Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια…..

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Η συμφωνία των Πρεσπών και το ενδεχόμενο επικύρωσής της από τη βουλή έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσει πανελλαδικά αλλά και τοπικά. Και είναι γνωστό ότι και στην Καβάλα είχαμε αφίσες επιθετικές προς τους τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με το ερώτημα αν θα ψηφίσουν αυτήν τη συμφωνία. Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον, δεν είχαμε προσαγωγές από την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας για τους δράστες αυτής της ενέργειας σε αντίθεση με άλλες περιοχές.

ΠΕΡΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

Κατά της συμφωνίας των Πρεσπών τάσσεται ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών κ. Παναγιώτης Αρσονιάδης και εγκαλεί του βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας να δώσουν εξηγήσεις, αν θα ψηφίσουν την συμφωνία. Μάλιστα, αναρωτιέται ο κ. Αρσονιάδης γιατί θα πρέπει το πρόβλημα των Σκοπίων να γίνει και δικό μας, ξεπουλώντας μία ιστορία χιλιάδων ετών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ

Με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση και στη συνέχεια την υπερψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών, εμφανίσθηκαν και στην Καβάλα αφίσες με πρόσωπα των βουλευτών Δ. Εμμανουηλίδη, Κ. Μορφίδη και Γ. Παπαφιλίππου, στους οποίους απευθύνεται το ερώτημα «εσύ θα προδώσεις τη Μακεδονία μας;». Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας  με ανακοίνωσή της τονίζει  ότι οι φασιστικού τύπου ενέργειες στοχοποίησης με αφίσες, με κακόβουλες προτροπές μέσω των κοινωνικών δικτύων, ακόμη και με απευθείας απειλές μέσω τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων δε τους τρομάζουν, ούτε θα τους  εμποδίσουν να στηρίξουν την πατριωτική και εθνικά ωφέλιμη συμφωνία των Πρεσπών.

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Μειωμένος θα είναι ο προϋπολογισμός της Δημοτικής Επιχείρησης «Δημωφέλεια» από πλευράς Δήμου Καβάλας το τρέχον έτος κατά 400.000 ευρώ περίπου.  Σύμφωνα με την πρόεδρό της κα Αναστασία Ιωσηφίδου θα προχωρήσουν σε κάποιες μειώσεις επιχορηγήσεων σε διάφορες διοργανώσεις.

ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ

Στο μεταξύ η Δημωφέλεια και η κα Ιωσηφίδου ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για τη συμμετοχή της Δημωφέλεια στην τουριστική Έκθεση της Νέας Υόρκης που θα γίνει στις 24 Ιανουαρίου. Πρόκειται για μία πολύ μεγάλη έκθεση και μακάρι να προβληθεί η Καβάλα όσο το δυνατόν καλύτερα.

ΟΔΥΣΣΕΙΑ

Από την άλλη, η κα Ιωσηφίδου θα έχει μία «Οδύσσεια» για να φτάσει μέχρι τη Νέα Υόρκη αφού στις 23 Ιανουαρίου θα πετάξει από τη Θεσσαλονίκη για την Κωνσταντινούπολη κι από εκεί για τη Νέα Υόρκη! Αλλά η πρόεδρος της Δημωφέλεια έχει αποδείξει ότι δεν καταλαβαίνει από τέτοια.

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

Με τον Υπουργό Δικαιοσύνης συναντήθηκαν χθες στις 12 το μεσημέρι ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας για την προώθηση κάποιων χρόνιων αιτημάτων. Σύμφωνα με τον πρόεδρό του κ. Γιώργο Γραμμένο θα συναντηθούν με τον υπουργό Δικαιοσύνης όπου μεταξύ άλλων θα θέσουν το θέμα της μεταστέγασης του Ειρηνοδικείου Θάσου που είναι σε άθλια κατάσταση.

ΕΡΕΙΠΙΟ

Και είναι γεγονός ότι το Ειρηνοδικείο της Θάσου όλοι οι δικηγόροι το αποκαλούν κοτέτσι. Και όντως όταν πέρυσι το επισκεφθήκαμε, μείναμε με ανοιχτό το στόμα. Η πρόταση του Δικηγορικού Συλλόγου το πρώην κτήριο της ΔΟΥ να γίνει Ειρηνοδικείο κάτι που έχει τη σύμφωνη γνώμη και της διοίκησης του δήμου Θάσου. Μακάρι.

ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

Στο μεταξύ, στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας ουσιαστικά δεν γίνεται καμία συντήρηση στις εγκαταστάσεις του. Το κτήριο άρχισε να ρημάζει, να φανταστείτε ότι σε ένα από τα ασανσέρ του έχουν ξηλωθεί τα πλακάκια του πατώματος. Για, δε, τις τουαλέτες δεν το συζητάμε. Μόνο σε δημόσια ουρητήρια χωριού θα μπορούσε να υπάρχει τέτοια κατάσταση. Συν τα προβλήματα θέρμανσης που αντιμετωπίζει το κτήριο.

ΑΠΕΡΓΙΑ

Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Ν. Καβάλας, συμμετείχε στην χθεσινή 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για όλο το Δημόσιο με αίτημα την άμεση απόσυρση του συστήματος διορισμών στην εκπαίδευση, που η Κυβέρνηση προωθεί για ψήφιση στη Βουλή.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Βέβαια, η συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ ήταν ελάχιστη χθες, όπως λίγο πολύ αναμενόταν. Δυστυχώς οι κινητοποιήσεις τα τελευταία 2 χρόνια στην Καβάλα είναι αναιμικές.

Η ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Ο Φυσιολατρικός Όμιλος Καβάλας θα πραγματοποιήσει την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτάς του την Κυριακή στις 11.30π.μ. στο εντευκτήριό του  άνωθεν του  Αγίου Σίλα στην θέση Τακάν.

ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ

Τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου στις 5 το απόγευμα θα γίνει η κοπή της βασιλόπιτας της Λέσχης Φιλάθλων Καβάλα στα γραφεία της, έναντι του δημοτικού θεάτρου Αντιγόνη Βαλάκου.

ΘΡΑΚΙΚΗ

Στις 27 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Θρακικής Εστίας Καβάλας όπου θα γίνει η έκκριση των πεπραγμένων και ο οικονομικός απολογισμός από το ΔΣ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Θρακικής κ. Τσουμπάκης παράλληλα θα γίνει και η ενημέρωση των μελών για τις δράσεις του 2019.

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Τελικά δικαιώθηκε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, κ. Λεμονίδης, όταν δήλωνε επιφυλακτικός για τις φετινές χειμερινές εκπτώσεις. Μέχρι στιγμής η αγοραστική κίνηση είναι πολύ χαμηλότερη σε σχέση με πέρυσι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *