Σχόλια….

ΕΠΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Επίσκεψη στην Αθήνα με μία σειρά αιτήματα και διεκδικήσεις οι οποίες αφορούν τον Δήμο Καβάλας πραγματοποίησαν τη Δευτέρα και την Τρίτη η δήμαρχος κα  Δήμητρα Τσανάκα και η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κα Ευαγγελία Δρακονάκη.

Τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου επισκέφτηκαν το υπουργείο Πολιτισμού, με κύρια αιτήματα την αξιοποίηση του κτιρίου του πρώην Εθνικού Οργανισμού Καπνού, καθώς και την ανάπλαση της Παναγίας με την κα Δρακονάκη να θέτει υπόψη των επικεφαλής του υπουργείου συγκεκριμένη πρόταση μελέτης, ενημερώνοντας τους και για το κυρίως σώμα της μελέτης, ώστε να εγκριθεί και να λυθεί ένα χρόνιο αίτημα όχι μόνο των κατοίκων της Παναγίας, αλλά όλης της Καβάλας.

Επίσης είχαν επαφές στο υπουργείο Οικονομικών, σε μια προσπάθεια να δοθεί τέλος στην υπόθεση με την παραχώρηση του Παλιού Νοσοκομείου, το Καρνάγιο, το Φάληρο και την παραλία της Καλαμίτσας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Φυσικά η κα Τσανάκα αλλά και η κα Δρακονάκη θα ενημερώσουν άμεσα για τις επαφές τους στην Αθήνα το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας σήμερα στις 7 το απόγευμα.

ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας- Θράκης ακύρωσε την απόφαση που ήθελε την απαγόρευση της διέλευσης βαρέων οχημάτων μέσα από την Κεραμωτή προερχόμενα από την Θάσο. Ο δήμαρχος Θάσου σε δηλώσεις του έκανε λόγο για μία απόφαση που τους δικαιώνει καθώς είχαν προσφύγει κατά της πρώτης απόφασης.

ΑΛΛΑΓΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Και φυσικά αυτή η απόφαση της Αποκεντρωμένης ουσιαστικά «αλλάζει» τα δεδομένα με την έννοια ότι παραμένει η υπάρχουσα κατάσταση με τα βαρέα οχήματα στην Κεραμωτή.

ΔΥΣΦΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ

Ένας μήνας συμπληρώθηκε της αποχής των εξεταστών από την εξέταση των υποψηφίων οδηγών. Γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλη οικονομική ζημιά στις Σχολές Εκπαιδευτών Υποψηφίων οδηγών όπως δηλώνει ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Ανδρέας Κορδύλης.

ΛΟΓΙΚΟ

Και είναι λογικό, άλλωστε, να έχουν μεγάλες οικονομικές απώλειες οι εκπαιδευτές υποψήφιων οδηγών καθώς επί ένα μήνα δεν έχει δώσει κανένας μαθητευόμενος εξετάσεις Και φυσικά λίγοι είναι αυτοί που εκπαιδεύονται αφού δεν ξέρουν πότε θα δώσουν εξετάσεις! Βέβαια, τις τελευταίες μέρες παίζει και το σενάριο της επίταξης των εργαζομένων αφού είναι δημόσιοι υπάλληλοι.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Την ίδια ώρα που οι εκπαιδευτές των Σχολών για τους; υποψήφιους οδηγούς ετοιμάζουν μια κινητοποίηση σε περιφερειακό επίπεδο με στόχο να περάσουν το μήνυμά τους προς την κυβέρνηση. Γιατί, κακά τα ψέματα, το κακό παράγινε.

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Υπέρ της επιβολής δημόσιας υπηρεσίας στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας- Πρίνου γνωμοδότησε το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών το οποίο συνεδρίασε τη Δευτέρα και ιδιαίτερα για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο προτείνει 2 δρομολόγια καθημερινά. Ο πρόεδρος της Θασιακής Ένωσης κ. Νικόλαος Τσιλογιώργης δήλωσε ότι έγινε έναν κατ’ αρχήν βήμα, καθώς τα 2 δρομολόγια που προτείνονται καθημερινά για την γραμμή Καβάλας- Πρίνου είναι  πολύ λίγα δεδομένου ότι οι ίδιοι προτείνουν 4.

ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ

Το βέβαιο είναι ότι και φέτος θα είναι μειωμένα τα δρομολόγια από Καβάλα για Πρίνο το χειμώνα, που δεν θα ξεπερνούν τα δύο καθημερινά, ενώ κάτι μας λέει ότι όταν η ΑΝΕΘ θα αποσύρει το σκάφος της για την ετήσια συντήρηση ως διά μαγείας δεν θα υπάρξει καμία άλλη εταιρεία να εκτελέσει τα δρομολόγια! Κοντά είναι ο Ιανουάριος για να αποδειχθεί του λόγου το αληθές.

ΗΜΕΡΑ ΚΑΣΤΑΝΟΥ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ

Με άφθονα κάστανα, κρασί και μουσικοχορευτικά δρώμενα από Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής και των όμορων Νομών, θα πραγματοποιηθεί για ακόμα μια χρονιά, την Κυριακή 4 Νοεμβρίου, από τις 11:00 π.μ. στο κατάφυτο Καστανόδασος της Τοπικής Κοινότητας Παλαιοχωρίου του Δήμου Παγγαίου, η «Ημέρα Κάστανου», την οποία διοργανώνουν, η Κοινωφελής Επιχείρηση  Δήμου Παγγαίου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιοχωρίου, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.

Πρόκειται για μια εκδήλωση που έχει ως στόχο να αναδείξει τη φυσική ομορφιά του τόπου, την τοπική κουλτούρα και τα παραδοσιακά ήθη και έθιμα, καθώς και να συμβάλλει στην προώθηση των αγροτικών προϊόντων της περιοχής.

ΕΠΙΛΟΓΗ

Ο πρώην υπουργός κ. Γιώργος Καλαντζής δήλωσε σε ό,τι αφορά την επιλογή της Νέας Δημοκρατίας να στηρίξει τον Περιφερειάρχη κ. Μέτιο για τις επόμενες εκλογές, ότι «θέλουμε δεν θέλουμε, θα πάμε με την επιλογή που έκανε ο Μητσοτάκης». Και είναι μια δήλωση που έχει να κάνει με την υποταγή των στελεχών του κόμματος στην ηγεσία, κάτι που είναι λογικό. Το θέμα είναι, όμως, αν περπατάει ή όχι αυτή η επιλογή.

ΔΙΑΣΠΑΣΗ

Την ίδια ώρα που είναι γεγονός η διάσπαση της Νέας Δημοκρατίας στην περιφέρειά μας. Διότι ήδη τρεις Αντιπεριφερειάρχες οι κ.κ. Ζαγναφέρης, Μαρκόπουλος και Πέτροβιτς, Ξάνθης, Καβάλας και Έβρου αντίστοιχα, εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους να ηγηθούν αυτόνομου ψηφοδελτίου. Όταν μάλιστα και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, κ. Τοψίδης, θέλει κι αυτός να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης. Οι πρώτοι τρεις ανήκουν στην παράταξη του αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη και ο τελευταίος είναι η μόνη ξεχωριστή υποψηφιότητα αφού δεν ανήκει σε κανέναν συνδυασμό. Όλοι τους, όμως, ανήκουν στην παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.

ΔΙΚΑΙΩΣΗ

Ως γνωστόν επιστρέφονται τα αναδρομικά σε ένστολους, δικαστικούς και γιατρούς του ΕΣΥ και μάλιστα το Νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί άμεσα στη Βουλή. Είναι μια εξέλιξη που την περίμεναν πώς και πώς πανελλαδικά και τοπικά.

ΑΚΟΜΗ ΜΠΑΝΙΟ

Ακόμη μπάνιο κάνουν στη Ραψάνη και κάποιοι που δεν είναι καν χειμερινοί κολυμβητές. Αυτό δείχνει το ότι ο χειμώνας δεν μας χτύπησε ακόμη την πόρτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.