Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια….

ΑΥΞΗΣΗ

Σημαντική αύξηση των εισπράξεων, αλλά και των διανυκτερεύσεων ανάμεσα στο 2017 και 2018, καταγράφεται στα στατιστικά της Τράπεζας της Ελλάδος, τα οποία παρουσίασε προχθές στα τοπικά μέσα ενημέρωσης στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Κώστας Αντωνιάδης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Οκτώβριο του 2018 καταγράφεται αύξηση στις ταξιδιωτικές εισπράξεις, καθώς το 2017 οι εισπράξεις για το παραπάνω διάστημα ανήλθαν στα 242 εκατομμύρια ευρώ για την περιφέρεια Α.Μ.Θ., ενώ το 2018 έφτασαν τα 281 εκατομμύρια ευρώ. Οι επισκέψεις το 2017 ανήλθαν στο 1.115.000, ενώ το 2018 στο 1.604.000, ενώ όσον αφορά τις διανυκτερεύσεις από τις 4.672.000 την περίοδο Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου 2017, την αντίστοιχη περίοδος για το 2018 ανήλθαν στις 5.580.000.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΝΕΣΤΟΥ

Στη Χρυσούπολη μετέβη ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος όπου είχε συνάντηση με τους Προέδρους και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) Χρυσούπολης και Χρυσοχωρίου και του Αγροτικού Συλλόγου του Δήμου Νέστου.

Σκοπός των επαφών του κ. Μέτιου ήταν να καταγράψει τα προβλήματα και τις ανάγκες των αγροτών της περιοχής και να συζητήσει μαζί τους για τις αναγκαίες παρεμβάσεις της Περιφέρειας σε αντιπλημμυρικά και αρδευτικά έργα προκειμένου να προστατευθεί το αγροτικό κεφάλαιο στην πεδιάδα του Νέστου.

Πέρα από την καταγραφή των αναγκών, ο κ. Μέτιος ανακοίνωσε ότι έχει ήδη εγκρίνει τη χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας τριών έργων αντιπλημμυρικής προστασίας για την περιοχή, συνολικού προϋπολογισμού 2.045.000 ευρώ.

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Παραιτήθηκε από το αξίωμα του Δημοτικού Συμβούλου Καβάλας ο κ. Ιορδάνης Παπαντίδης. Σύμφωνα με τον ίδιο οι λόγοι είναι προσωπικοί και ξεκίνησαν από την υπόθεση με τον αγωγό φυσικού αερίου ΤΑΡ και την καταψήφιση της χρηματοδότησης της ύδρευσης Φιλίππων.

ΘΕΜΑ ΗΘΙΚΗΣ

Για τον κ. Παπαντίδη ήταν θέμα ηθικής το θέμα με τον ΤΑΡ καθώς, όπως δήλωσε κι ο ίδιος, άλλη ήταν η αρχική στάση της κας Τσανάκα για τη διέλευση του αγωγού και άλλη στη συνέχεια. Και ως όφειλε, παραιτήθηκε με αξιοπρέπεια και το κυριότερο, όπως γράψαμε και προχθές, έδειξε ότι φοράει παντελόνια. Διότι δεν κράτησε τη θέση του δημοτικού συμβούλου και παρέδωσε την έδρα του. Τι πιο αξιοπρεπές.

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ

Στο μεταξύ νέος Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας ορκίστηκε προχθές ο κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος. Ο κ. Παπαδόπουλος, πρώην υπάλληλος της ΔΕΥΑΚ επί 35 χρόνια, διετέλεσε υπεύθυνος των συνεργείων αποχέτευσης-ύδρευσης και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας των εργαζομένων ΔΕΥΑ Ελλάδος. Επί της σημερινής διοίκησης του Δήμου, διετέλεσε Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΚ τα 4 τελευταία χρόνια.

ΈΚΘΕΣΗ

Αναχώρησε για τη Νέα Υόρκη η αποστολή της Δημοτικής Επιχείρησης Καβάλας «Δημωφέλεια» όπου θα συμμετάσχει στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση που διοργανώνει η εφημερίδα New York Times. Η πρόεδρος της επιχείρησης κ. Αναστασία Ιωσηφίδου σημείωσε ότι είναι μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την Ομογένεια.

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Σε μία σειρά ρυθμίσεων προχώρησε η ΔΕΥΑΚ σε ό,τι αφορά την ρύθμιση των οφειλών. Σύμφωνα με τον πρόεδρό της κ. Χαράλαμπο Κουφατζή δεν ευσταθούν οι καταγγελίες του δημοτικού συμβούλου κ. Ξανθόπουλου ότι χαρίζονται σε μεγαλοφειλέτες.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Στο μεταξύ ο κ. Ξανθόπουλος το μεσημέρι της Τετάρτης ανακοίνωσε την κάθοδό του στις δημοτικές εκλογές ως υποψήφιος δήμαρχος. Και σ’ αυτήν την προσπάθεια θα έχει τη βοήθεια της «Ελλήνων Συνέλευσις». Δίπλα του στην παρουσίαση ήταν και ο κ. Γιάννης Μόμτσος, υπεύθυνος Τύπου της «Ελλήνων Συνέλευσις» που αναφέρθηκε στο όλο θέμα. Και αυτό που μπαίνει σαν συμπέρασμα είναι ότι σιγά- σιγά αρχίζει αν ξεκαθαρίζει το τοπίο στα δημοτικά πράγματα της Καβάλας.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ

Το μόνο ερωτηματικό είναι τι θα πράξει ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας κ. Παράσχος Αγανικόλας. Αν, δηλαδή, θα κατέβει τελικά σαν υποψήφιος δήμαρχος ή αν θα απέχει από αυτές τις εκλογές. Από τις πληροφορίες που έχουμε, είναι θέμα ημερών να πάρει τις τελικές του αποφάσεις.

ΕΥΚ

Αρωγός είναι το Εργατικό Κέντρο Καβάλας στους εργαζομένους και στηρίζουν τις καταγγελίες τους έναντι των εργοδοτών τους. Σύμφωνα με τον πρόεδρό του κ. Κώστα Ποδάρα, το Εργατικό Κέντρο διαθέτει νομική υπηρεσία που στηρίζει τους εργαζόμενους αδαπάνως.

ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Και κατά γενική ομολογία γίνεται εξαιρετική δουλειά στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας στο θέμα αυτό της βοήθειας προς τους εργαζόμενους σε όλα τα θέματα που τους χρειάζονται. Απλά, για έναν περίεργο λόγο, αυτό δεν είναι ευρέως διαδεδομένο.

ΓΡΙΠΗ

Στο 24ο Δημοτικό Νηπιαγωγείο παρουσιάστηκαν ομαδικά κρούσματα γρίπης όπως το επιβεβαίωσε ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας κ. Κώστας Μπαντίκος. Πρόκειται για μεμονωμένη περίπτωση σχολικής μονάδας σύμφωνα με τον κ. Μπαντίκο και δεν υπάρχει επιδημία στα υπόλοιπα  σχολεία, ενώ το εν λόγω σχολείο έκλεισε για λίγες ημέρες.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στη Νέα Καρβάλη για την γιορτή του Αγίου Γρηγορίου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δημοτικού Διαμερίσματος Καρβάλης κ. Νίκο Γκίκα, συνεργεία του Δήμου Καβάλας ευπρεπίζουν την Καρβάλη για να δεχθεί από χθες τις χιλιάδες των επισκεπτών που φυσικά για μία ακόμη φορά θα αποτίσουν φόρο τιμής στον Άγιο Γρηγόριο. Εξάλλου σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Επαγγελματιών Νέας Καρβάλης κ. Γιάννη Θωμαϊδη, αναμένεται μεγάλο κύμα πιστών το διήμερο 24 και 25 Ιανουαρίου, της γιορτής του πολιούχου της Νέας Καρβάλης.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Τέλος, να τονίσουμε ότι δεν τη γλιτώσαμε από την κακοκαιρία. Ούτως ή άλλως ήταν αναμενόμενη. Όλες αυτές τις μέρες είχαμε βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Απ’ ό,τι φαίνεται, σταδιακά από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα έχουμε αποκλιμάκωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *