Σχόλια…..

ΑΠΕΡΓΙΑ

Μικρή ήταν για ακόμη μια φορά η συμμετοχή στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στην είσοδο του διοικητηρίου της Περιφερειακής  Ενότητας  Καβάλας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Νομαρχιακού Τμήματος Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Καβάλας κ. Τάσο Ιωαννίδη, η απεργία τους προκηρύχθηκε μετά από έναν κύκλο άκαρπων συνομιλιών με την κυβέρνηση, ενώ οι  προτάσεις τους δεν εισακούστηκαν γι’ αυτό και  αποφάσισαν να κατέλθουμε σε 24ωρη απεργία. Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη μετά το μνημόνιο απεργία, σημείωσε με έμφαση ο κ. Ιωαννίδης.

Η ΓΕΦΥΡΑ

Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, η διοίκηση του Δήμου Καβάλας, ανακοίνωσε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε την Τετάρτη ότι η γέφυρα επί της οδού Νυρεμβέργης, τμήμα της οποίας υποχώρησε την περασμένη Παρασκευή, δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Δήμου Καβάλας, αλλά αποτελεί ιδιοκτησία του Ελληνικού Δημοσίου.

Σύμφωνα με την κα Τσανάκα, ο Δήμος Καβάλας δεν έχει καμία αρμοδιότητα ούτε στην συντήρησης της γέφυρας αλλά ούτε και στους ελέγχους στατικότητας.

Ευθύνες για το θέμα της κατάρρευσης της γέφυρας στο παλιό Νοσοκομείο επιρρίπτει ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μάκης Παπαδόπουλος στην δήμαρχο κ. Τσανάκα και στον  δημοτικό σύμβουλο και πρώην  Αντιδήμαρχο κ. Μουριάδη.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα στελέχη της διοίκησης του δήμου Καβάλας παρουσιάστηκαν επιθετικά προς τους δημοσιογράφους, σε ό,τι αφορά το θέμα των ευθυνών που τους επιρρίφθηκαν για την κατάρρευση της γέφυρας. Νομίζουμε ότι δεν δικαιολογείται μια τέτοια στάση γιατί, πολύ απλά, οι δημοσιογράφοι κάνουν τη δουλειά τους. Και μπορεί η διοίκηση του δήμου Καβάλας να υποστηρίζει ότι δεν είναι αρμοδιότητά της η συντήρηση της γέφυρας αλλά αύριο- μεθαύριο μπορεί να προκύψει κάτι άλλο και να της χρεωθεί η γέφυρα. Διότι, ας μην ξεχνάμε, τη γέφυρα την κατασκεύασε η ΔΕΥΑΚ και ο δήμος Καβάλας πριν τρεις δεκαετίες.

ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ

Και το ζητούμενο, σε τελική ανάλυση, δεν είναι ποιος ευθύνεται για την κατάρρευση της γέφυρας, αλλά το τι γίνεται από εδώ και στο εξής. Διότι αυτό που πρέπει να γίνει άμεσα είναι η αποκατάστασή της. Και δυστυχώς, σ’ αυτό το κομμάτι, ο δήμος Καβάλας κωλυσιεργεί. Τελεία και παύλα. Διότι βρίσκεται μεταξύ Περιφέρειας και υπουργείου την ίδια ώρα που άλλα συμφώνησε το περασμένο Σάββατο με την Κυβέρνηση και άλλα τη Δευτέρα με την Περιφέρεια. Και αυτά δεν τα αμφισβητεί κανείς.

ΤΕΕ

Με την δήμαρχο επικοινώνησε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Αν. Μακεδονίας κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος για το θέμα της πραγματογνωμοσύνης για την κατάρρευση της γέφυρας στο παλιό Νοσοκομείο. Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο αναμένουν επίσημο έγγραφο από τον Δήμο Καβάλας για να προχωρήσουν σε πραγματογνωμοσύνη.

ΑΗ ΒΑΣΙΛΗΣ

Η Στέγη Πολιτισμού Νέας Καρβάλης θα φιλοξενήσει τον Αη Βασίλη από την Καισαρεία στο Λαογραφικό Χωριό «Ακόντισμα» από τις 17 Δεκεμβρίου έως την 1η Ιανουαρίου. Ο πρόεδρος της Στέγης κ. Καπλάνης Ιωσηφίδης δήλωσε πως επιτέλους μετά από 7 χρόνια επιστρέφει στην σπηλιά του στο Ακόντισμα ο Αη Βασίλης. Και ευτυχώς, γιατί πρόκειται για μία μοναδική εμπειρία για τα παιδιά.

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ

Οι Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι της ΑΜΘ θα πραγματοποίησαν σύσκεψη την Τετάρτη, στην αίθουσα συσκέψεων του εργατικού κέντρου Ξάνθης. Βασικά θέματα της συνεδρίασης ήταν η πτώση των τιμών στο αιγοπρόβιο γάλα και κρέας και η δέσμευση των ενισχύσεων για χρέη και η μη εφαρμογή του ακατάσχετου λογαριασμού. Σύμφωνα με τον πρόεδρο κτηνοτρόφων Καβάλας, κ. Δημόπουλο, κατά πάσα πιθανότητα θα πραγματοποιήσουν μία κινητοποίηση στην Αθήνα για αν ευαισθητοποιήσουν το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

ΕΥΘΥΝΕΣ ΑΠΟ ΣΥΡΙΖΑ

Δριμύτατες ευθύνες απέδωσαν με ανακοίνωσή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας στην δήμαρχο Καβάλας και τον Περιφερειάρχη για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την υπόθεση της κατάρρευσης της γέφυρας μπροστά από το παλιό Νοσοκομείο. Σχετικές δηλώσεις έκανε στην εφημερίδα μας ο βουλευτής κ. Εμμανουηλίδης και σχολίασε ότι είναι ανεπίτρεπτα αυτά που έγιναν με το πισωγύρισμα της δημάρχου για το θέμα της αποκατάστασης της γέφυρας. Διότι, όπως είπε, άλλα συμφώνησε αρχικά με το υπουργείο και άλλα στη συνέχεια με τον Περιφερειάρχη κ. Μέτιο.

ΔΙΑΚΡΙΤΟΙ

Δεν τίθεται θέμα διαχωρισμού Κράτους- Εκκλησίας σύμφωνα με τον πρώην υπουργό κ. Γιώργο Καλαντζή, παρά μόνον διακριτοί ρόλοι. Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, τα πράγματα είναι πολύ απλά και δεν τίθεται θέμα διαχωρισμού των δύο μερών, απλά πρέπει να ξεκαθαριστεί το θέμα των περιουσιακών στοιχείων του Κλήρου.

ΤΕΙ

Συνάντηση στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε με τα ΤΕΙ ΑΜΘ, ΤΕΙ Σερρών και ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας για το θέμα της ενοποίησής τους.  Σύμφωνα με τον Αντιπρύτανη του ΤΕΙ ΑΜΘ κ. Θανάση Μητρόπουλο, κατέληξαν στην πρόταση του Υπουργείου για λειτουργία 7 Τμημάτων. Μάλιστα στις 20 Νοεμβρίου ο υπουργός Παιδείας θα κάνει και την σχετική εξαγγελία.

ΑΣ ΤΟ ΔΟΥΝ

Επανερχόμενοι στο θέμα της γέφυρας, αξίζει να σημειώσουμε ότι κάλλιστα μπορεί να γίνει διπλής κυκλοφορίας ο δρόμος του παλιού Νοσοκομείου. Αρκεί να αστυνομεύεται.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ

Διότι, όπως έχουμε τονίσει όλες αυτές τις μέρες, έχει επιβαρυνθεί πάρα πολύ το κυκλοφοριακό της Καβάλας μετά το ατυχές συμβάν.

ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ

Σε επιφυλακή ήταν το Λιμεναρχείο Καβάλας το πρωί της Τετάρτης λόγω του ότι αγνοείτο μία λέμβος με λαθρομετανάστες στο Θρακικό Πέλαγος. Τελικά εντοπίστηκαν κάπου στα παράλια της Τουρκίας.

ΠΟΛΛΑ

Κι απ’ ό,τι φαίνεται, θα δούμε πολλά επεισόδια με τους μετανάστες τους επόμενους μήνες, αφού υ Τουρκία δεν χαμπαριάζει και τους επιτρέπει με τις ευλογίες της να έρχονται στη χώρα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.