Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια….

ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ

Ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένονται μέχρι το Σάββατο στον Νομό Καβάλας και μάλιστα κατά τόπους ισχυρές, ιδιαίτερα στην περιοχή του Νέστου. Ο προϊστάμενος Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας κ. Σταύρος Κυβράκης έκανε γνωστό ότι έγινε μια σύσκεψη στον Δήμο Νέστου για το όλο θέμα.

ΙΣΧΥΡΕΣ

Στο μεταξύ από χθες βιώσαμε την κακοκαιρία η οποία ήρθε με τη μορφή ισχυρών βροχοπτώσεων σε όλο το νομό Καβάλας. Κι όπως σχολιάσαμε και χθες, τελικά ο φετινός Ιανουάριος αποδείχθηκε ο σκληρότερος των τελευταίων 20 ετών.

ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ;

Στο μεταξύ, υπάρχει και μια υπόνοια για χιονοπτώσεις κατά την Παρασκευή αν και διαψεύδεται. Εμείς κρατάμε μικρό καλάθι.

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ

Στις 10 Φεβρουαρίου αναμένεται να παρουσιάσει τον συνδυασμό του στην Καβάλα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης. Ο τελευταίος τα πάει πάρα πολύ καλά και ήδη όπως δήλωσε έχει ολοκληρώσει το συνδυασμό του σε όλη την Περιφέρεια σε πολύ μεγάλο ποσοστό. Απ’ ό,τι φαίνεται, όσο και αν ακούγεται υπερβολικό, φαντάζει το φαβορί των εκλογών.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Τέσσερεις μήνες συμπληρώνονται χωρίς να γίνονται εξετάσεις υποψηφίων οδηγών καθώς συνεχίζουν την αποχή τους οι εξεταστές. Οι Σχολές Υποψηφίων Οδηγών είναι σε απόγνωση όπως δηλώνει ο πρόεδρος του συνδέσμου τους κ. Ανδρέας Κορδύλης.

ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ

Και φυσικά οι ιδιοκτήτες των Σχολών Εκπαίδευσης υποψηφίων οδηγών είναι σε απόγνωση. Επί 4 μήνες μόνο πληρώνουν και δεν εισπράττουν. Και πού θα πάει αυτοί η κατάσταση αναρωτιούνται οι επαγγελματίες του κλάδου. Και από την άλλη, η Πολιτεία είναι παταγωδώς απούσα.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Σε καταγγελία προχώρησε στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας ο δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας κ. Νίκος Ξανθόπουλος για μεγαλοφειλέτες της ΔΕΥΑΚ που ενώ έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν δεν το πληρώνουν.

ΑΓΩΝΕΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

Από τις 7 έως τις 10 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί στην Καβάλα ο αγώνας κολύμβησης «Απόστολος Παύλος» με την συμμετοχή παγκόσμιων πρωταθλητών και συγκεκριμένα 700 κολυμβητών και κολυμβητριών. Στην διοργάνωση θα συμμετάσχει η Ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια από την Ουγγαρία, Κατίνκα Χόσζου.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στη Νέα Καρβάλη για τη γιορτή του Αγίου Γρηγορίου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δημοτικού Διαμερίσματος Καρβάλης κ. Νίκο Γκίκα, συνεργεία του Δήμου Καβάλας ευπρεπίζουν την Καρβάλη για να δεχθεί τις χιλιάδες των επισκεπτών που φυσικά για μία ακόμη φορά θα αποτίσουν φόρο τιμής στον Άγιο Γρηγόριο.

ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ

Και απ’ ό,τι φαίνεται, για ακόμη μία χρονιά η γιορτή του Αγίου Γρηγορίου στη Νέα Καρβάλη το Σάββατο, θα συγκεντρώσει πάρα πολύ κόσμο. Και κατακλυσμό να κάνει, είναι βέβαιο ότι η Καρβάλη θα «πνιγεί» από πιστούς.

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΠΑΠΑΝΤΙΔΗ

Σαν βόμβα, για όσους δεν γνώριζαν, έπεσε η παραίτηση του δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας του δήμου Καβάλας, κ. Ιορδάνη Παπαντίδη. Ο τελευταίος παραιτήθηκε από τη δημοτική ομάδα της δημάρχου κας Τσανάκα αλλά και από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου.

ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΟ

Τη θέση του κ. Παπαντίδη θα καταλάβει ο πρώτος επιλαχών υποψήφιος σύμβουλος της δημοτικής ομάδας Τσανάκα. Από την άλλη, ο κ. Παπαντίδης δεν έχει ανοίξει τα πολιτικά του χαρτιά για το τι θα πράξει από ‘δω και στο εξής.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης κ. Μέτιος σε ότι αφορά την Συμφωνία των Πρεσπών δήλωσε ότι «Θέλω να εκφράσω με τον πιο σαφή τρόπο την αντίθεσή μου στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Δυστυχώς, σε αυτό το σοβαρό ζήτημα η κυβέρνηση ενήργησε χωρίς να λάβει υπόψη τις εθνικές ευαισθησίες και τις ανησυχίες των πολιτών.

Κυρίως με προβληματίζει το γεγονός ότι με τη συμφωνία αναγνωρίζονται “μακεδονική” γλώσσα και εθνότητα, κάτι που καθιστά άνευ νοήματος τον γεωγραφικό προσδιορισμό στο όνομα της γειτονικής χώρας.

Συνεπώς, θεωρώ ότι η συμφωνία αυτή θα δημιουργήσει προβλήματα.

Εμείς επιθυμούμε μια συμφωνία στη βάση της αμοιβαίας κατανόησης, που θα σέβεται την ιστορία της ευρύτερης περιοχής και θα αποτελεί εγγύηση για την ειρήνη και την ασφάλεια.

Επιθυμούμε τη φιλία με τους βόρειους γείτονές μας.

Θέλουμε οι περιοχές της βόρειας Ελλάδας, και ιδιαίτερα η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, από όριο και ανάχωμα απέναντι σε κινδύνους που ήταν για δεκαετίες, να γίνουν πεδίο διασυνοριακής συνεργασίας και ανάπτυξης.

Αυτό όμως μπορούμε να το πετύχουμε μόνο όταν είμαστε ξεκάθαροι και δεν υπάρχουν σκιές και ασάφειες στις μεταξύ μας σχέσεις».

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Μία πολύ ενδιαφέρουσα διάλεξη πραγματοποιήθηκε χθες στο Επιμελητήριο με θέμα τους εμβολιασμούς. Η όλη εκδήλωση διοργανώθηκε από πλευράς της Θασιακής Ένωσης, του Συλλόγου ΠΝΟΗ και του Ιατρικού Συλλόγου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *