Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια….

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ

Ενδιαφέρον εκφράστηκε από πλευράς του Δήμου Καβάλας και του Δήμου Παγγαίου για να μισθώσουν λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας για να μεταφερθούν στην Αθήνα για το μεγάλο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ κ. Κώστας Πανταζής δήλωσε πως ο φορέας τους είναι πανέτοιμος να μεταφέρει όσους το επιθυμούν χωρίς περιορισμό καθώς διαθέτουν ένα στόλο 151 λεωφορεία.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Και είναι γεγονός ότι υπάρχει ενδιαφέρον και από πλευράς του νομού Καβάλας για συμμετοχή στο συλλαλητήριο. Μάλιστα, το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας κάνει και μία προσφορά της τάξεως των 40 ευρώ για όσους θέλουν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για να κατέβουν στην Αθήνα. Βέβαια, απ’ ό,τι βλέπουμε, ενδιαφέρον υπάρχει, μένει να δούμε και ποια θα είναι η συμμετοχή.

Η ΟΥΣΙΑ

Στο μεταξύ σε ό,τι αφορά το Μακεδονικό η ουσία είναι μία: η όποια συμφωνία επιτευχθεί με τα Σκόπια να είναι έστω και ελάχιστα επικερδής για την χώρα μας. Αρκετές εθνικές ήττες γευτήκαμε τα τελευταία χρόνια…

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Κι όπως φυσικά έγινε γνωστό, απ’ ό,τι φαίνεται την επόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση θα φέρει προς έγκριση στη βουλή τη συμφωνία των Πρεσπών. Με βάση τα όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, κατά 99% θα περάσει αυτή η συμφωνία. Την ώρα που οι αντιδράσεις είναι τεράστιες στη Μακεδονία, με τους ιστορικούς αναλυτές να έχουν θετικές και αρνητικές τοποθετήσεις. Ο ιστορικός του μέλλοντος θα μας πει το ποίημα σύντομα.

ΔΕΥΑΚ

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η σύσκεψη μεταξύ της ΔΕΥΑΚ και των εμπλεκομένων φορέων για το μεγάλο έργο της ύδρευσης της περιοχής Φιλίππων. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Κουφατζής δήλωσε ότι οι μελέτες του έργου είναι ώριμες και μένει η χρηματοδότηση του έργου που δεσμεύτηκε να κάνει η εταιρεία αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ.

ΤΡΙΜΕΡΗΣ

Μία τριμελής συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα υπό τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας κ. Νεφελούδη και εκπροσώπους της Εταιρείας Λιπασμάτων Καβάλας καθώς και του Σωματείου των Εργαζομένων, με το πρόεδρο του κ. Νίκο Βογιατζίδη, για να εξεταστεί αν έχουν εφαρμοστεί τα συμφωνηθέντα για την επαναπρόσληψη των απολυμένων και  τα θέματα της ασφαλούς λειτουργίας του εργοστασίου. Ο κ. Βογιατζίδης έκανε σχετικές δηλώσεις.

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι στη Βιομηχανία περιμένουν να δουν εάν θα υλοποιηθούν στο 100% οι δεσμεύσεις της εταιρείας, όπως δήλωσε και ο πρόεδρος των εργαζομένων ο κ. Βογιατζίδης. Φυσικά, η εταιρεία προσπαθεί αυτό το διάστημα να διευθετήσει όλες τις εκκρεμότητες που έχει γιατί, καλώς ή κακώς, το προσωπικό της είναι μεγαλύτερο από το κανονικό. Όλη αυτή η ιστορία με τις απολύσεις και τις προσλήψεις προσωπικού έχουν δημιουργήσει μία δυσλειτουργία στην επιχείρηση. Κι ως εκ τούτου θα πρέπει σιγά- σιγά το προσωπικό να έρθει στα μέτρα του.

Η ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Ο Φυσιολατρικός Όμιλος Καβάλας θα πραγματοποιήσει την  κοπή της Πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτάς του την Κυριακή στις 11.30π.μ. στο εντευκτήριό του  άνωθεν του  Αγίου Σίλα στην θέση Τακάν.

ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ

Τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου στις 5 το απόγευμα θα γίνει η κοπή της βασιλόπιτας της Λέσχης Φιλάθλων Καβάλα στα γραφεία της, έναντι του δημοτικού θεάτρου «Αντιγόνη Βαλάκου».

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

Με τον Υπουργό Δικαιοσύνης συναντήθηκαν προχθές ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας για την προώθηση κάποιων χρόνιων αιτημάτων. Σύμφωνα με τον πρόεδρό του κ. Γιώργο Γραμμένο συναντήθηκαν με τον υπουργό Δικαιοσύνης όπου μεταξύ άλλων έθεσαν το θέμα της μεταστέγασης του Ειρηνοδικείου Θάσου που είναι σε άθλια κατάσταση.

ΚΑΛΟ ΚΛΙΜΑ

Όπως έγινε γνωστό, η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ο υπουργός δεσμεύτηκε να δει όλες τις απαιτήσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας. Και μακάρι αν τις ικανοποιήσει.

ΘΡΑΚΙΚΗ

Στις 27 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Θρακικής Εστίας Καβάλας όπου θα γίνει η έκκριση των πεπραγμένων και ο οικονομικός απολογισμός από το ΔΣ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Θρακικής κ. Τσουμπάκης παράλληλα θα γίνει και η ενημέρωση των μελών για τις δράσεις του 2019.

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ

Στο μεταξύ, ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που πήρε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα από τη βουλή. Κι όπως δηλώνουν, είναι αισιόδοξοι ότι θα περάσει από τη βουλή και η συμφωνία των Πρεσπών.

ΑΓΟΡΑ

Συμπληρώσαμε ήδη μια εβδομάδα χειμερινών εκπτώσεων και από ότι φαίνεται κάτι άρχισε να κινείται..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *