Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια….

ΕΠΑΦΕΣ

Σειρά επαφών έχει ξεκινήσει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών ΟΑΕΔ κ. Γιάννης Πασχαλίδης με όλους τους Οργανισμούς για την καταγραφή των προβλημάτων. Ένα από αυτά είναι να αποτρέψουν την απόφαση να πάψουν να λειτουργούν οι σχολές μετά το 2022. Στόχος, επίσης, είναι να προσληφθούν επιπλέον εκπαιδευτικοί για να αναβαθμιστούν οι Σχολές Μαθητείας.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Στο μεταξύ, μεγαλειώδης ήταν η συγκέντρωση για το Μακεδονικό στην Αθήνα όπου συμμετείχαν και πάρα πολλοί Καβαλιώτες. Στη συγκέντρωση συμμετείχε και ο τέως βουλευτής κ. Γιάννης Πασχαλίδης που επέρριψε ευθύνες για την διάλυση της συγκέντρωσης στην Αστυνομία. Ένα θέμα που συζητήθηκε δεόντως καθώς προκάλεσε πολλά σχόλια…

ΑΘΛΙΑ

Άθλια χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών ο βουλευτής ΝΔ Καβάλας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο οποίος συμμετείχε στο συλλαλητήριο στην Αθήνα για το Μακεδονικό. Ο ίδιος χαρακτήρισε το πολιτικό σκηνικό της χώρας πάρα πολύ ρευστό που διακατέχεται από παζάρια, νταλαβέρια και  πολιτικές συναλλαγές από στελέχη των μικρών κομμάτων, εκφράζοντας την άποψη ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει τελικά από την Βουλή. Μία συμφωνία που θα έρθει από την Τετάρτη στην Βουλή για συζήτηση και ψήφιση.  Σύμφωνα με τον ίδιο η σημερινή κυβέρνηση μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ θα έχει πρόβλημα στην Βουλή καθώς υπάρχει πλέον πρόβλημα με την στελέχωση της Επιτροπής Εξωτερικών  Άμυνας καθώς οι επιτροπές στελεχώνονται με την αναλογία των κομμάτων. Αναφορικά με το συλλαλητήριο των Αθηνών το χαρακτήρισε ειρηνικό και πατριωτικό στο οποίο όμως παρεισέφρησαν κουκουλοφόροι για να το διαλύσουν καθώς ήταν πολυπληθέστατο και παρατηρήθηκαν άθλιες συμπεριφορές με την εντολή άνωθεν προς την Αστυνομία που έκανε χρήση χημικών για να διαλύσει το συλλαλητήριο. «Η κυβέρνηση αδιαφορεί κατάφορα για την βούληση  του ελληνικού λαού που αντιτίθεται στην πλειοψηφία του σε αυτή την συμφωνία με τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα να ενδιαφέρεται να κάνει τα χατίρια των ισχυρών της διεθνούς σκηνής οι οποίοι θέλουν να εντάξουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ» σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΥΣΤΑΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

Από την πλευρά του, καταληκτικά, ο βουλευτής κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι θα γίνει μία ύστατη προσπάθεια από την πλευρά τους για να μην περάσει αυτή η συμφωνία των Πρεσπών. Το οποίο, βέβαια, φαντάζει σαν ουτοπία από τη στιγμή που είναι βέβαιο ότι η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει τουλάχιστον 151 βουλευτές.

ΗΣΥΧΙΑ

Από την άλλη πλευρά οι κυβερνητικοί βουλευτές Καβάλας κρατούν χαμηλούς τους τόνους για ευνόητους λόγους και εννοείται ότι θα ψηφίσουν τη συγκεκριμένη συμφωνία των Πρεσπών.

ΕΠΑΡΚΕΙΑ

Υπάρχει επάρκεια σε εμβόλια κατά της γρίπης, όπως το διαβεβαιώνει ο Διευθυντής Υγείας κ. Χρήστος Παπαδόπουλος. Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, το ευχάριστο είναι ότι ο πληθυσμός της Καβάλας, πλέον, εμβολιάζεται και σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Το αντι-εμβολιακό κίνημα φαίνεται ότι σιγά- σιγά υποχωρεί. Κι αυτό είναι αλήθεια.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στη Νέα Καρβάλη για την γιορτή του Αγίου Γρηγορίου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δημοτικού Διαμερίσματος Καρβάλης κ. Νίκο Γκίκα, συνεργεία του Δήμου Καβάλας ευπρεπίζουν την Καρβάλη για να δεχθεί τις χιλιάδες των επισκεπτών που φυσικά για μία ακόμη φορά θα αποτίσουν φόρο τιμής στον Άγιο Γρηγόριο.

ΑΝΕΡΓΙΑ

Στο 35% κυμαίνεται η ανεργία στον Νομό Καβάλας, με στοιχεία επίσημα της ΓΣΕΕ, το μεγαλύτερο ποσοστό των τελευταίων ετών. Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Κώστας Ποδάρας έκανε γνωστό ότι η μαύρη εργασία είναι πλέον καθεστώς.  Παράλληλα δηλώνει ότι το Εργατικό Κέντρο είναι κοντά στους εργαζομένους σε οποιαδήποτε καταγγελία κατά της εργοδοσίας και θα τους στηρίξουν, όπως στηρίζουν και όλα τα Πρωτοβάθμια Σωματεία.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Δεν είναι απολύτως βέβαιο ότι θα ξεκινήσει δρομολόγια το Υδροπτέρυγο στην γραμμή Καβάλας- Λιμένα παρότι ο φάκελος της εταιρείας είναι ολοκληρωμένος. Σύμφωνα με τον δημοτικό Σύμβουλο Θάσου κ. Αλέκο Ελευθερίου δεν έχει δηλώσει η εταιρεία δρομολόγια στο Λιμεναρχείο.

ΤΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ;

Η εταιρεία, απ’ ό,τι φαίνεται είναι πανέτοιμη για τα δρομολόγια Καβάλας- Λιμένα αλλά απ’ ό,τι φαίνεται μάλλον το καθυστερεί. Με την έννοια ότι από τη στιγμή που χάθηκε όλη η ανοιξιάτικη περίοδος και η χειμερινή και ενδεχομένως να το σκέφτεται να εκτελεί δρομολόγια το Φεβρουάριο και το Μάρτιο. Βέβαια όλα αυτά είναι εικασίες και δεν αποκλείεται τελικά να ξεκινήσει τα δρομολόγια της 1η Φεβρουαρίου.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Καβάλας κατατάχθηκε 2ο το 2018 σε επίπεδο αύξησης αφίξεων και πτήσεων με ποσοστό 25,6%. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Κώστα Αντωνιάδη από τον Απρίλιο θα προστεθεί μία ακόμη πτήση με το εξωτερικό, το Ανόβερο της Γερμανίας. Ο κ. Αντωνιάδης μάλιστα σήμερα θα δώσει και σχετική συνέντευξη τύπου στο γραφείο του.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

Την ίδια ώρα που οι προοπτικές για το αεροδρόμιο της Καβάλας είναι τρομερές για το φετινό καλοκαίρι. Διότι εκτός από την επιπλέον πτήση με το Ανόβερο υπάρχει και αυτό το δρομολόγια με τις Βρυξέλες. Αρκεί αυτό το συγκριτικό πλεονέκτημα να το αξιοποιήσουμε στο εγγύς μέλλον. Δεν μιλάμε τοπικιστικά, το αεροδρόμιο της Καβάλας είναι από τα καλύτερα της Ελλάδας.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Οριστική είναι η συμφωνία της Ιατρικής Εταιρίας Καβάλας με την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων για την αξιοποίηση της πρώην Ορθοπεδικής Κλινικής του πρώην Νοσοκομείου στο Περιαστικό Δάσος. Σύμφωνα με τον πρόεδρό της η Μητρόπολη θα αξιοποιήσει το κτίριο για κοινωφελείς σκοπούς, πιθανότατα για φροντίδα ηλικιωμένων ατόμων.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Έρχεται κακοκαιρία από σήμερα με ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες…. Τελικά ο φετινός Ιανουάριος  είναι ο σκληρότερος των τελευταίων 10 ετών τουλάχιστον…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *