Σχόλια…

Η ΑΓΟΡΑ

Την Παρασκευή η αγορά της Καβάλας λειτούργησε μέχρι τις 10 το βράδυ λόγω της έναρξης των εκδηλώσεων των Χριστουγέννων από πλευράς του Δήμου Καβάλας. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλης Λεμονίδης σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι η αγορά κινήθηκε ικανοποιητικά και ήταν μία καλή πρωτοβουλία του Δήμου καβάλας.

Όπως  τόνισε «είχαμε  το άναμμα του χριστουγεννιάτικου  δέντρου αλλά και πολλές άλλες παράλληλες εκδηλώσεις και ήταν μια ευκαιρία να δείξουμε μια γιορτινή ατμόσφαιρα ώστε κόσμος να κατέβει στην αγορά και να καταναλώσει».

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Σε ότι αφορά την έναρξη των Εκδηλώσεων «Χρυσά Χριστούγεννα» από τη Δήμαρχο Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα στην Κεντρική Πλατεία, πραγματικά είχε πολύ μεγάλη επιτυχία  παρουσία εκατοντάδων Καβαλιωτών. Στο πλαίσιο αυτό έγινε η  φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου, ακολούθησαν μελωδίες Χριστουγέννων από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Καβάλας υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού Θανάση Παρμενίδη, είχαμε χριστουγεννιάτικα δρώμενα, τεχνητό χιόνι και ρίψη εντυπωσιακών πυροτεχνημάτων. Μάλιστα είχαμε συμμετοχή 60 εθελοντών από την Action Team καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Μετά το άναμμα του δένδρου ακολούθησε στην Κεντρικής Πλατείας Καβάλας εναρκτήρια συναυλία με το Συγκρότημα «ΕΚΜΕΚ»! Οι «Εκμέκ», ένα από τα δυναμικότερα νέα ελληνικά συγκροτήματα, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Καβάλα με ανανεωμένο μουσικό πρόγραμμα και τη μοναδική τους εξωστρέφεια, παρουσιάζοντας  μια μουσική παράσταση βασισμένη στην προσωπική τους πορεία αλλά και στα τραγούδια άλλων καλλιτεχνών από το παρόν και το παρελθόν. Μια ξεχωριστή βραδιά που  προκάλεσε ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι με τη νεολαία να δίνει δυναμικό παρών!

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Και από αυτή την εικόνα της αγοράς να περάσουμε στην εικόνα της Κυριακής όπου η αγορά λειτούργησε, ήταν ανοιχτή δηλαδή. Ο κόσμος κατέβηκε στο κέντρο της πόλης λόγω και του πολύ καλού καιρού.. Αγοραστικά όμως η κατάσταση δεν ήταν η αναμενόμενη..  Δεν έχει πέσει ακόμη και το δώρο οπόταν υπάρχει ένα καταναλωτικό μούδιασμα…

ΨΑΡΟΦΑΓΙΑ

Ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας και ιχθυοπώλης κ. Παράσχος Αγανικόλας την περασμένη Παρασκευή στην  Ελευθερούπολη έξω από το ιχθυοπωλείο του έστρωσε μία ψησταριά και έψησε πολλά κιλά ψάρια προσφέροντας αφειδώς τσίπουρο!  Το τι έγινε δεν λέγεται! Πάντα τέτοια!

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ

Από χθες ξεκίνησαν τα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ μέσω της Βενιζέλου της γραμμής 1 του Βύρωνα. Τις επόμενες 2 εβδομάδες θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα 2 δρομολόγια. Καιρός ήταν.

ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ

Στην περιοχή του Αγίου Νικολάου μαθαίνω ότι  θα λειτουργήσουν σύντομα άλλα 2 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Ανεβαίνει ο ανταγωνισμός και η εμπορικότητα της περιοχής.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Συνεδρίασε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας και ήταν η προτελευταία του έτους. Η επόμενη συνεδρίαση στις 19 Δεκεμβρίου και Δημοτικό Συμβούλιο τέλος για το 2016.

ΚΡΙΤΙΚΗ

Ένα σοβαρό πρόβλημα προέκυψε για το Δήμο Καβάλας καθώς κινδυνεύει να πληρώσει ένα ποσό έως και 200.000 ευρώ για το γεγονός ότι δεν ανανεώθηκαν το καλοκαίρι του 2015 συμβάσεις 11 οδηγών που εργαζόντουσαν στην Υπηρεσία Καθαριότητας. Όπως έγινε γνωστό οι 8 εξ` αυτών είχαν προσληφθεί με συμβάσεις 8 μηνών μέσω του ΑΣΕΠ και οι 3 με δίμηνη σύμβαση.  Με βάση την κείμενη νομοθεσία τον Μάιο του 2015 ο Δήμος Καβάλας δικαιούταν να ανανεώσει αυτές τις συμβάσεις.  Οι οδηγοί κατέθεσαν αγωγή κατά του  Δήμου Καβάλας  καθώς δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τους  και διεκδικούν μέχρι και 200.000 ευρώ…. Ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ. Λεωνίδας Παππάς έκανε ιδιαίτερα επικριτικές δηλώσεις για τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας.  Η δήμαρχος κ. Τσανάκα απάντησε στις δηλώσεις του κ. Παππά σε ανάλογο ύφος, τονίζοντας ότι θα διαπραγματευτούν την υπόθεση με αυτούς που έκαναν την αγωγή.  Πάντως το θέμα είναι σοβαρό..

ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ

Αρνήθηκαν οι πρόσφυγες του Ασημακοπούλου να μετακομίσουν στις Σέρρες και να μείνουν σε ξενοδοχείο!  Τελικά πείστηκαν και άδειασε από αυτούς το Ασημακοπούλου…  Εκεί θα γίνουν εργασίες ώστε να καταστεί κατάλληλο να δεχτεί 90 οικογένειες προσφύγων από το Κιλκίς και 20 παιδιά.  Άρα περίπου 400 άτομα…

ΣΥΣΚΕΨΗ

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με την παρουσία των απολυμένων της ΒΦΛ υπό τον υπουργό επικρατείας κ. Φλαμπουράρη.  Δεν διέρρευσαν και πολλά πράγματα, αλλά το βέβαιο είναι ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε πρωτοβουλίες για να βρεθεί  λύση. Άλλωστε όπως πολύ εύστοχα σχολίασε ο βουλευτής κ. Παπαφιλίππου στόχος τους είναι να γίνουν όλα νόμιμα.

ΜΟΡΦΙΔΗΣ

Από πλευράς του ο βουλευτής κ. Κώστας Μορφίδης σχετικά με αυτή την σύσκεψη για την ΒΦΛ δήλωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να θωρακιστεί η λειτουργία της Βιομηχανίας αλλά και τα δικαιώματα  των εργαζομένων καθώς από πλευράς της διοίκησης της Βιομηχανίας δεν διαφαίνεται τέτοια πρόθεση αφού απέλυσε 180 εργαζόμενους και μάλιστα με μηνύσεις…  Σημείωσε δε ότι βασικό μέλημα της κυβέρνησης είναι να διασφαλιστεί το Δημόσιο από τα χρέη που δημιούργησε η Βιομηχανία…

ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ

Από τα λεγόμενα του κ. Μορφίδη διαφαίνεται ότι κάτι σοβαρό προγραμματίζεται από πλευράς κυβέρνησης για την Βιομηχανία..

Όπως προαναφέραμε όμως δεν έχουν διαρρεύσει και πολλά πράγματα…

ΠΛΗΡΩΜΗ

Στο μεταξύ σήμερα αναμένεται να πληρωθούν οι συμβασιούχοι των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Καβάλας. Τα χρήματα κατατέθηκαν στους λογαριασμούς του Νομικού Προσώπου «Αλληλεγγύη». Τουλάχιστον οι άνθρωποι θα κάνουν Χριστούγεννα με γεμάτες τσέπες, όσο μπορεί να λεχθεί κάτι τέτοιο.

ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ

Ως συνήθως πολλά λέγονται από ξερόλες για τον καιρό και η κινδυνολογία δεν έχει τέλος…  Ακούστηκε ότι δήθεν θα έχουμε χιονιά και άλλα τέτοια… Μια μικρή πτώση της θερμοκρασίας θα έχουμε και τίποτε άλλο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.