Σχόλια…

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΤΙΟΥ

Την Καβάλα επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος, μία επίσκεψη που δεν πρόσθεσε τίποτα το ιδιαίτερο.  Για την «ταμπακιέρα» των Λουτρών Ελευθερών δεν ανέφερε τίποτα απολύτως…  Χώρια που οι δηλώσεις που έκανε έμοιαζαν περισσότερο με αγγαρεία…

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου στην Ελευθερούπολη αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε φορείς και απλούς πολίτες, καθώς όλοι κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο πράο, σεβάσμιο, που εμπνέει εμπιστοσύνη. Ο Αρχιεπίσκοπος μάλιστα ανακηρύχθηκε και επίτιμος δημότης Παγγαίου.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

Και φυσικά είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ο Αρχιεπίσκοπος δέχθηκε την πρόσκληση που του έγινε από τη Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως και επί ένα ολόκληρο διήμερο ήταν εκεί.

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ

Τις τελευταίες μέρες έχουν αυξηθεί τα παράπονα δημοτών Καβάλας σε ότι αφορά την εξόφληση λογαριασμών της ΔΕΗ στη Δημοτική Αγορά. Η ΔΕΗ έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι δεν πρέπει να γίνεται η εξόφληση του λογαριασμού σε αυτό το κατάστημα, καθώς δεν έχει σύμβαση η ΔΕΗ με αυτό το κατάστημα. Νομίζουμε ότι θα πρέπει να γίνουν κι άλλες ανακοινώσεις στον τύπο για να μην παρασύρεται ο κόσμος και εξοφλεί τους λογαριασμούς σε αυτό.

ΧΑΝΟΥΝ

Μάλιστα οι καταναλωτές που εξοφλούν τους λογαριασμούς τους σε αυτό το κατάστημα χάνουν και την έκπτωση που δικαιούνται όταν εξοφλούν το λογαριασμό εμπρόθεσμα, καθώς ο διαχειριστής του δεν ενημερώνει εγκαίρως το σύστημα της ΔΕΗ.

ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΥΝ

Οι απολυμένοι της ΒΦΛ αισιοδοξούν ότι η υπόθεσή τους θα έχει θετική έκβαση μετά και την τελευταία εκδίκαση που είχαμε. Την άλλη βδομάδα μάλιστα αναμένεται να εισπράξουν και το επίδομα των 1.000 ευρώ από τον ΟΑΕΔ.

ΚΙΝΗΣΗ

Έχει αυξηθεί αυτές τις μέρες η αγοραστική κίνηση στην Καβάλα, όχι βέβαια κάτι θεαματικό, αλλά είναι μια πραγματικότητα.

ΑΝΟΙΧΤΗ

Την ίδια ώρα που θα λειτουργήσει αύριο κανονικά η αγορά και της Καβάλας και θα είναι και η τελευταία Κυριακή του χρόνου που θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα. Και αυτό διότι η μεθεπόμενη Κυριακή συμπίπτει με τα Χριστούγεννα.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Μία πολύ επιτυχημένη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση έγινε στην συνοικία της Παναγίας με πρωτοβουλία του Συλλόγου Κατοίκων «Το Κάστρο». Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Φώτης Λαζαρίδης σχολίασε πως η εκδήλωση είχε απόλυτη επιτυχία ενώ ο Δήμος Καβάλας δεν συμμετείχε στα έξοδα αν και η εκδήλωση ήταν εντεταγμένη στις εκδηλώσεις του!

ΚΑΙΡΟΣ

Οδεύουμε σταδιακά προς τα Χριστούγεννα και οι πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει κυρίως στο διαδίκτυο είναι αντιφατικές.  Οι μισές κάνουν λόγω γα λευκά Χριστούγεννα και οι άλλες για βροχερά. Ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Καβάλας κ. Σταύρος Κυβράκης σε δηλώσεις του έδωσε μία κάπως πιο καθαρή εικόνα. Σύμφωνα με τον ίδιο το ενδεχόμενο χιονοπτώσεων  είναι απίθανο ενώ πιο πιθανό είναι να βρέχει…

ΣΩΜΑ

Ο Σύνδεσμος Φίλων Γραμμάτων Τεχνών Καβάλας έχει πλέον νέα διοίκηση μετά τις πρόσφατες αρχαιρεσίες. Η πρόεδρος του κ. Καρπόζηλου σχολίασε πως ο σύνδεσμος τους έχει βρει τον δρόμο του και προγραμματίζει τις δραστηριότητες του.

ΙΔΡΥΜΑ

Το βράδυ της Τετάρτης δόθηκε μία θεατρική παράσταση από το ΔΗΠΕΘΕ τα έσοδα της οποίας θα δοθούν στο Ίδρυμα για το Ειδικό παιδί «Αγία Μαρίνα».  Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ κ. Πετρόπουλος και η νομική εκπρόσωπος του ιδρύματος κ. Μαρίνα Φιλιππίδου.  Η παρουσία των θεατών ήταν μικρή αλλά τα εισιτήρια που κόπηκαν ήταν περισσότερα. Ο κ. Πετρόπουλος αρχικά ευχαρίστησε τους θεατές  και αναφέρθηκε στην όλη προσπάθεια σημειώνοντας  ότι πρέπει όλοι να στηρίξουν το Ίδρυμα που επιβάλλεται να συνεχίσει την λειτουργία του.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ;

Την ίδια ώρα που το Ίδρυμα Αγία Μαρίνα ουσιαστικά έχει πάρει μια παράταση ζωής με όλες αυτές τις οικονομικές ενισχύσεις από διάφορους φορείς. Αν δεν γίνει κάτι σοβαρό το ίδρυμα έχει ακόμη λίγους μήνες ζωής.

ΑΔΙΕΞΟΔΟ

Άλλωστε, η Αγία Μαρίνα έχει οδηγηθεί σε οικονομικό αδιέξοδο καθώς δεν έχουν ρυθμιστεί οι οικονομικές οφειλές προς το ΙΚΑ. Δεν έχει πάρει πιστοποίηση και ως εκ τούτου δεν δικαιούται χρηματοδότηση από την Περιφέρεια. Και ο πολύς πρώην υπουργός κ. Αλεξιάδης δεν έκανε απολύτως τίποτα παρά τις υποσχέσεις που μοίρασε.

ΑΝΕΒΑΖΕΙ

Ανεβάζει τους αντιπολιτευτικούς του τόνους το τελευταίο διάστημα ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας κ. Μάκης Παπαδόπουλος. Και από ότι φαίνεται ξεκίνησε νωρίς νωρίς την προεκλογική του εκστρατεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.