Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Οι διακοπές έλαβαν τέλος για την εφημερίδα μα όπως και για την πλειοψηφία των Ελλήνων  καθώς  καλώς ή κακώς ο Αύγουστος είναι ο μήνας  χαλάρωσης και ξεκούρασης για τους περισσότερους.

Ουσιαστικά εισήλθαμε στην τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου και πλέον οι ρυθμοί της καθημερινότητας επιστρέψουν …

ΔΥΣΚΟΛΕΣ

Οι ημέρες που διανύουμε είναι αναμφίβολα πολύ δύσκολες  καθώς οι υποχρεώσεις έρχονται, τα «ραβασάκια» και άλλα τινά όπως για παράδειγμα ο ΕΝΦΙΑ….

Το φετινό Φθινόπωρο θα είναι πολύ δύσκολο για όλους και μία δοκιμασία για την ίδια την κυβέρνηση…

ΤΑ ΕΡΓΑ

Από την άλλη σε τοπικό επίπεδο το θέμα που έτρεξε αυτές τις ημέρες ήταν αυτό για την αξιοποίηση του κτιρίου του πρώην Νοσοκομείου Καβάλας. Ένα θέμα που σέρνεται εδώ και χρόνια με το κτίριο να ρημάζει και με τους πολιτικούς μας ταγούς να κάνουν ασκήσεις επί χάρτου. Προτάσεις πολλές, ουσία καμία.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΛΕΞΙΑΔΗ

Την περασμένη εβδομάδα επισκέφτηκε την Καβάλα  και ο υπουργός Οικονομίας κ. Τρύφων Αλεξιάδης που ασχολήθηκε με το θέμα του Νοσοκομείου αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραχωρηθεί μέρος του στον Δήμο Καβάλας.

ΣΥΣΚΕΨΗ

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε μία σύσκεψη με πρωτοβουλία της δημάρχου Καβάλας κ. Τσανάκα με εκπροσώπους φορέων κ.λ.π.  Μάλιστα ακολούθησε και σχετικό δελτίο τύπου που αναφέρει  τα εξής:

«Την Τετάρτη 17/08/2016 πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Καβάλας, κατόπιν πρόσκλησης της Δημάρχου, σύσκεψη με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις για το θέμα του παλαιού νοσοκομείου. Αφού διευκρινίστηκαν από τις νομικές υπηρεσίες του Δήμου οι νομικές διαστάσεις του θέματος, τοποθετήθηκαν οι παρευρισκόμενοι επικεφαλής των παρατάξεων και κατέθεσαν τις απόψεις τους επί της ενημέρωσης που τους παρασχέθηκε τόσο από τη νομική υπηρεσία όσο και από τη Δήμαρχο.

Το εν λόγω ζήτημα  θα απασχολήσει το επόμενο δημοτικό συμβούλιο, στο οποίο θα συζητηθεί ως τακτικό θέμα».

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

Την ερχόμενη Πέμπτη συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας όπου λοιπόν θα συζητηθεί το θέμα του πρώην Νοσοκομείου και είμαστε πραγματικά περίεργοι να δούμε τι θα αποφασιστεί, αν αποφασιστεί κάτι  διότι συνήθως σε τέτοιες  περιπτώσεις  γίνεται πολύ συζήτηση χωρίς το παραμικρό αποτέλεσμα …  Οι επικεφαλής των παρατάξεων θα καταθέσουν τις προτάσεις τους, προφανώς θα προκληθεί και η απαραίτητη πολιτική ένταση και θα μείνουμε στα ευχολόγια…

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΜΦΗ

Τα ανωτέρω δεν αποτελούν μομφή για τους τοπικούς μας πολιτικούς, απλά  στην Καβάλα εδώ και δεκαετίες όλα τα μεγάλα θέματα καθυστερούν και η λύση τους όταν έρχεται δεν είναι και η καλύτερη δυνατή…  Δυστυχώς δεν υπάρχει όραμα παρά μόνον προτάσεις πρόκλησης εντυπώσεων  που τελικά παραμένουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας…

ΝΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΕΙ

Για παράδειγμα ακούστηκε και η πρόταση να γκρεμιστεί το κτίριο του παλιού Νοσοκομείου και να κατασκευαστεί ένα καινούργιο!!!   Το κτίριο είναι πανίσχυρο και μόνον η κατεδάφιση του θα χρειαστεί ένα 6μηνο, πόσο μάλλον η κατασκευή ενός άλλου νέου…

Για αυτό λέμε ότι υπάρχει έλλειψη ουσιαστικών προτάσεων με αποτέλεσμα τα πάντα να καθυστερούν και ακόμη χειρότερα να βαλτώνουν…  Αν για παράδειγμα η Μητρόπολη κατεδάφιζε το κτήριο της στον Άγιο Σίλα  που μέσα σε χρόνο ρεκόρ ανακατασκευάστηκε για να λειτουργήσει σύντομα ως Κέντρο Χρονίων Πασχόντων, ακόμη στα μπετά θα ήταν…

ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ

Δυστυχώς στην Καβάλα χτίζουμε παλάτια  με τα λόγια και για αυτό πολλά κτίρια που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν απλά ρημάζουν…. Λείπει το όραμα, όπως προαναφέραμε αλλά και η αποφασιστικότητα…  Αντίθετα προτιμάται η ανώδυνη λύση των συσκέψεων επί των συσκέψεων, για να πει την άποψη του και ο κάθε πικραμένος και τελικά να μην γίνει τίποτα…  Συνεπώς  δεν  περιμένουμε τίποτα ουσιαστικό από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας την Πέμπτη….

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Κατά τα άλλα η πολιτική σκηνή συνεχίζεται.  Όπως έγινε γνωστό,  την περασμένη  Πέμπτη στις 12:15, ο Συντονιστής Κοινωνικών Υποθέσεων και βουλευτής  της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Καβάλας και είχε  συνάντηση με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας κ. Τάσο Καρασαββόγλου. Ο τελευταίος τον ενημέρωσε για τα λειτουργικά ζητήματα του Νοσοκομείου  και ο κ. Παναγιωτόπουλος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την λειτουργία του Νοσοκομείου.

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Με απόφαση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Παυλίδη, ο κ.  Γάκης Χρήστος, Περιφερειακός Σύμβουλος της ΠΕ Καβάλας είναι πλέον  θεματικός  Αντιπεριφερειάρχης για θέματα Δημόσιας Υγιεινής, Επαγγελμάτων Υγείας και πρόληψης και προαγωγής Υγείας και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων Δημόσιας Υγείας.

Από χθες τρέχει και δεν φτάνει!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *