Σχόλια….

300.000 ΕΥΡΩ

Ως γνωστό αιφνιδιαστικά επισκέφθηκε την Καβάλα και το Στρατόπεδο Ασημακοπούλου ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Βίτσας, ώστε να εξετάσει τις συνθήκες φιλοξενίας των προσφύγων. Ο τελευταίος  υποστήριξε ότι το κράτος δεν οφείλει ούτε ευρώ στον Δήμο Καβάλας για την φιλοξενία των προσφύγων ενώ αντίθετα ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Καλανταρίδης Ηλίας δηλώνει ότι το ποσό είναι της τάξης των 300.000 ευρώ. Ο κ. Καλανταρίδης σε δηλώσεις του αναφέρθηκε αρχικά στην επίσκεψη του υπουργού και έδωσε απαντήσεις και για το θέμα των οφειλών.

ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Μάλιστα, όπως ξεκαθάρισε, ο δήμος Καβάλας προσφεύγει πλέον στη δικαιοσύνη γι’ αυτό το θέμα, με αγωγή, για να πάρει πίσω αυτές τις 300 χιλιάδες ευρώ που δαπάνησε για τη φιλοξενία των προσφύγων. Και είναι γεγονός ότι με το θέμα των προσφύγων η χώρα μας έχει δαπανήσει πολλά χρήματα αν και πήρε και πολλά, βέβαια, από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πλην, όμως, όταν πρωτοξέσπασε το θέμα, δαπανήθηκαν πολλά χρήματα από τους δήμους, που ακόμη δεν τα έλαβαν.

ΦΑΝΑΡΙΑ

Οι φωτεινοί σηματοδότες στην οδό Τενέδου στην Αγία Ειρήνη με την οδό Κρυστάλη συνεχίζουν να μη λειτουργούν. Ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας και νομικός κ. Λεωνίδας Παππάς έκανε σχετικές δηλώσεις  καταγγέλλοντας τους υπευθύνους καθώς η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη.

ΠΡΑΓΜΑΤΙ

Και πράγματι η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη κι απευχόμαστε να μην συμβεί κάποιο ατύχημα. Βέβαια, από τη διοίκηση του δήμου Καβάλας έγινε γνωστό ότι έχει καεί μια πλακέτα στα φανάρια που δεν υπάρχει στην Ελλάδα και την έχουν παραγγείλει από την Ιταλία. Ούτε πλακέτες δεν έχουμε τα καρναβάλια.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΕΣΤΟΥ

Ο Δήμος Νέστου θα διοργανώσει εορταστικές εκδηλώσεις για την περίοδο των Χριστουγέννων οι οποίες μάλιστα θα ξεκινήσουν το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου με το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου στο κεντρικό σιντριβάνι της Χρυσούπολης. Ο δήμαρχος Νέστου κ. Βαγγέλης Τσομπανόπουλος έκανε σχετικές δηλώσεις.

ΛΕΛΟΓΙΣΜΕΝΗ

Από την άλλη, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Νέστου, κ. Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, οι φετινές εκδηλώσεις θα γίνουν με φειδώ διότι πολύ απλά ο ίδιος θεωρεί απαραίτητο να στηρίξει τις ευπαθείς οικονομικά ομάδες. Και πολύ καλά κάνει.

ΕΚΛΟΓΗ

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας κ. Βασίλης Λεμονίδης εκλέχθηκε στην Διοίκηση της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) και μάλιστα ως αντιπρόεδρός της. Ο ίδιος σε δηλώσεις του χαρακτήρισε πολύ μεγάλη τιμή για το πρόσωπο του το όλο γεγονός.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας κ. Μάκης Παπαδόπουλος στην εκδήλωση που πραγματοποίησε για την γέφυρα που έπεσε και την ολοκλήρωση της Περιμετρικής, δήλωσε ότι υπάρχουν τρόποι χρηματοδότησης του έργου της Περιμετρικής. Αντίθετα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Κώστας Κατσιμίγας, που συμμετείχε στην εκδήλωση δήλωσε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα χρηματοδότησης του έργου από το ΕΣΠΑ. Ο στενός συνεργάτης του κ. Μάκη Παπαδόπουλου, κ. Μιχάλης Καπέτης με δηλώσεις του ξεκαθάρισε σε αρκετό βαθμό το όλο θέμα. Όπως τόνισε, υπάρχουν προγράμματα που μπορεί να χρηματοδοτηθεί το έργο της ολοκλήρωσης της Περιμετρικής αλλά χρειάζεται να ολοκληρωθούν οι σχετικές μελέτες.

ΟΝΕΙΡΟ

Κατά την προσωπική μας άποψη, το έργο της Περιμετρικής θα γίνει –αν θα γίνει- μετά από μία πενταετία, το λιγότερο. Χλωμό το βλέπουμε να προχωρήσει γιατί είναι μια δαπάνη της τάξεως των 35 εκατομμυρίων ευρώ. Σιγά μη δώσει το κράτος των Αθηνών 35 εκατομμύρια ευρώ για την Καβαλίτσα μας.

ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ

Υπογράφηκε η απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της Αποκεντρωμένης Διοικήσεως Μακεδονίας- Θράκης σύμφωνα με την οποία γίνεται αποδεκτή απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας για την αλλαγή ονοματοδοσίας της οδού Μητροπόλεως σε οδό Μητροπολίτου Προκοπίου. Πρόκειται για την απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας το περασμένο καλοκαίρι κι ενώ υπήρξαν αντίθετες προβλέψεις, ωστόσο η απόφαση έγινε δεκτή όπως ορίζει ο νόμος από την αρμόδια βάσει νόμου επιτροπή της Αποκεντρωμένης. Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Βαγγέλης Παππάς με δηλώσεις του δεν έκρυψε την δυσφορία του για το γεγονός ότι  η πρόταση του να δοθεί το όνομα του αείμνηστου δημάρχου Λευτέρη Αθανασιάδη σε κάποια οδό δεν έχει προχωρήσει από πλευράς του Δήμου Καβάλας.

ΘΑ ΤΟ ΦΕΡΕΙ

Ο κ. Παππάς δεσμεύτηκε ότι θα το επαναφέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο γιατί θεωρεί πως είναι αδιανόητο να μην υπάρχει σε μία οδό το όνομα του αείμνηστου δημάρχου Λευτέρη Αθανασιάδη, που πρόσφερε τόσα πολλά στο δήμο Καβάλας.

ΤΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ

Και πραγματικά είναι άξιο λόγου κι αναφοράς το γεγονός ότι δεν δόθηκε το όνομα του Αθανασιάδη ούτε σε ένα κτήριο. Δώσαμε το όνομα του συγγραφέα Βασίλη Βασιλικού στη Δημοτική Βιβλιοθήκη και δεν το δώσαμε στον Λευτέρη Αθανασιάδη. Είμαστε για κλάματα.

ΑΠΕΡΓΙΑ

Πανελλαδική απεργία την Τετάρτη που προκάλεσε η ΓΣΕΕ, με μικρή και πάλι συμμετοχή. Στην Καβάλα είχαμε μία συγκέντρωση στο Εργατικό κέντρο με ομιλία του προέδρου της κ. Κώστα Ποδάρα που έκανε και σχετικές δηλώσεις. Όπως τόνισε, το δικαίωμα στην απεργία το έχουν όλοι οι εργαζόμενοι, αλλά το θέμα είναι πόσο μπορούν να θυσιάσουν τα 40-50 ευρώ του μεροκάματου…

ΔΕΝ «ΤΡΑΒΑΕΙ»

Όπως, δε, έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη, οι εργαζόμενοι δεν ανταποκρίνονται, πια, στις απεργίες γιατί δεν βλέπουν και κανένα όφελος. Και καλό θα είναι αυτές οι κινητοποιήσεις να λάβουν άλλο χαρακτήρα γιατί δεν έχουν νόημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.