Σχόλια….

ΚΑΜΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ….

Δεν υπάρχει καμία εξέλιξη στο θέμα της κάλυψης του Διευθυντή του Ογκολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας. Η θέση προκηρύχθηκε, υπεβλήθησαν 6 αιτήσεις αλλά ακόμη δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων.

ΠΑΡΑΠΟΝΑ

Μάλιστα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών κατά του Καρκίνου, κ. Παναγιώτης Φώτου, εξέφρασε την ανησυχία του ότι οι διαδικασίες πηγαίνουν πολύ αργά και από τη νέα χρονιά ενδεχομένως το ογκολογικό να μην έχει ούτε καν ογκολόγο. Βέβαια, η διοίκηση του Νοσοκομείου και ο ίδιος ο διοικητής ο κ. Καρασαββόγλου, έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι «τρέχουν» τις διαδικασίες με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Ήδη υπάρχουν 6 αιτήσεις και αναμένεται το αμέσως προσεχές διάστημα να γίνει η αξιολόγησή τους και να ακολούθως να υπάρξει η πρόσληψη ογκολόγου. Ελπίζουμε να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία πριν το τέλος του έτους για να μην έχουμε αναγούλες.

ΗΜΕΡΙΔΑ

Ημερίδα για το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) πραγματοποίησε το Επιμελητήριο Καβάλας και στο πλαίσιο αυτό έγινε ενημέρωση προς τον επιχειρηματικό κόσμο της Καβάλας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Μάρκο Δέμπα επιβάλλεται οι επιχειρηματίες να πληρώνουν την εισφορά τους διότι θα βεβαιώνεται στην Εφορία.

ΣΕΝΑΡΙΑ

Κατηγορηματικά διέψευσε τα σενάρια μη υποψηφιότητας του για Περιφερειάρχης ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Δημήτρης Πέτροβιτς. Ο τελευταίος ξεκαθάρισε ότι τα όσα σενάρια ακούγονται είναι μυθοπλασία καθώς ο ίδιος 100% θα κατέβει σαν υποψήφιος περιφερειάρχης. Και διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια που τον θέλουν να είναι μια fake υποψηφιότητα υπέρ του νυν περιφερειάρχη κ. Μέτιου.

ΟΦΕΙΛΕΣ

Θέμα συμπεριφοράς του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΠΑ για την ρύθμιση των οφειλών της ΒΦΛ για την προμήθεια φυσικού αερίου έθεσε στην Βουλή με επερώτηση του και ο βουλευτής κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος. Ο Καβαλιώτης βουλευτής επέρριψε ευθύνες στον κ. Κιτσάκο υποστηρίζοντας ότι αυτός λειτούργησε με έναν τρόπο ενισχυτικό προς την Βιομηχανία και με την έννοια ότι έβλαψε τη ΔΕΠΑ.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ

Το θέμα της κυκλοφορίας των οχημάτων στον δρόμο όπου κατέρρευσε η γέφυρα εξετάζουν στον Δήμο Καβάλας. Το ενδεχόμενο να επανέλθει η διπλή κυκλοφορία στο ρεύμα εξόδου προς Καβάλα εξετάζεται όπως δήλωσε η Αντιδήμαρχος Τεχνικών κ. Δρακονάκη Ευαγγελία. Και πραγματικά νομίζουμε ότι θα πρέπει να γίνει διπλής κυκλοφορίας ο υφιστάμενος δρόμος και απλά να υπάρχει μία καθημερινή αστυνόμευση από την τροχαία. Στο κάτω- κάτω της γραφής, υποχρέωση της τροχαίας είναι να βρίσκεται εκεί και να επιβλέπει την κίνηση και να μην ασχολείται καθημερινά μόνο με το να επιβάλλει πρόστιμα για τους δικυκλιστές.

ΥΠΟΘΕΣΗ..

Η υπόθεση Σιμίτη και ο έλεγχος των τραπεζικών λογαριασμών του προκαλεί πολλές τριβές πολιτικές. Ο πρώην βουλευτής κ. Παπουτσής σχολίασε πως το δόγμα Πολάκη τέθηκε σε ισχύ. Μάλιστα ο κ. Παπουτσής υποστήριξε ότι από ‘δω και στο εξής θα βγουν πολλά στην επιφάνεια σε ό,τι αφορά την πρακτική της κυβέρνησης να δημιουργεί σκάνδαλα εκ του μηδενός και αν οδηγεί στη δικαιοσύνη αθώους ανθρώπους μόνο για το θεαθήναι.

ΕΠΙΠΕΔΑ

Σε πολύ χαμηλά επίπεδα είναι τα νιτρικά στο πόσιμο νερό στο Ζυγό Καβάλας όπως διαβεβαιώνει ο πρόεδρος τη ΔΕΥΑΚ κ. Χαράλαμπος Κουφατζής. Όπως εξήγησε, πλέον μετά το by pass που έκαναν με το δίκτυο Κρυονερίου, η κατάσταση έχει εξομαλυνθεί άπαξ δια παντός.

ΦΘΗΝΟ ΝΕΡΟ

Στο μεταξύ η ΔΕΥΑΚ εντός των προσεχών ημερών θα ανακοινώσει το νέο κοινωνικό τιμολόγιο για όλες τις τάξεις των καταναλωτών. Και το οποίο θα είναι πιο χαμηλό απ’ ό,τι είναι σήμερα, κάτι που σίγουρα θα το χαιρετήσουν οι καταναλωτές!

ΕΥΘΥΝΕΣ

Ευθύνες για το θέμα της κατάρρευσης της γέφυρας στο παλιό Νοσοκομείο επιρρίπτει ο δημοτικός σύμβουλος κ. Άρης Βέρρος στην Διοίκηση του Δήμου Καβάλας. Μάλιστα, ο κ. Βέρρος στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας το είχε προγραμματισμένο να το θέσει όπως και όλη φυσικά η αντιπολίτευση.

ΕΞΕΛΙΞΗ

Σε εξέλιξη είναι το θέμα της παράτασης των κτηρίων στο λιμενοβραχίονα της Καβάλας που εκμεταλλεύονται ο ΝΟΚ και ο ΟΘΑΚ. Όπως πληροφορηθήκαμε, το θέμα το «τρέχουν» οι βουλευτές της Καβάλας και θα λυθεί σύντομα.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Μάλιστα, όπως πληροφορηθήκαμε, πρόκειται να δοθεί μία άτυπη παράταση κάποιων μηνών γι’ αυτήν την παραχώρηση στο ΝΟΚ και τον ΟΘΑΚ έως ότου διευθετηθεί οριστικά το θέμα.

ΚΑΙΡΟΣ

Από  την Κυριακή  νοιώσαμε το χειμώνα στην Καβάλα. Καλώς μας ήρθε με βροχούλες και πτώση της θερμοκρασίας.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Και φυσικά συνιστούμε προσοχή σε όλους ενώ στις 26 Νοεμβρίου θα συνεδριάσει και το Συντονιστικό Νομαρχιακό Όργανο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας το οποίο θα συντονίσει τους αρμόδιους φορείς για την  αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων στη διάρκεια του χειμώνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.