Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια…

ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ

Την κατηγορηματική της αντίθεση στην επένδυση στη Νέα Καρβάλη που αφορά ένα εργοστάσιο ανακυκλώσιμων οικοδομικών υλικών και μάλιστα απέναντι από αρχαιολογική περιοχή με ιαματικές πηγές εξέφρασε η δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα κατά τη διάρκεια της συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη. Η δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι ενημερώθηκε από τη δημοτική  σύμβουλο κ. Ιωσηφίδου και τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Καρβάλης κ. Γκίκα, που της μετέφεραν την αντίθεση των κατοίκων της περιοχής , τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να συναινέσει σε μία τέτοια επένδυση, συντασσόμενη κατηγορηματικά με την άποψη των κατοίκων. Μάλιστα οι κάτοικοι προσέφυγαν νομικά για να προσβάλλουν τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της συγκεκριμένης επένδυσης.

ΜΕ ΕΝΤΑΣΕΙΣ

Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας δεν έλειψαν φυσικά και οι εντάσεις. Μεγάλη ένταση σημειώθηκε μεταξύ Πετρόπουλου – Παπαδόπουλου. Συγκεκριμένα ο  πρόεδρος του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου κ. Πετρόπουλος απαντώντας στον κ. Παπαδόπουλο για τις εργασίες που έγιναν στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου, τόνισε πως δεν πρόκειται για ανακαίνιση του θεάτρου αλλά για έργα τεχνικής φύσεως που τα ενέκρινε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας. Για δε τις συρόμενες πόρτες που θέλουν για το θέατρο, διευκρίνισε ότι πήραν προσφορές από τρεις πλευρές και αναρωτήθηκε για ποιο λόγο ενδιαφέρεται ο κ. Παπαδόπουλος για το αντικείμενο αυτό, αφήνοντας αιχμές μήπως το ενδιαφέρον του πηγάζει από συγγενικό του πρόσωπο που σχετίζεται με τον κλάδο αυτών των πορτών.  Η αιχμή αυτή προκάλεσε την έκρηξη του κ. Παπαδόπουλου που έκανε λόγο για πολιτική αλητεία και ζήτησε από τον κ. Πετρόπουλο να ανακαλέσει κάτι που δεν έγινε.  Καταληκτικά ο κ. Πετρόπουλος διευκρίνισε ότι η προμήθεια δεν έγινε καθώς ο επαγγελματίας Καβαλιώτης που απευθύνθηκαν δεν είχε φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και η διαδικασία θα επαναληφθεί.  Ο κ. Πετρόπουλος πάντως έκανε λόγο για τόνους λάσπης από πλευρά του κ. Παπαδόπουλου και πως αν ζητούσε συγγνώμη από τη δήμαρχο κ. Τσανάκα τότε θα ζητούσε και ο ίδιος συγγνώμη από τον κ. Παπαδόπουλο. .

ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ

Δεν τίθεται θέμα πανικού για την επικείμενη μείωση στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο Κεντρικό Λιμάνι της Καβάλας όπως διαβεβαιώνει η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «Δημωφέλεια» κ. Αναστασία Ιωσηφίδου. Βεβαίως παραδέχθηκε ότι λόγω των γεγονότων με την Κωνσταντινούπολη αναμένεται να υπάρξει μία μείωση στις αφίξεις, πλην όμως ανέφερε ότι αναμένεται αύξηση στο τουριστικό ρεύμα στην περιοχή μας και μάλιστα  με βάση τις προκρατήσεις θα υπάρξει αύξηση στην επιβατική κίνηση του Αεροδρομίου Καβάλας της τάξης του 68% από Γερμανία σε σχέση με πέρυσι.

ΣΥΣΚΕΨΗ

Στο μεταξύ σήμερα  στις 2 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί μία συνάντηση στην Αθήνα των τριών βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καβάλας  κ.κ. Εμμανουηλίδη, Μορφίδη και Παπαφιλίππου και της δημάρχου Καβάλας κ. Τσανάκα με τον πρόεδρο της ΕΤΑΔ για όλα τα εκκρεμή ζητήματα, ήτοι παλιό Νοσοκομείο, παλιό Δικαστικό Μέγαρο και Ακτή Καλαμίτσας. Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Καβάλας διεκδικεί την παραχώρηση αυτών των ακινήτων για να τα αξιοποιήσει κατά χρήση προς όφελος  των δημοτών. Σύμφωνα με τον κ. Εμμανουηλίδη,  στη συνάντηση θα επιδιωχθεί η παραχώρηση των τριών ακινήτων στο Δήμο Καβάλας με όλους τους όρους της νομιμότητας, έτσι ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή εκκρεμότητα που θα δημιουργούσε στο μέλλον προβλήματα.

ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΗ

Πάντως η κ. Τσανάκα δεν φαίνεται να είναι αισιόδοξη για το θέμα της παραχώρησης της Ακτής Καλαμίτσας στο δήμο Καβάλας.. Όπως σχολίασε φοβάται μήπως πάει στο ΤΑΙΠΕΔ και τελικά βγει στο «σφυρί»…

ΦΑΛΑΚΡΟ

Πολύ καλή είναι η επισκεψιμότητα στο Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού Δράμας λόγω και των τελευταίων χιονοπτώσεων που είχαν ως αποτέλεσμα να λειτουργούν όλες οι χιονοδρομικές πίστες. Παράλληλα ο χειμερινός τουρισμός για την Περιφέρεια ΑΜΘ κυμαίνεται σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα σύμφωνα με τον Εντεταλμένο της Περιφέρειας για Θέματα Τουρισμού κ. Μιχάλη Αμοιρίδη.

ΜΙΣΘΟΙ

Το Νομικό Πρόσωπο «Αλληλεγγύη» του Δήμου Καβάλας καταβάλει τους μισθούς των συμβασιούχων για τους Παιδικούς Σταθμούς του προγράμματος ΕΣΠΑ, όπως το επιβεβαιώνει η πρόεδρος του κ. Ευαγγελία Δρακονάκη. Η καθυστέρηση είναι σημαντική και για το λόγο αυτό το Νομικό Πρόσωπο ανέλαβε να προχωρήσει τη διαδικασία προς όφελος των συμβασιούχων.

ΕΚΑΝΕ ΚΑΛΟ

Η τελευταία χιονόπτωση βοηθάει τον υδροφόρο ορίζοντα όπως το επιβεβαιώνει ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ κ. Ζαφείρης Μυστακίδης. Φυσικά ο παγετός που ακολούθησε  προκάλεσε  ζημίες στην αγροτική παραγωγή. Έκαψε πολλά ζαρζαβατικά…

ΧΑΡΤΕΣ

Αναρτήθηκαν οι έξι δασικοί χάρτες από τη Διεύθυνση Δασών  ενώ όσοι θεωρούν ότι θίγονται έχουν το δικαίωμα  ένστασης, σύμφωνα με το Διευθυντή Δασών κ. Γιάννη Καπετανγιάννη. Και από ότι φαίνεται πολλοί είναι αυτοί που θα καταθέσουν ενστάσεις…

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΙΟΣΣΕ

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες  ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας κ. Νίκος Κιοσσές μάλλον ετοιμάζεται για ηρωική έξοδο. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες αναμένεται να παραιτηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, όταν μάλιστα είχε πάρα πολλές απουσίες μέσα στο 2016. Από ότι φαίνεται ο κύκλος του έκλεισε. Επίσημη ανακοίνωση δεν υπάρχει από πλευράς Κιοσσέ.

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ

Σε απόλυτη ετοιμότητα η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας. Ο προϊστάμενός της κ. Κυβράκης επί ποδός από το βράδυ της Τρίτης, καθώς γνωρίζει πολύ καλά ότι ο Χειμώνας είναι ακόμα στο φόρτε του.

ΑΝΑΣΥΝΤΑΣΣΕΤΑΙ

Και τοπικά από ότι φαίνεται το τοπικό ΠΑΣΟΚ ανασυντάσσεται. Χθες μάλιστα υπήρξε και προγραμματισμένη εκδήλωση την ίδια ώρα που δεν αποκλείεται να έχουμε και πρόωρες εθνικές εκλογές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *