Σχόλια…..

«ΠΟΛΕΜΟΣ»

Συνεδριάζει την Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας οπόταν αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα της κατάρρευσης της γέφυρας στον δρόμο του παλιού Νοσοκομείου…  Εδώ και μέρες η αντιπολίτευση ακονίζει τα όπλα της , φανταστείτε τι θα γίνει στην συνεδρίαση….  Κυριολεκτικός πόλεμος….

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

Τη Δήμαρχο Καβάλας κα Δήμητρα Τσανάκα επισκέφθηκε την Πέμπτη η Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα, Kate Smith, στο πλαίσιο γνωριμίας της με την περιοχή. Την Πρέσβη συνόδευε η Εμπορική Ακόλουθος Κατερίνα Δροσοπούλου.

Η συνάντησή τους, έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, και η συζήτηση εξελίχθηκε γρήγορα σε φιλική συνάντηση, δεδομένου ότι η Πρέσβης μιλάει την ελληνική γλώσσα και η προσέγγιση της Δημάρχου με την Πρέσβη ήταν άμεση.

Η Πρέσβης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ζήτησε να πληροφορηθεί τις προτεραιότητες της Δημάρχου για τον Δήμο, τυχόν προβλήματα και τυχόν πεδία συνεργασίας που μπορεί να υπάρξουν. Συζητήθηκαν θέματα αναπτυξιακής προοπτικής του Δήμου Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής. Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στον τομέα του λιμανιού της Καβάλας, τις δυνατότητες στον τουριστικό τομέα, και άλλους τομείς ανάπτυξης.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΠΕΘΕ

Η Πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας κα Κορίνα Χιώτη-Πρασσά και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντή κ. Θοδωρής Γκόνης, είχαν συνάντηση  στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, με τις ερασιτεχνικές ομάδες της Καβάλας και των γύρω περιοχών.

Η συνάντηση αυτή είχε σκοπό τον προγραμματισμό και την οργάνωση της δράσης «Μέρες Ερασιτεχνικού Θεάτρου».

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής πρότεινε να ανεβάσουν το θεατρικό έργο του Ο. Σαίξπηρ «Δωδέκατη Νύχτα», όπου η κάθε ομάδα θα δουλέψει μια πράξη του έργου και έτσι θα είναι και μια ευκαιρία άμεσης συνεργασίας των ομάδων.

Επίσης συμφώνησαν στις 16 Ιανουαρίου το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας να οργανώσει ένα σεμινάριο που θα αφορά στο συγκεκριμένο έργο με εισηγητή τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή.

Η πρόταση έγινε αποδεκτή και ορίστηκαν οι ημερομηνίες από 15/4 έως 20/4/2019 για την παρουσίαση της παράστασης.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Για τις κινητοποιήσεις τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για τις αιτήσεις προς τον Ε.Φ.Κ.Α., αλλά και για την εξέλιξη με οικογενειακό επίδομα που έλαβαν πάνω από 1.600 συνταξιούχοι του Ι.Κ.Α. στην Περιφερειακή Ενότητα  Καβάλας, μίλησαν στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που έδωσαν την Πέμπτη οι πρόεδροι των τοπικών συνταξιουχικών σωματείων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Συνταξιούχων του ΟΑΕΕ κ. Στέλιο Μαούνατζη, την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου θα συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη και επίσης στις 15 Δεκεμβρίου θα συμμετάσχουν σε ανάλογη συγκέντρωση  στην Αθήνα.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ

Και όπως φάνηκε στη συνέντευξη για μία ακόμη φορά τα υπερήφανα γερατειά είναι αποφασισμένα να δείξουν την αξία τους. Αλί σε μας τους βολεμένους και τεμπελχανάδες.

ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ

Με την δήμαρχο επικοινώνησε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Αν. Μακεδονίας κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος για το θέμα της πραγματογνωμοσύνης για την κατάρρευση της γέφυρας στο παλιό Νοσοκομείο και συμφώνησαν να προχωρήσουν. Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο έλαβαν το επίσημο έγγραφο από τον Δήμο Καβάλας για να προχωρήσουν σε πραγματογνωμοσύνη, όπως και θα πράξουν.

ΤΕΛΙΚΑ

Τελικά, το Τεχνικό Επιμελητήριο μπήκε στη διαδικασία για την πραγματογνωμοσύνη και θα την  κάνει με υπευθυνότητα, όπως δήλωσε και ο πρόεδρός του Μιχάλης Παπαδόπουλος. Αρκεί όλα να γίνουν γρήγορα γιατί, τελικά, η γέφυρα που κατέρρευσε κινδυνεύει να μετατραπεί σε γιοφύρι της Άρτας.

ΗΜΕΡΙΔΑ

Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με τον Δήμο Νέστου θα διοργανώσουν ημερίδα στις 28 Νοεμβρίου για την καύση των καλαμιών στα χωράφια. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΓΕΩΤΕΕ κ. Ζαφείρη Μυστακίδη επιδίωξη τους είναι να εκλείψει  το πρόβλημα.

Η ΓΕΦΥΡΑ

Στο Ελληνικό Δημόσιο ανήκει το οικόπεδο στο οποίο βρίσκεται η γέφυρα που κατέρρευσε στο παλιό Νοσοκομείο σύμφωνα με τη ν Αντιδήμαρχο Τεχνικών κ. Ευαγγελία Δρακονάκη, οπόταν ο Δήμος Καβάλας δεν έχει καμία υποχρέωση συντήρησης της γέφυρας. Η ίδια ζήτησε να μην γίνεται εκμετάλλευση του θέματος από πολιτικής απόψεως.

ΠΟΛΛΑ

Είναι λογικό, βέβαια, να γίνεται μεγάλη συζήτηση για τη γέφυρα που κατέρρευσε και να συμφωνήσουμε με την κα Δρακονάκη ότι καλό είναι να μην υπάρχει πολιτική εκμετάλλευση του θέματος. Απλά το θέμα είναι τι γίνεται αν αποδειχθεί ότι αυτή η γέφυρα είναι αποκλειστικά αρμοδιότητα συντήρησης και επίβλεψης του Δήμου Καβάλας. Και εμείς δεν μένουμε στους τύπους γιατί δεν είναι θέμα αρμοδιότητας, είναι θέμα αντικειμενικότητας. Ο Δήμος Καβάλας, όπως και η Περιφέρεια, οφείλουν να διαφυλάσσουν την ασφάλεια των πολιτών. Ποσώς μας ενδιαφέρει ποιος είναι αρμόδιος γι’ αυτήν τη γέφυρα. Το θέμα είναι να είναι ασφαλής αυτή η γέφυρα. Και τελικά αυτή η γέφυρα κατέρρευσε…

ΟΦΕΙΛΕΣ

Στις 300.000 ευρώ ανέρχονται οι οφειλές της Πολιτείας προς τον Δήμο Καβάλας για την φιλοξενία των προσφυγών. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Ηλία Καλανταρίδη, τα χρήματα αυτά τα έχουν ζητήσει επανειλημμένα αλλά δεν τους δόθηκαν και ως εκ τούτου θα τα διεκδικήσουν δικαστικά.

ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ

Επιδείνωση των καιρικών συνθηκών προβλέπεται από την ερχόμενη Δευτέρα για την Ανατολική Μακεδονία με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας. Ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας Καβάλας κ. Σταύρος Κυβράκης δήλωσε πως βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα, ενώ στις 26 Νοεμβρίου θα συνεδριάσει το Συντονιστικό Όργανο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την αντιμετώπιση των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

ΚΑΙ ΨΙΛΟ-ΧΙΟΝΙΑ

Μάλιστα, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, την Τρίτη αναμένεται να έχουμε και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά, ακόμη και στην περιοχή μας! Ε, λογικό, Νοέμβριος είναι.

ΥΔΡΟΠΤΕΡΥΓΟ

Σήριαλ κατάντησε η δρομολόγηση του υδροπτέρυγου Καβάλας- Λιμένα. Τελικά είμαστε πολύ καφενείο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.