Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια….

ΤΟ ΜΕΤΡΑΜΕ

Η κακοκαιρία της περασμένης εβδομάδας σαφώς και μας έκανε σοφότερους σε ό,τι αφορά τις αδυναμίες μας. Σίγουρα διαπιστώθηκε τι έφταιγε και μπλόκαρε ολόκληρο το κέντρο της Καβάλας κατά τη διάρκεια της χιονόπτωσης της περασμένης Τετάρτης. Ελπίζουμε να γίνουμε σοφότεροι…

ΟΧΙ ΞΑΝΑ

Και σαφώς δεν πρόκειται να ξανασυμβεί αυτό που έγινε με το Δήμο Καβάλας και την Περιφερειακή Ενότητα που μόλις ξεκίνησε η χιονόπτωση έδωσαν άδεια στο προσωπικό να φύγει. Αυτό ήταν ό,τι χειρότερο μπορούσε να γίνει γιατί όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι πανικόβλητοι όρμηξαν στους δρόμους για αν πάνε στα σπίτια τους. Αυτή η λογική πρέπει να εκλείψει και δεν κατανοούμε γιατί οι δημόσιο υπάλληλοι πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι από τις υπηρεσίες τους για να πάνε στα σπίτια τους επειδή χιονίζει. Δηλαδή, οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού;

ΧΩΡΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Και γιατί θα πρέπει οι δημόσιες υπηρεσίες, επειδή χιονίζει, να μείνουν χωρίς εργαζόμενους; Αυτά είναι νοοτροπίες μιας άλλης εποχής που πρέπει να σταματήσουν.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Τεράστια προβλήματα λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης και του παγετού επικράτησαν την περασμένη εβδομάδα στο δημοτικό διαμέρισμα Αμυγδαλεώνα Σταυρού. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του διαμερίσματος κ. Δημήτρη Πουρσαϊτίδη δεν είχαν αλάτι να ρίξουν στους δρόμους. Το πρόβλημα με τους παγωμένους δρόμους τελικά ξεπεράστηκε το Σαββατοκύριακο που ανέβηκε η θερμοκρασία.

ΜΕΛΕΤΗ

Η Περιφέρεια ανέλαβε την εκπόνηση της μελέτης του έργου της Περιμετρικής Οδού Καβάλας ύψους 2 εκ. ευρώ. Ένα έργο σημαντικό που θα αποσυμφορήσει  κυκλοφοριακά την Καβάλα, όπως σημείωσε σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Αντωνιάδης.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ

Υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας θα είναι ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Νίκος Ξανθόπουλος. Μάλιστα προς το τέλος Ιανουαρίου θα ανακοινώσει και υποψηφίους του συνδυασμού του. Σύμφωνα με τον κ. Ξανθόπουλο, η κάθοδός του στις εκλογές δεν θα είναι για το θεαθήναι αλλά θα διεκδικήσουν μία θέση στο δήμο και μάλιστα στο διοικητικό σκέλος. Δηλαδή, με βάση και το νέο σύστημα του Κλεισθένη, θέλουν να έχουν συμμετοχή στα διοικητικά του δήμου.

ΘΕΤΙΚΕΣ

Υπάρχουν και θετικές επιπτώσεις από τις χιονοπτώσεις όπως δηλώνει ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ κ. Ζαφείρης Μυστακίδης, καθώς εμπλουτίζεται ο υδροφόρος ορίζοντας. Βέβαια, εξήγησε ότι σε κάποιες περιπτώσεις λόγω του παγετού υπάρχουν και ζημίες, ιδιαίτερα στις αγροτικές καλλιέργειες. Τελικά, είμαστε με δύο πόδια σε δύο βάρκες.

ΣΥΣΚΕΨΗ

Μία σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη μεταξύ της ΔΕΥΑΚ και της εταιρείας του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ για το έργο της υδροδότησης της περιοχής των Φιλίππων. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Κουφατζής δήλωσε πως πρόκειται για ένα έργο 10 εκ. ευρώ.

ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ

Σίγουρα πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο έργο σε ό,τι αφορά την υδροδότηση του κάμπου των Φιλίππων, αλλά μένει πώς θα προχωρήσει. Το ευτύχημα είναι ότι ο ΤΑΡ δεν έχει αλλάξει στάση και θα χρηματοδοτήσει το συγκεκριμένο έργο. Είναι, φυσικά, μία απόφαση που έχει αν κάνει με τα ανταποδοτικά τέλη της διέλευσης του αγωγού προς τους δήμους από τους οποίους διέρχεται ο αγωγός.

ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ

Λάβρος κατά της συμφωνίας των Πρεσπών εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο πρώην υπουργός κ. Γιώργος Καλαντζής. Σύμφωνα με τον ίδιο πρόκειται για ξεπούλημα ενός εθνικού μας ζητήματος.

ΑΡΝΗΤΙΚΟ

Πολύ αρνητικό έτος χαρακτήρισε το 2018 για τους ελεύθερους επαγγελματίες ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών κ. Γιάννης Παναγιωτίδης. Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτίδη, η χρονιά που πέρασε ήταν πραγματικά από τις χειρότερες των τελευταίων ετών για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Σε ό,τι αφορά το 2019, δεν εμφανίστηκε και ιδιαίτερα αισιόδοξος γιατί, πολύ απλά, ζει στην ελληνική πραγματικότητα.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Με εντολή του Δήμου Καβάλας κλειστά παρέμειναν την Παρασκευή τα σχολεία στον πρώην Δήμο Φιλίππων. Ο Αντιδήμαρχος παιδείας και Αθλητισμού κ. Γιώργος Φιλόσογλου αναφέρθηκε και στην τελευταία χιονόπτωση και τα μεγάλα προβλήματα που προκλήθηκαν. Ο κ. Φιλόσογλου παραδέχθηκε ότι υπήρξαν αρκετές αστοχίες στην αντιμετώπιση του χιονιά της περασμένης εβδομάδας, κάτι που σημαίνει ότι πράγματι θα πρέπει να υπάρξει στο μέλλον καλύτερος συντονισμός όλων των εμπλεκομένων. Ας ελπίσουμε να το δούμε αυτό, γιατί όντως, όπως προαναφέραμε αυτό που βιώσαμε ήταν μία ανοργανωσιά άνευ προηγουμένου και σαφώς θα πρέπει να συντονιστούν ο δήμος Καβάλας και η Περιφέρεια για την αντιμετώπιση της εκάστοτε κακοκαιρίας.

ΕΡΧΕΤΑΙ

Την ίδια που απ’ ό,τι φαίνεται, προς το τέλος της εβδομάδας έρχεται και νέα κακοκαιρία και σαφώς κανείς Καβαλιώτης δεν θα αντέξει μια νέα τέτοια περιπέτεια σαν αυτή που ζήσαμε στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας.

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Από χθες ξεκίνησαν οι χειμερινές εκπτώσεις με τους επαγγελματίες να προσδοκούν μία καλύτερη εμπορική κίνηση γιατί, όντως, ο Δεκέμβρης ήταν καταστροφικός. Σημειωτέον ότι την προσεχή Κυριακή θα είναι ανοιχτή και η αγορά της Καβάλας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *