Σχόλια…

Η ΑΝΑΓΚΗ

Την ανάγκη μίας συμφωνίας μεταξύ του Δήμου Καβάλας και της ΕΤΑΔ επισημαίνει ο πρώην δήμαρχος Καβάλας κ. Κωστής Σιμιτσής σε ότι αφορά την παραχώρηση της Ακτής Καλαμίτσας στο Δήμο Καβάλας. Ο κ. Σιμιτσής δήλωσε πως όλες οι παρατάξεις θα στηρίξουν τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας σε αυτή της τη διεκδίκηση.

ΔΥΣΚΟΛΑ

Από την άλλη πλευρά, μετά και τις τελευταίες δηλώσεις της δημάρχου Καβάλας κ. Τσανάκα, καθίσταται σαφές ότι η διαδικασία πλέον έχει βαλτώσει. Η ΕΤΑΔ μουλάρωσε και ζητά να της επιστραφεί το πρόστιμο που επιβεβαιώθηκε για το κλαμπ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ, ενώ ο Δήμος Καβάλας επιμένει ότι δεν έχει το δικαίωμα να σβήνει τέτοιου είδους προστίμων..

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Συνεδρίασε την Τρίτη η Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας όπου συμμετείχε και η εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρίας Ellinair που θα ξεκινήσει να εκτελεί δρομολόγια από 20 Μάϊου έως 15 Οκτωβρίου απευθείας από Μόσχα, Αγία Πετρούπολη και Μινσκ για Καβάλα και μάλιστα με 5 δρομολόγια την εβδομάδα. Τα δρομολόγια θα είναι τακτικά και όχι τσάρτερ, ενώ τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν επαφές της εταιρείας αλλά και της Ρωσικής Πρεσβείας με το Δήμο Καβάλας για να διευθετηθούν οι λεπτομέρειες. Η πρόεδρος της Επιτροπής κ. Αναστασία Ιωσηφίδου εξέφρασε την ικανοποίησή της για αυτήν την εξέλιξη.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ

Ως γνωστό, μία  συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης οι απολυμένοι της Βιομηχανίας Φωσφορικών  Λιπασμάτων έξω από το Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, αντιδρώντας στο ενδεχόμενο να δοθεί άδεια λειτουργίας στη νέα εταιρεία που σύστησε η Βιομηχανία με την επωνυμία «Λιπάσματα Καρβάλης Α.Ε.».

Η διαμαρτυρία ήταν έντονη, ενώ απέκλεισαν για λίγη ώρα και τη Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας από όπου και θα εκδοθεί η σχετική άδεια, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ξέφυγε από τα επιτρεπόμενα όρια. Οι απολυμένοι περιορίστηκαν σε συνθήματα, ενώ αντιπροσωπεία τους επισκέφθηκε στο γραφείο του τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θεόδωρο Μαρκόπουλο στον οποίο υπέβαλαν τις θέσεις του εγγράφως και προφορικώς.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ

Αυτό που σχολιάζεται είναι το γεγονός ότι αυτοί οι 200 απολυμένοι συνεχίζουν τον αγώνα τους απτόητοι παρά τα όσα έχουν προηγηθεί…  Και όπως λέει και ο λαός «ο επιμένων  νικά»…

ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παλιάς Καβάλας διοργανώνει και φέτος το Winterun στην Παλιά Καβάλα. Μία διοργάνωση πολλά υποσχόμενη. Αν μη τι άλλο ο σύλλογος με τις διαρκείς εκδηλώσεις του κατάφερε να κάνει σημείο αναφοράς την Παλιά Καβάλα.

ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ

Τα καταστήματα εστίασης απορρόφησαν την αύξηση στην τιμή του καφέ, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Καφεζυθοπωλών κ. Παναγιώτη Βασιλούδη. Και είναι γεγονός ότι οι καταναλωτές ελάχιστα κατάλαβαν αυτήν την αύξηση στην τιμή του καφέ…

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ

Όπως πληροφορηθήκαμε το Λιμεναρχείο Καβάλας εξέδωσε άδεια για την απομάκρυνση του βυθισμένου πλωτού γερανού στην παραλία της Ραψάνης. Έτσι ο εργολάβος αναμένεται σύντομα να τεμαχίσει το ναυάγιο και να το απομακρύνει. Η γραφειοκρατία στην Ελλάδα τελικά δεν έχει ούτε όσιο ούτε ιερό. Για αυτό δεν προχωράει και τίποτα σε αυτή τη χώρα.

ΚΥΛΙΚΕΙΟ

Μια άλλη πονεμένη ιστορία είναι και το κυλικείο στο Κλειστό Γυμναστήριο της Καλαμίτσας. Εκεί ο Δήμος Καβάλας κατάφερε τελικά να ξεπεράσει τα προβλήματα που υπήρχαν με την άδεια λειτουργίας και ο ιδιώτης που το μίσθωσε θα μπορέσει ο άνθρωπος να το εκμεταλλευτεί.

ΣΤΑΘΜΟΣ

Ο Δήμος Θάσου σκέφτεται να δημιουργήσει ένα μετεωρολογικό σταθμό στο νησί με στόχο να ξέρει ανά πάσα στιγμή τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή. Στόχος είναι να σταματήσει η πολιτική κάποιων ναυτιλιακών εταιριών να μην εκτελούν δρομολόγια από την πορθμειακή γραμμή Καβάλας Πρίνου λόγω κακοκαιρίας. Διότι οι εταιρίες προφασίζονται κακοκαιρία ακόμα κι όταν τα μποφόρ δεν ξεπερνούν τα έξι. Ο δήμαρχος Θάσου κ. Χατζηεμμανουήλ το τρέχει το θέμα και ελπίζουμε να τα καταφέρει.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ

Διότι το να δημιουργηθεί ένας μετεωρολογικός σταθμός στη Θάσο δεν είναι εύκολη υπόθεση. Το κόστος είναι σημαντικό και χρειάζεται και προσωπικό. Μακάρι όμως να τα καταφέρει.

ΝΕΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Τελικά η παράταξη του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Ο Τόπος της Ζωής μας αντικατέστησε το δημοτικό σύμβουλο Νίκο Κιοσσέ με το Σπύρο Προυσαεύ. Ο συγκεκριμένος δημοτικός σύμβουλος πλέον προέρχεται από τη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων. Ήδη η παράταξη μετρά δύο αποχωρήσεις.

ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ

Στο Βερούλειο στάδιο θα πρέπει ο Δήμος Καβάλας κάτι να κάνει για το χώρο που μένει αναξιοποίητος και αφορά την κερκίδα που κατεδαφίστηκε. Όλο και θα υπάρχει κάποιο πρόγραμμα να εκταμιευτούν χρήματα αλλά ακόμα και να μη βρεθεί πρόγραμμα όπως και να έχει θα πρέπει κάτι να γίνει με αυτόν το χώρο.

ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΙ

Στην περιοχή του Αγίου Νικολάου οι πεζόδρομοι καθημερινά καταπατούνται από διάφορα οχήματα και δίκυκλα. Ας το δει λίγο η Δημοτική Αστυνομία της Καβάλας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.