Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια…

ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ

Όπως αναφέραμε και την προηγούμενη εβδομάδα, αισιόδοξος εμφανίστηκε ο βουλευτής κ. Παπαφιλίππου ότι τα ζητήματα της παραχώρησης της Ακτής Καλαμίτσας και του πρώην Δικαστικού Μεγάρου από την ΕΤΑΔ στον Δήμο Καβάλας θα έχουν αίσιο τέλος, μετά από την επίλυση κάποιων θεμάτων νομικής φύσης. Από την άλλη η ανακοίνωση του Δήμου Καβάλας ήταν πολύ πιο συγκρατημένη και με προσεκτική ανάγνωση καταλαβαίνει κανείς ότι η λύση ειδικά για την παραχώρηση της Ακτής Καλαμίτσας είναι μία μακρινή υπόθεση…

ΚΟΝΤΙΝΟΤΕΡΟ

Είναι δε γεγονός ότι κοντινότερο στην επίλυση του φαντάζει το θέμα της παραχώρησης του πρώην Δικαστικού Μεγάρου στο Δήμο Καβάλας. Εκεί  το πρόβλημα είναι η στέγη του που άπαξ και την επισκευάσει ο Δήμος Καβάλας ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την παραχώρησή του.

ΠΑΛΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Σε ότι αφορά το παλιό Νοσοκομείο, η λύση είναι επίσης μακρινή.  Θα πρέπει εκ νέου ο Δήμος Καβάλας να διαπραγματευτεί με το Υπουργείο Οικονομίας…   Εν κατακλείδι, είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος σε όλα τα θέματα. Γραφειοκρατία, επαφές και μπόλικο τρέξιμο….  Κοινώς ελληνική πραγματικότητα…

ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΗ

Άλλωστε η δήμαρχος Καβάλας κ. Τσανάκα χθες σε δηλώσεις εμφανίστηκε μάλλον απαισιόδοξη για το θέμα της παραχώρησης της Καλαμίτσας.  Μάλιστα σχολίασε πως το κλίμα που βρήκε στην Αθήνα δεν ήταν και το ιδανικότερο..

ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Ξεκίνησαν οι εργασίες στο κτίριο της οδού Τσολάκη όπου σε περίπου έναν μήνα θα στεγαστεί με το πέρας τους ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας. Ο πρόεδρος του Ομίλου κ. Βασίλης Θεοδωρίδης εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του που για μία ακόμη φορά αναγκάζονται να αλλάξουν στέγη. Και είναι γεγονός ότι ο Σκακιστικός  Όμιλος Καβάλας είναι η Τρίτη φορά που ξεσπιτώνεται…

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ

Ικανοποιημένοι δηλώνουν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Καβάλας από τα πέντε νέα ασθενοφόρα που παρέλαβαν τα οποία είναι υπερσύγχρονα και λειτουργικά.

Σε ότι αφορά τις ελλείψεις σε προσωπικό ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων κ. Κώστας Τσιτσιλικάκης ανέφερε ότι περιμένουν τρία άτομα από το ΚΕΛΠΝΟ και τρία από προγράμματα του ΟΑΕΔ το Φεβρουάριο.

ΠΕΡΙ ΤΑΡ

Η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Καβάλας στη συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης αποφάσισε τη διοργάνωση μίας σύσκεψης φορέων για την αλλαγή όδευσης του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ. Μια σύσκεψη που εκκρεμεί εδώ και μήνες κυριολεκτικά. Διότι υπήρξε η δέσμευση της δημάρχου Καβάλας κ. Τσανάκα ότι θα γινόταν μεταξύ Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου. Έτσι η Ομοσπονδία πλέον αναλαμβάνει τα ηνία να τελειώνει με αυτήν την υπόθεση.

ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΥΤΑΛΗΣ

Ως γνωστό στη ΒΦΛ είχαμε αλλαγή σκυτάλης. Ο κ. Μπεχράκης αντικαταστάθηκε από τον κ. Τσάρα στη Διεύθυνση του εργοστασίου. Μια αλλαγή που φαίνεται πως τη δέχθηκαν με ανάμεικτα συναισθήματα στο Σωματείο Εργαζομένων. Διότι κατά γενική ομολογία ο κ. Τσάρας είναι πιο διαλλακτικός σε σχέση με τον κ. Μπεχράκη.

ΣΤΑΣΗ ΑΝΑΜΟΝΗΣ

Έτσι στο Σωματείο Εργαζομένων στην Βιομηχανία  Λιπασμάτων τηρούν στάση αναμονής για να δουν ποιες θα είναι οι πρωτοβουλίες που θα αναλάβει ο νέος διευθυντής. Από πληροφορίες φαίνεται πως θα επιχειρηθεί μια προσέγγιση του Σωματείου από την πλευρά της νέας διοίκησης της βιομηχανίας.

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΣΩ

Σε ότι αφορά το Σωματείο, δεν υποχωρούν στο αίτημά τους να επιστρέψουν και οι 180 απολυθέντες στο εργοστάσιο. Το οποίο δεν είναι και τόσο δύσκολο, καθώς οι λειτουργικές ανάγκες του εργοστασίου είναι μεγάλες. Και φυσικά υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις στο εργοστάσιο με το θέμα του προσωπικού. Δεν πρέπει να διαφεύγει κανενός το γεγονός ότι μιλάμε για 180 έμπειρους εργαζομένους που θα κάνουν αμέσως τη διαφορά. Έτσι η διοίκηση του εργοστασίου έχει την ευελιξία να διαχειριστεί την επιστροφή των απολυμένων.

ΘΕΩΡΙΕΣ

Και μπορεί όλα αυτά να ακούγονται ως θεωρίες συνωμοσίας, αλλά είναι γεγονός ότι για πρώτη φορά είναι τόσο ορατή μια προσέγγιση της διοίκησης του εργοστασίου με το Σωματείο Εργαζομένων. Μάλιστα μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις.

ΑΔΩΝΙΣ

Πανηγυρική υποδοχή επιφύλαξαν στον Αντιπρόεδρο της ΝΔ και τομεάρχη Άμυνας κ. Άδωνη Γεωργιάδη τα στελέχη της ΝΔ Καβάλας στην εκδήλωση κοπής της πίτας την Παρασκευή. Και εκείνος το δέχθηκε με πολύ μεγάλη ικανοποίηση.

ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ

Την περασμένη βδομάδα άγνωστοι πυρπόλησαν το ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς στο Φάληρο. Από ότι φαίνεται δεν ήθελαν να το ληστέψουν, απλά ήθελαν να το καταστρέψουν. Που σημαίνει ότι μια ομάδα ανόητων έκανε απλά το κέφι της.

ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ

Πρέπει να δοθεί ένα τέλος με την κατάσταση που επικρατεί με την εξόφληση των λογαριασμών της ΔΕΗ στην Καβάλα. Είναι αδιανόητο να επιτρέπεται να εξοφλούνται ακόμα λογαριασμοί στο κατάστημα της Δημοτικής Αγοράς, όταν ο επιχειρηματίας δεν έχει κανένα δικαίωμα να το κάνει. Δημιουργούνται τεράστια προβλήματα στους καταναλωτές και απορούμε πώς δεν έχει επέμβει ο Εισαγγελέας. Διότι παράνομα ο ιδιώτης εισπράττει τα χρήματα από τους καταναλωτές αφού δεν έχει σύμβαση με την ΔΕΗ .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *