Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια…..

ΖΗΜΙΟΓΟΝΑ

Ζημιογόνα από πλευράς των οικονομικών της είναι η Αναπτυξιακή Καβάλας Α.Ε. όπως κατήγγειλε ο επικεφαλής της παράταξης «Συμπαράταξη Πολιτών» κ. Άρης Βέρρος. Μάλιστα σύμφωνα με τον ίδιο, η ζημία είναι της τάξεως των 500.000 ευρώ. Σημειωτέων ότι στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας συμμετέχει και ο Δήμος Καβάλας από τον οποίο ζητήθηκε να συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

ΑΡΝΗΤΙΚΟ

Αρνητικό είναι το Επιμελητήριο Καβάλας σε ό,τι αφορά το ύψος της αύξησης του κατώτατου μισθού. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Μάρκο Δέμπα δεν έχει προηγηθεί κανένας διάλογος με τον επιχειρηματικό κόσμο που έχει πληγεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια.

ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ

Και έχει απόλυτο δίκιο ο κ. Δέμπας, ότι θα πρέπει αν γίνει μια διαβούλευση με τον επιχειρηματικό κόσμο για οτιδήποτε έχει να κάνει με το μισθολογικό. Γιατί αυτήν την στιγμή, οι περισσότερες επιχειρήσεις είναι με το ένα πόδι στον τάφο. Και σαφώς η κυβέρνηση σκέφτεται κοινωνικά και θέλει να ενισχύσει τους εργαζόμενους αλλά από την άλλη οι επιχειρήσεις δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν περισσότερα αφού τα έσοδά τους δεν έχουν αυξηθεί ούτε στο ένα ευρώ τα τελευταία χρόνια. Τουναντίον μάλιστα.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Πολλά προβλήματα αντιμετωπίζει το Δασικό Χωριό Παγγαίο λόγω των τελευταίων χιονοπτώσεων καθώς η πρόσβαση σε αυτό είναι πολύ δύσκολη. Ο επικεφαλής της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης κ. Λευτέρης Κοκκινίδης ξεκίνησε προσπάθεια απόκτησης εκχιονιστικού οχήματος για να δίνεται μόνιμη λύση στο πρόβλημα.

ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ

Μάλιστα, ο κ. Κοκκινίδης έχει ανοίξει λογαριασμό έτσι ώστε όσοι θέλουν να προσφέρουν για την αγορά αυτού του οχήματος, να το κάνουν. Την ίδια ώρα που κατάφερε να πάρει ένα ερείπιο όπως το Δασικό Χωριό, που ήταν κατά-λεηλατημένο, και να λειτουργεί 6 σύγχρονα δωμάτια. Μάλιστα, στόχος το 2019 είναι να λειτουργήσει και η ταβέρνα.

ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποίησε την πρώτη του εκδήλωση παρουσίασης του συνδυασμού του ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας κ. Θεόδωρος Μουριάδης. Όπως σχολίασε έγινε ένα πρώτο βήμα και θα ακολουθήσουν και τα επόμενα.

Ο ΑΡΓΥΡΗΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι την εκδήλωση του κ. Μουριάδη κατά κάποιο τρόπο προλόγισε ο αρχαιολόγος και καλλιτέχνης κ. Αργύρης Μπακιρτζής που ζει πολλά χρόνια στην Καβάλα και έλκει την καταγωγή του από την Θεσσαλονίκη. Ο κ. Μπακιρτζής εξέφρασε την εκτίμησή του προς τον κ. Μουριάδη τονίζοντας μάλιστα ότι θα μεταφέρει ο ίδιος και η σύζυγός του τα πολιτικά τους δικαιώματα στην Καβάλα για να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια του υποψηφίου δημάρχου. Άλλωστε, έχουν συνεργαστεί από την εποχή που ήταν Αντιδήμαρχος Τεχνικών.

ΑΠΟΧΗ

Συνεχίζεται η αποχή των δικαστικών υπαλλήλων Καβάλας, καθημερινά από τις 7 έως τις 9 το πρωί μέχρι τις 18 Ιανουαρίου, λόγω της έλλειψης πετρελαίου θέρμανσης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Δικαστικών Υπαλλήλων κ. Δημήτρη Μπακόλα βρέθηκε μία λύση καθώς το Υπουργείο Δικαιοσύνης ενέκρινε μία πίστωση 15.000 ευρώ σε πρώτη φάση για να θερμαίνονται τα γραφεία του Δικαστικού Μεγάρου.

ΑΝΑΣΤΟΛΗ

Από την άλλη, ουσιαστικά ανεστάλη η αποχή των δικαστικών υπαλλήλων καθώς πλέον το κτήριο θερμαίνεται και βέβαια σε ό,τι αφορά το κομμάτι που αφορά το υπαίθριο του κτηρίου, δεν μπορούν να γίνουν τεχνικές παρεμβάσεις. Πάντως, είναι ένα θέμα που διερευνάται.

ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ

Τη βεβαιότητά του εξέφρασε ο βουλευτής κ. Γιώργος Παπαφιλίππου ότι η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει την ψήφο 151 βουλευτών ώστε να μην οδηγηθεί σε πρόωρες εθνικές εκλογές.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση του Συλλόγου Εβριτών Καβάλας. Ο Σύλλογος Εβριτών Ν. Καβάλας «Ο ΕΒΡΟΣ» ευχαριστεί θερμά τις θρησκευτικές, πολιτικές και τις στρατιωτικές αρχές της πόλης της Καβάλας, καθώς επίσης και όλα τα μέλη, τους χορευτές και τους φίλους του Συλλόγου, για την παρουσία τους στην κοπή της βασιλόπιτας και στην επίδοση των αριστείων στους αριστούχους μαθητές μας. Σχετικές δηλώσεις έκανε ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Νίκος Καφετζόπουλος που τόνισε ότι σαν σύλλογος έχουν αυξήσει σε μεγάλο βαθμό τις δραστηριότητές τους και έπεται και συνέχεια.

ΚΑΠ

Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν η εκδήλωση της παρουσίασης υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της παράταξης  ΚΑΠ που ηγείται ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας κ. Βαγγέλης Παππάς. Μάλιστα μεταξύ των υποψηφίων που ανακοινώθηκαν ήταν και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας κ. Θέμης Καλπακίδης.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Από την άλλη, ο κ. Καλπακίδης με επιστολή του γνωστοποίησε για ποιον λόγο συστρατεύεται με τον κ. Παππά ,εξηγώντας ότι ο αγώνας του για την αλλαγή όδευσης του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ από τα τενάγη Φιλίππων στηρίχθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό από τον κ. Παππά. Κι όπως τόνισε, αν εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος, θα βοηθήσει όλους όσοι το ζητήσουν.

ΚΑΝΟΝΙΚΑ

Την ίδια ώρα που κανονικά συνεχίζονται οι εργασίες του αγωγού ΤΑΡ στα τενάγη. Πλέον, οι αντιδράσεις έχουν καμφθεί γιατί κατά γενική ομολογία κι αυτοί που πρωτοστάτησαν κουράστηκαν. Και με το δίκιο τους. Άλλωστε, η τοπική κοινωνία ελάχιστα τους συμπαραστάθηκε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *