Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια….

ΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΑ

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα για τον τουρισμό για την Περιφέρεια ΑΜΘ και μάλιστα και για την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων. Ο Εντεταλμένος της Περιφέρειας για θέματα Τουρισμού κ. Μιχάλης Αμοιρίδης σημείωσε σε δηλώσεις του ότι έχουν δώσει πολύ μεγάλη βαρύτητα σε θέματα τουρισμού και μάλιστα ο προγραμματισμός τους για το 2017 είναι ιδιαίτερα λεπτομερής και στοχευμένος. Σύμφωνα με τον ίδιο, το 2017 αναμένεται να είναι ακόμη καλύτερο τουριστικά σε σχέση με το 2016! Μακάρι!

ΓΙΟΡΤΕΣ

Ιδιαίτερα εορταστικό είναι το κλίμα στη Θάσο λόγω των πολλών χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που διοργανώνει κυρίως ο Δήμος Θάσου. Ο δήμαρχος κ. Χατζηεμμανουήλ σε δηλώσεις του επεσήμανε πως δίνουν βαρύτητα στις εκδηλώσεις τους σε όλες τις ηλικίες για να καλύψουν τους πάντες και να δημιουργήσουν ένα κλίμα ξενοιασιάς που τόσο έχει ανάγκη ο κόσμος. Και το έχουν πετύχει στο μέγιστο βαθμό.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Ξεκίνησαν οι εργασίες στο Στρατόπεδο Ασημακοπούλου για τη δημιουργία νέων υποδομών για την φιλοξενία 90 οικογενειών προσφύγων και 20 ασυνόδευτων παιδιών. Η Εκπρόσωπος των Γιατρών του Κόσμου στην Καβάλα κ. Άννα Γιοβανιού ανέφερε ότι οι εργασίες ξεκίνησαν στις 20 Δεκεμβρίου με τον εργολάβο να δεσμεύεται να τις ολοκληρώσει σε δύο μήνες. Τελικά  στο Ασημακοπούλου δημιουργείται ένα μικρό Hot Spot..  Όλα τα είχαμε αυτό μας έλλειπε…

ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΙΣΜΟΥ

Όπως σχολιάσαμε και χθες, θέμα χρονισμού με τους φωτεινούς σηματοδότες υπάρχει στην οδό Βενιζέλου σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Ηλία Καλανταρίδη και για το λόγο αυτό δημιουργούνται ουρές αυτοκινήτων. Στο πλαίσιο αυτό σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία θα φροντίσουν ώστε να αλλάξει ο χρόνος ροής των οχημάτων με βάση τη λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών. Στόχος είναι να αυξηθεί η ροή των οχημάτων. Μακάρι γιατί η κίνηση στη Βενιζέλου γίνεται με ρυθμούς χελώνας.

ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ

Ο κ. Καλανταρίδης επίσης σχολίασε πως για την κατάσταση στην οδό Βενιζέλου δεν ευθύνονται τα αστικά λεωφορεία, σαν απάντηση σε όσους φαγώθηκαν με το Αστικό ΚΤΕΛ υποστηρίζοντας ότι η επιστροφή τους στη Βενιζέλου θα ήταν η ταφόπλακα του δρόμου…

Από την άλλη υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει θέμα με την παράνομη στάθμευση καθώς και ότι η οδός αστυνομεύεται καθημερινά…

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ

Την ικανοποίησή του εξέφρασε για την επιβατική κίνηση την περίοδο των Χριστουγέννων ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας κ. Παναγιώτης Τσεντεμεΐδης. Ανάλογη κίνηση αναμένουν και την περίοδο της Πρωτοχρονιάς.

ΜΑΘΗΤΙΚΑ

Σε ότι αφορά τα μαθητικά δρομολόγια ο κ. Τσεντεμεΐδης ανέφερε ότι εκδόθηκαν κάποια τιμολόγια από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ και αναμένεται να πληρωθούν κάποια ακόμη και σήμερα. Μακάρι γιατί στο ΚΤΕΛ είναι ήρωες, τούς οφείλονται από τα μαθητικά 700.000 ευρώ!

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διάφορες ενημερωτικές εκδηλώσεις πραγματοποίησε και θα πραγματοποιήσει η Συντονιστική Επιτροπή όδευσης του Αγωγού ΤΑΡ, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος των Αγροτών Δήμου Καβάλας κ. Καλπακίδης.  Μάλιστα έχει τυπωθεί και μία μικρή αφίσα που θα διανεμηθεί στους πολίτες με στόχο να αποδείξουν ότι η εταιρεία  φάσκει και αντιφάσκει..

ΠΡΟΣΟΧΗ

Οι γιορτές δεν έχουν τελειώσει ακόμη και σίγουρα το καταναλωτικό κοινό θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό. Άλλωστε προ των πυλών είναι το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς και οι καταναλωτές σίγουρα θα κάνουν επιπλέον αγορές. Η  πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών κ. Γεροστεργίου έκανε σχετικές δηλώσεις, τονίζοντας ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι πολύ προσεχτικοί, καθώς πάντοτε ελλοχεύει ο κίνδυνος για κακές συμπεριφορές από πλευράς επιχειρηματιών.

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

Ο Τουρισμός Κρουαζιέρας έχει πολύ μέλλον για την Καβάλα και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια» το «τρέχει» το θέμα… Δηλώσεις σχετικές έκανε η πρόεδρος της κ. Αναστασία Ιωσηφίδου  λόγω και του προγραμματισμού για την επόμενη χρονιά, τονίζοντας ότι η φετινή χρονιά στον τομέα της κρουαζιέρας ήταν ανάλογη με την περσινή. Μάλιστα εξέφρασε την ικανοποίησή της για τον αριθμό των κρουαζιερόπλοιων που έδεσαν στο λιμάνι της Καβάλας, δεδομένου ότι είχαμε και το σοβαρό ζήτημα με το πραξικόπημα στην Τουρκία.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Μάλιστα η κ. Ιωσηφίδου τόνισε με έμφαση ότι έχει άριστη συνεργασία με τον πρόεδρο του ΟΛΚ κ. Χρήστο Ηλιάδη για τα θέματα της κρουαζιέρας.

ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟ

Σε φάση ολοκλήρωσης είναι ο φάκελος από την πλευρά του ΟΛΚ που θα σταλεί στο υπουργείο Μεταφορών για την αδειοδότηση και λειτουργία υδατοδρόμιου στο κεντρικό Λιμάνι Καβάλας. Ο τεχνικός φάκελος αναμένεται να είναι έτοιμος τέλη Ιανουαρίου.

ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΥΝ

Στον Οργανισμό άλλωστε αισιοδοξούν ότι όλα θα πάνε καλά στο θέμα του υδατοδρομίου, ενώ για το όλο έργο συνεργάζονται με την εταιρία Ελληνικά Υδατοδρόμια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΡΑ

Τελευταία μέρα για όλους όσοι έχουν υποχρεώσεις με ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας, ΦΠΑ κλπ. ο Θεός βοηθός γιατί στις Τράπεζες  γίνεται το έλα να δεις! Χτες διαδραματίστηκαν απίστευτες καταστάσεις σε όλα τα τραπεζικά υποκαταστήματα με υπερσυγκέντρωση συναλλασσόμενων. Η λέξη συνωστισμός είναι ελάχιστη για να περιγράψει την κατάσταση.

ΦΟΥΦΟΥΔΕΣ

Παρότι το έθιμο με τις υπαίθριες ψησταριές στήνεται παραμονή Πρωτοχρονιάς, ήδη σήμερα είδαμε κάποιες στην Καβάλα!  Όχι θα παίξουμε…  Αυτά βλέπει ο Σόιμπλε και βγάζει σπυριά…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *