Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια…..

ΣΥΣΚΕΨΗ

Μία σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα μεταξύ της ΔΕΥΑΚ και της εταιρείας του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ για το έργο της υδροδότησης της περιοχής των Φιλίππων. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Κουφατζής δήλωσε πως πρόκειται για ένα έργο 10 εκ. ευρώ.

ΜΑΚΑΡΙ

Και μακάρι να βγει κάτι από αυτήν την σύσκεψη και να προχωρήσει αυτό το πολύ μεγάλο έργο της ύδρευσης της περιοχής των Φιλίππων. Γιατί κάθε καλοκαίρι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με την ύδρευση και την άρδευση.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

Την Δευτέρα το απόγευμα στο Galaxy Hotel, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση και γνωριμία υποψηφίων συμβούλων του συνδυασμού «Σύγχρονος Δήμος» του υποψηφίου δημάρχου Καβάλας κ. Θεόδωρου Μουριάδη. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν οι πρώτοι 30 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού.

ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ

Στην εκδήλωση του κ. Μουριάδη η παρουσία του κόσμου ήταν εντυπωσιακή. Το ξενοδοχείο αποδείχθηκε «μικρό» για τον κόσμο που έσπευσε να παραβρεθεί στην εκδήλωση. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Μουριάδης παρουσίασε τις θέσεις και τα οράματα του συνδυασμού του και έδειξε να πατά γερά στα πόδια του.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Συγκρατημένα αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για τον τουρισμό το 2019 για τον Νομό Καβάλας σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ξενοδόχων Θάσου κ. Πάρη Παρασχούδη.  Αιτιολογώντας το ανέφερε ότι  υπάρχει το Brexit ενόψει καθώς και το γεγονός ότι φέτος οι Γερμανοί θα προτιμήσουν την Τουρκία λόγω της υποτίμησης της λίρας.

ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ

Και φυσικά θα δείξει τι θα γίνει το φετινό καλοκαίρι διότι αν τελικά η Βρετανία φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η περιοχή μας θα χάσει πάρα πολλούς τουρίστες. Όπως πλήγμα είναι και ότι θα έρθουν πολύ λιγότεροι Γερμανοί τη φετινή χρονιά.

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Την Τετάρτη θα ελεγχθούν οι φάκελοι των υποψηφίων για την κάλυψη της θέσης του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ. Οι αιτήσεις είναι 8 και η αξιολόγηση θα γίνει από διαπαραταξιακή επιτροπή του ΔΗΠΕΘΕ, ενώ έως τέλος του Ιανουαρίου θα αναδειχθεί ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής.

ΑΛΑΤΙ

Περισσότερους από 250 τόνους αλάτι διέθετε ο Δήμος Καβάλας για τον φετινό χειμώνα. Μετά τα δύο κύματα κακοκαιρίας ο Δήμος Καβάλας αναγκάστηκε να παραγγείλει νέα ποσότητα καθώς τα αποθέματα σχεδόν εξαντλήθηκαν, όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Ηλίας Καλανταρίδης.

ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΣΤΕΓΕΣ

Υπαρκτό είναι το πρόβλημα στέγασης των φοιτητών του ΤΕΙ λόγω του Rbnb  που έχει ως αποτέλεσμα να μην βρίσκουν διαθέσιμα διαμερίσματα. Ο Πρύτανης του ΤΕΙ κ. Δημήτρης Μπαντέκας συναντήθηκε με την δήμαρχο κα Τσανάκα και εξέτασαν πιθανές λύσεις καθώς με τα 6 νέα πανεπιστημιακά τμήματα που θα δημιουργηθούν στην Καβάλα το πρόβλημα θα γίνει μεγαλύτερο.

ΑΝΑΓΚΑΙΟ

Και είναι αναγκαίο να λυθεί αυτό το θέμα γιατί σε λίγο θα έρχονται οι φοιτητές και θα φεύγουν λόγω έλλειψης στέγης. Όταν, μάλιστα, με την πανεπιστημιοποίηση του ΤΕΙ θα διπλασιαστούν οι φοιτητές. Νομίζουμε ότι ο δήμος Καβάλας θα πρέπει να τρέξει το θέμα του παλιού νοσοκομείου στα καλαφατιά και είναι ιδανική λύση να μετατραπεί αυτό σε φοιτητικές εστίες.

ΣΧΟΛΕΣ ΟΔΗΓΏΝ

Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Μαρκόπουλο είχαν οι Ιδιοκτήτες Σχολών Εκμάθησης Οδήγησης καθώς επί 3,5 μήνες δεν πραγματοποιούνται εξετάσεις υποψηφίων οδηγών λόγω αποχής των εξεταστών. Ο πρόεδρος των ιδιοκτητών κ. Ανδρέας Κορδύλης έκανε γνωστό ότι χθες οι ενώσεις τους  συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη για να εξετάσουν πως μπορεί να λυθεί το πρόβλημά τους.

ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Και πραγματικά αυτό το θέμα με τις εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Στην Καβάλα υπολογίζεται ότι αυτήν τη στιγμή περιμένουν να δώσουν εξετάσεις περίπου 1500 άτομα!

ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΑΣΚΑΛΩΝ

Απέργησε προχθές ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  ακολουθώντας την απόφαση της Διδασκαλικής Ομοσπονδία Ελλάδος με αίτημα την άμεση απόσυρση του συστήματος διορισμών που πρότεινε το Υπουργείο Παιδείας.

Την ίδια ημέρα στις 10:30 το πρωί, ο σύλλογος πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας διεκδικώντας άμεση πραγματοποίηση μαζικών μόνιμων διορισμών όλων των αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των αναγκών της εκπαίδευσης με βάση το πτυχίο και τη συνολική προϋπηρεσία στον κλάδο όπου αποκτήθηκε.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Συνάντηση εργασίας είχε τη Δευτέρα στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος με αντιπροσωπεία του ΔΣ της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Μακεδονίας, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο, κ. Βαλσαμά Εμμανουήλ, τον Γενικό Γραμματέα, κ. Σιδερίδη Νικόλαο και τα μέλη κ.κ. Τσελεμπή Αθανάσιο και Κατσίνα Σωτήριο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την αναβάθμιση του Α’ Λιμενικού Τμήματος Θάσου σε Λιμεναρχείο και την ανακατανομή και αύξηση οργανικών θέσεων των Λιμενικών Αρχών Καβάλας, Κεραμωτής και Θάσου. Επίσης, συζητήθηκε η ιδέα της ίδρυσης φυλακίου στον Στρυμόνα, στην περιοχή Τούζλας- Στρυμόνα, καθώς και η επίλυση του κτιριακού προβλήματος της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΝΕΑΠΟΛΙΣ ΠΑΦΟΥ

Ημέρα γνωριμίας διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου στην Καβάλα, για να παρουσιάσει τα εκπαιδευτικά του προγράμματα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 6 το απόγευμα, στο Ξενοδοχείο GALAXY. Οι πτυχιούχοι και οι επαγγελματίες που ενδιαφέρονται για μεταπτυχιακό, αλλά και οι μαθητές και απόφοιτοι Λυκείου με τους γονείς τους που ενδιαφέρονται για προπτυχιακές σπουδές, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους εκπροσώπους του πανεπιστημίου και να λάβουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *