Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια…

ΚΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ «ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ»………….

Όπως αναφέραμε και χθες σε άρθρο μας, τις τελευταίες ημέρες  έχουμε γίνει αποδέκτες παραπόνων των εργαζομένων στο Ίδρυμα για το Ειδικό Παιδί «Αγία Μαρίνα» καθώς ο πρόεδρος του κ. Αφεντούλης Τσουλής μείωσε δραματικά τους μισθούς τους με το αιτιολογικό ότι δεν αντέχει οικονομικά το Ίδρυμα.  Την ίδια ώρα που οφείλονται στους εργαζόμενους 4 μηνιάτικα…. Αν ο κ. Αφεντούλης Τσουλής δεν μπορεί να διοικήσει το Ίδρυμα, οφείλει να παραιτηθεί..  Κανείς δεν τον υποχρέωσε να είναι πρόεδρος, όταν μάλιστα εξελέγη με ελάχιστους ψήφους για να μην διαλυθεί το Ίδρυμα.  Η Νομικός του Ιδρύματος κ. Μαρίνα Φιλιππίδου οφείλει να εξετάσει την υπάρχουσα κατάσταση στο Ίδρυμα και να πράξει τα δέοντα… Γενικά στο Ίδρυμα επικρατεί μία αρνητική κατάσταση την ίδια ώρα που πρόκειται να γίνει μία σύσκεψη για το μέλλον του με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και του  Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεόδωρου Μαρκόπουλου με την παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου κ. Προκόπιου σε μία ύστατη προσπάθεια να αναλάβει τις τύχες του ιδρύματος η Μητρόπολη.  Δεν ξέρουμε κατά πόσο είναι εφικτό να αναλάβει η Μητρόπολη το Ίδρυμα, αλλά ήρθε η ώρα των αποφάσεων.  Μονομερώς πάντως δεν μπορεί να λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις για τους εργαζόμενους που έχουν δώσει την ζωή τους γι` αυτό…

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΛΥΣΗ

Και πραγματικά στο Ίδρυμα πρέπει να δοθεί επιτέλους μια λύση, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, ένα Ίδρυμα να καρκινοβατεί εδώ και χρόνια. Είναι κρίμα για τα ίδια τα παιδιά και τους γονείς τους, αλλά και για το ίδιο το προσωπικό που ταλαιπωρείται. Και στην τελική ανάλυση αν είναι να κλείσει ας κλείσει κι ας αναλάβει κάποιος αυτά τα παιδιά μαζί με το προσωπικό γιατί προφανώς κάποιοι δεν γνωρίζουν ότι το Ίδρυμα έχει και περιουσία.

ΜΕΙΩΣΗ

Μειωμένος θα είναι ο αριθμός των κρουαζιερόπλοιων που θα επισκεφθούν το λιμάνι της Καβάλας το 2017 λόγω των γεγονότων στην Τουρκία καθώς η Κωνσταντινούπολη έπαψε να είναι ασφαλής τουριστικός προορισμός. Το 2016 αφίχθησαν 19 κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι της Καβάλας ενώ για φέτος αναμένεται να αφιχθούν 14 με 15 κρουαζιερόπλοια, αριθμός που θεωρείται ικανοποιητικός σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας κ. Χρήστο Ηλιάδη.

ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΣ

Το Φεβρουάριο θα ξεκινήσει λαχειοφόρος αγορά στη Δημοτική Αγορά από πλευράς της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «Δημωφέλεια» όπως έκανε γνωστό η πρόεδρός της κ. Αναστασία Ιωσηφίδου. Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξουν κάποια κουπόνια από τις αγορές που θα γίνονται μέσω των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη Δημοτική Αγορά και θα γίνεται μια λαχειοφόρος αγορά με σημαντικά δώρα.

ΕΛΛΕΙΨΗ

Παντελή έλλειψη αντιγριπικών εμβολίων έχουν και τα φαρμακεία Καβάλας όπως παραδέχθηκε η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Σίσσυ Ρακιντζή. Μάλιστα ανέφερε ότι υπάρχουν ελλείψεις και σε πολλά άλλα φάρμακα κάτι που οφείλεται στην πολιτική των εταιρειών. Μια πολιτική που έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι εταιρίες προτιμούν να εξάγουν τα φάρμακά τους στο εξωτερικό όπου οι τιμές είναι πιο υψηλές! Μέχρι εκεί φτάσαμε.

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής στην Αθήνα επισκέφθηκε ο δήμαρχος Θάσου κ. Κώστας Χατζηεμμανουήλ για την αντιπυρική ενίσχυση της Νότιας Θάσου. Επίσης είχε επικοινωνία στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για το θέμα του Βιολογικού Σταθμού του Πρίνου. Και σύμφωνα με τον κ. Χατζηεμμανουήλ όλες οι επαφές ήταν ιδιαίτερα επιτυχείς και προωθήθηκαν όλα τα ζητήματα του δήμου.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Το 1ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα με γιατρούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό το ερχόμενο Φθινόπωρο, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας κ. Χρήστο Γάκη. Μάλιστα μένει να διευθετηθούν κάποιες λεπτομέρειες έτσι ώστε να οριστικοποιηθεί και η ημερομηνία διεξαγωγής του συνεδρίου. Και είναι πραγματικά μια μεγάλη επιτυχία για την Καβάλα ένα τέτοιο συνέδριο που προωθεί και τον ιατρικό τουρισμό.

ΘΡΑΚΙΚΗ

Με τον καλύτερο τρόπο πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της κοπής της πίττας της Θρακικής Εστίας Καβάλας. Ο πρόεδρος της κ. Νίκος Τσουμπάκης εξέφρασε σε δηλώσεις του την ικανοποίησή του για την επιτυχία της εκδήλωσης. Και είναι γεγονός ότι η Θρακική Εστία τα πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο.

ΠΑΡΟΜΟΙΩΣ

Παρομοίως και η Θασιακή Ένωση Καβάλας που σήμερα διοργανώνει ακόμα μια εκδήλωση με προεξοφλημένη επιτυχία. Ο αντιπρόεδρός της κ. Νίκος Τσιλογεώργης τρέχει και δεν φτάνει.

Δ.Σ.

Συνεδρίασε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας το μεσημέρι με έναν περιορισμένο αριθμό θεμάτων αλλά και πάλι η συνεδρίαση ήταν μαραθώνια. Δυστυχώς δεν σώνεται αυτό το «μαγαζί».

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *