης το κόστος θα είναι δυσβάσταχτο για τους μισθωτούς και συνταξιούχους που θα κληθούν να πληρώσουν μέχρι και 800 ευρώ το χρόνο.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ

Σε πολύ καλό δρόμο είναι το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας όπως σημείωσε ο πρόεδρός του κ. Σωτήρης Σωτηριάδης, την ίδια ώρα που το ίδρυμα θα στελεχωθεί με νέο επιστημονικό προσωπικό. Επίσης θα ενισχυθεί και με άτομα από το νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας.

ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ

Κάθετα αντίθετοι είναι οι κάτοικοι της Νέας Καρβάλης με το ενδεχόμενο μίας επένδυσης ανακυκλώσιμων οικοδομικών υλικών στην περιοχή Ατζί Σού όπου υπάρχουν και ιαματικά λουτρά. Ο κ. Καπλάνης Ιωσηφίδης, πρόεδρος της Στέγης Πολιτισμού Νέας Καρβάλης τόνισε πως δεν μπορούν να διανοηθούν ότι θα γίνει μια τέτοια επένδυση στην περιοχή τους και μάλιστα απέναντι από Αρχαιολογικό Χώρο όπως είναι το Αρχαίο Ακόντισμα. Αναρωτήθηκε δε πώς είναι δυνατόν όλες αυτές οι αμφιλεγόμενες επενδύσεις να σχεδιάζονται να γίνουν στη Νέα Καρβάλη.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας συνεπικουρούμενοι και από το Επιμελητήριο θα διοργανώσουν μία εκδήλωση το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, μία ημέρα πριν το Καρναβάλι της Ξάνθης για να κρατήσουν την πόλη ζωηρή αλλά και τους επισκέπτες του καρναβαλιού. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Παναγιωτίδης Γιάννης έκανε σχετικές δηλώσεις, τονίζοντας ότι είναι μια καλή προσπάθεια να κρατήσουν στην Καβάλα όλους αυτούς τους επισκέπτες του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας. Μακάρι να γίνει αυτό.

ΔΥΣΟΣΜΙΑ

Πολύς λόγος γίνεται το τελευταίο διάστημα για τη δυσοσμία που επικρατεί στην ατμόσφαιρα με κάποιους να υποστηρίζουν ότι προέρχεται από τη ΒΦΛ. Μάλιστα η δήμαρχος κ. Τσανάκα ζήτησε με επιστολή της από τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Μαρκόπουλο να διερευνήσει το θέμα με τις αρμόδιες υπηρεσίες του.

ΤΟ ΕΚΑΝΕ

Ο κ. Μαρκόπουλος εξήγησε ότι οι υπηρεσίες θα προβούν στους σχετικούς ελέγχους και το πόρισμα θα βγει άμεσα όπως και έγινε.. Τελικά άνθρακας ο θησαυρός αφού οι έλεγχοι έδειξαν ότι δεν υπάρχει η παραμικρή αέρια ρύπανση…  Αθώα φυσικά και η ΒΦΛ. Και η δήμαρχος εξέδωσε ανακοίνωση με το ίδιο περιεχόμενο…

ΠΡΕΣΒΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

Στην Καβάλα βρέθηκε την περασμένη βδομάδα ο Πρέσβης της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη. Ένας πολύ ευγενικός άνθρωπος που θέλει να γνωρίσει την περιοχή μας.

ΕΠΑΦΕΣ

Ο Ρώσος Πρέσβης είχε πολλές επαφές πάντως στην Καβάλα με αφορμή τα αεροπορικά δρομολόγια που θα ξεκινήσουν το Μάιο από τη Ρωσία για την Καβάλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *