Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια…

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ…

Από ότι φαίνεται η κακοκαιρία τον Ιανουάριο συνεχίζεται.. Σήμερα προβλέπονται  βροχοπτώσεις…

ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ

Από την άλλη στη Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας στο Διοικητήριο Καβάλας  βρίσκονται σε επιφυλακή καθώς από την Πέμπτη μπορεί να έχουμε και νέες χιονοπτώσεις…

ΣΤΗΝ ΕΤΑΔ

Την ερχόμενη Πέμπτη η δήμαρχος Καβάλας κ. Τσανάκα θα έχει μία συνάντηση στην Αθήνα με την διοίκηση της ΕΤΑΔ για το θέμα της Ακτής Καλαμίτσας, του παλιού Νοσοκομείου και του παλιού Δικαστηρίου.

Ήδη οι βουλευτές κ.κ.  Παπαφιλίππου και Εμμανουηλίδης είχαν επαφές με την ΕΤΑΔ και προετοίμασαν το έδαφος για να προχωρήσει η διαδικασία παραχώρησης αυτών με κάποιο τρόπο προς τον Δήμο Καβάλας.

ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ

Η πρόεδρος της «Δημωφέλεια» κ. Ιωσηφίδου Αναστασία επισκέφθηκε χθες το Δασαρχείο Καβάλας για το θέμα των δασικών χαρτών. Άλλωστε το θέμα είναι αρκετά πολύπλοκο και ενδεχομένως να θίγονται και εκτάσεις του Δήμου Καβάλας.

ΔΑΠΑΝΕΣ

Για υπερβολικές δαπάνες κατηγορεί τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας ο πρώην δήμαρχος κ. Κωστής Σιμιτσής ζητώντας αναλυτικό απολογισμό. Μάλιστα σχολίασε αρνητικά το γεγονός ότι ο Δήμος Καβάλας τις ημέρες του χιονιά χρειάστηκε 750 τόνους αλατιού! Που σημαίνει ότι ο κ. Σιμιτσής αμφισβητεί ευθέως την ποσότητα αλατιού που προμηθεύτηκε ο Δήμος Καβάλας.

ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ

Άλλωστε ο κ. Σιμιτσής σχολίασε με έμφαση ότι η κ. Τσανάκα το συνηθίζει να υπερβάλει σε όλους τους τομείς, δικαιολογώντας κι έτσι τις δηλώσεις της δημάρχου για την προμήθεια αλατιού.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ

Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας στις 2 μετά το μεσημέρι. Λίγα τα θέματα αλλά αναμένεται πολύ συζήτηση. Κοινώς,  ο Θεός βοηθός!

ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ

Την αισιοδοξία του εξέφρασε ο πρόεδρος των Επαγγελματιών Νέας Καρβάλης  κ. Γιάννης Θωμαΐδης για τη νέα χρονιά. Ο κ. Θωμαΐδης σχολίασε ότι η Ν. Καρβάλη παράγει και δεν πρόκειται να πεινάσει, γιατί οι επαγγελματίες της είναι άνθρωποι του μόχθου. Καμπανάκι δηλαδή για τους ανθρώπους των μεγάλων αστικών κέντρων. Λέτε να ψοφήσουμε της πείνας στην Καβάλα;

ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ…

Για έλλειψη αστυνόμευση στους δρόμους της Καβάλας στο κέντρο κάνει λόγο ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ κ. Στράτος Μακρογιαννίδης. Ο κ. Μακρογιαννίδης σημείωσε ότι δεν υπάρχει καμία αστυνόμευση ιδιαίτερα στο τμήμα της οδού Βενιζέλου που μονοδρομήθηκε, όπου καθημερινά έχουμε πάρτυ παρανομιών. Στο Δήμο Καβάλας βέβαια αυτά που λέει ο κ. Μακρογιαννίδης ακούγονται σαν μια μακρινή είδηση. Όπως και στην Τροχαία που δεν δείχνει να ευαισθητοποιείται με αυτό που συμβαίνει σε αυτό το τμήμα της οδού Βενιζέλου.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Το πρόβλημα της ΒΦΛ έθεσαν την Πέμπτη στον Περιφερειάρχη κ. Μέτιο ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου καβάλας (ΕΥΚ)  κ. Ευθύμης Μακρογιάννης και οι απολυμένοι σε σχετική σύσκεψη.  Στην σύσκεψη συζητήθηκαν και άλλα θέματα  όπως η Περιφερειακή Συνείδηση σε θέματα ενδοπεριφέρειας.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Άλλες μορφές κινητοποιήσεων θα κάνουν οι αγρότες της ΑΜΘ όπως δήλωσε ο Αντιπρόεδρος Αγροτικού Τομέα ΑΜΘ κ. Κώστας Παπαμερής. Μάλιστα ο κ. Παπαμερής δήλωσε ότι νιώθουν προδομένοι από τις προηγούμενες κινητοποιήσεις καθώς οι αρχισυνδικαλιστές του κλάδου τους όταν είχαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα «πούλησαν» τον αγώνα τους. Και ως εκ τούτου δεν σκοπεύουν να μπουν ξανά στο ίδιο «τριπάκι» ώστε να ξεκινήσουν αποκλεισμούς δρόμων και να έρθουν αντιμέτωποι με την κοινωνία.

ΩΡΙΜΟΙ

Αυτό αν μη τι άλλο δείχνει ότι οι αγρότες της Περιφέρειάς μας ωρίμασαν. Κατάλαβαν επιτέλους ότι με τους αποκλεισμούς των δρόμων με τα τρακτέρ δεν βγαίνει τίποτα. Απλά ενισχύουν τους αρχισυνδικαλισταράδες τύπου Λάρισας, όπως ο κ. Μπούτος, ο οποίος τελικά πήγε και για τη Βουλή. Μπράβο τους, τους αξίζουν συγχαρητήρια.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Κατά βούληση γίνονται τα δρομολόγια Καβάλας – Πρίνου σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της Θασιακής Ένωσης  Καβάλας κ. Τσιλογεώργη. Και έχει απόλυτο δίκιο ο κ. Τσιλογεώργης αφού για ψύλλου πήδημα δεν γίνονται δρομολόγια από τη συγκεκριμένη γραμμή. Έτσι κι αλλιώς το Λιμεναρχείο Καβάλας το ξεδόντιασαν, οι Δήμοι Καβάλας και Θάσου ελάχιστη ισχύ έχουν σε αυτό το θέμα, οπόταν και το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας κοιμάται τον ύπνο του δικαίου.

ΛΑΪΚΗ

Πραγματικά έχει δίκιο ο πρόεδρος των παραγωγών της Λαϊκής Αγοράς Καβάλας ότι τα ζαρζαβατικά δεν είναι ντόπια. Είναι γεγονός ότι οι παραγωγοί της Καβάλας υπέστησαν τεράστια ζημιά από το χιονιά, καθώς κάηκαν τα ζαρζαβατικά τους.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *