Σχόλια…..

ΠΙΕΣΕΙΣ

Όπως είχαμε αναφέρει και χθες, έγινε μία σύσκεψη στην Αθήνα, στα κεντρικά της Νέας Δημοκρατίας, με τον Γενικό Γραμματέα του κόμματος, κ. Αυγενάκη για το θέμα του υποψήφιου Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Το κόμμα πρόκρινε τον νυν Περιφερειάρχη κ. Μέτιο αλλά η πλειοψηφία τον Αντιπεριφερειαχών που συμμετείχαν στη σύσκεψη κάθε άλλο παρά αυτόν  πρότειναν, ασκώντας δριμύτατη κριτική στον νυν Περιφερειάρχη για τις επιλογές του. . Κι έτσι μένει να ξεκαθαρίσει το τοπίο τις επόμενες ημέρες με τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Μητσοτάκη να παίρνει ο ίδιος την απόφαση..

ΕΛΛΙΜΕΝΙΣΜΟΣ ΥΔΡΟΠΤΕΡΥΓΟΥ

Θέμα ελλιμενισμού για τα Υδροπτέρυγα στο Λιμάνι του Λιμένα Θάσου θέτει το Λιμεναρχείο Καβάλας θεωρώντας το τουριστικό, με αποτέλεσμα να μην δίνεται άδεια σε εταιρεία που θέλει να εκτελεί δρομολόγια από Καβάλα για Λιμένα. Ο δήμαρχος Θάσου κ. Κώστας Χατζηεμμανουήλ με δηλώσεις του αντέκρουσε τα επιχειρήματα του Λιμεναρχείου.

ΠΕΡΙΕΡΓΟ

Όπως αναφέραμε και χθες, είναι πολύ περίεργο το γεγονός ότι το Λιμεναρχείο ψειρίζει σε τέτοιο βαθμό το θέμα της προσέγγισης του υδροπτέρυγου στο λιμάνι του Λιμένα Θάσου. Τόσα χρόνια δεν είχε ασχοληθεί ούτε στο ελάχιστο. Γιατί άραγε τέτοια σπουδή; Και υπενθυμίζεται ότι τον προηγούμενο Λιμενάρχη και τον Υπολιμενάρχη τους «έφαγαν» κάποια συμφέροντα που είχαν να κάνουν με τα δρομολόγια των φέρρυ μπόουτ. Με την έννοια ότι τους «έφαγαν» οι ναυτιλιακές εταιρείες που «κόβουν» και «ράβουν».

ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ

Την ίδια ώρα που ο βουλευτής κ. Παπαφιλίππου δηλώνει αισιόδοξος ότι το θέμα με το υδροπτέρυγο θα λυθεί σύντομα. Εμάς αυτό που μας προβληματίζει σε σημείο ντροπής είναι όλο αυτό το παιχνίδι που γίνεται εις βάρος της εταιρείας που απλά θέλει να εκτελεί δρομολόγια. Γιατί, ούτως ή άλλως, ψεύτες να βγούμε κι αυτή το ίδιο θα έχει με τις προηγούμενες…

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Το 60ο διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Στέλλα Μανώλα Κούρτη», θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο, 19 και 20 Οκτωβρίου, στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Καβάλας.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε την Τρίτη, ο πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Βασιλειάδης, απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες να προσέλθουν στο χώρο της Λέσχης Αξιωματικών Καβάλας από τις 8 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι για να αιμοδοτήσουν.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΡΔΙΟΠΝΕΥΜΟΝΙΚΗΣ

Μαθήματα Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης στην  Πλατεία του Καπνεργάτη παρέδωσαν στους πολίτες διασώστες του Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας προχθές στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής δράσης «Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς».

Ο κ. Τάσος Κοσατζής, διασώστης του Ε.Κ.Α.Β. και εκπαιδευτής κοινού δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι θέλουν να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες, ώστε να μάθουν την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡ.ΠΑ.), αυτό που ο πιο πολύς κόσμος γνωρίζει σαν τεχνητή αναπνοή ή φιλί της ζωής.

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ

Εμβολιασμούς σε περιοχές του Δήμου Νέστου πραγματοποιούν σήμερα οι Γιατροί του Κόσμου σε ευπαθείς πληθυσμιακά ομάδες. Η εκπρόσωπος των Γιατρών Κόσμου κ. Άννα Γιοβανιού δήλωσε ότι θα ακολουθήσουν στη συνέχεια και άλλοι εμβολιασμοί σε άλλες περιοχές.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΘΡΑΚΙΚΗΣ

Την επετειακή έκδοση των 50 φύλλων της εφημερίδος της Θρακικής Εστίας Καβάλας γιόρτασε ο σύλλογος σε μία σεμνή εκδήλωση χθες το βράδυ στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας. Ο πρόεδρος της Θρακικής κ. Νίκος Τσουμπάκης  σημείωσε  ότι χάρισαν  και έναν τόμο αυτής της επετειακής έκδοσης στην Δημοτική Βιβλιοθήκη.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, προσκαλεί τους Συναδέλφους-Μέλη που έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές τους εκκρεμότητες προς το Σύλλογο μέχρι την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, να προσέλθουν την Κυριακή 21 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα στο Ξενοδοχείο προκειμένου να εκλέξουν τα νέα όργανα του Συλλόγου.

ΜΟΝΟ 15 ΤΑΞΙ

Ακούμε εδώ και καιρό ότι ο κλάδος των ΤΑΞΙ στην Καβάλα υποφέρει από οικονομικής άποψης καθώς διέπετε μίας παρατεταμένης κρίσης. Τελικά τα πράγματα δεν είναι έτσι, απλά είναι θέμα αντιμετώπισης του τρόπου εργασίας. Για παράδειγμα, όπως διαπιστώσαμε την Κυριακή το βράδυ, στις 11, σε ολόκληρη την πόλη της Καβάλας κυκλοφορούσαν μόλις 15 ταξί. Άρα είναι θέμα το πώς αντιλαμβάνονται οι επαγγελματίες τον τρόπο με τον οποίο επιλέγουν να εργάζονται.

ΤΡΕΧΟΥΝ

Τρέχουν οι διαδικασίες με τους υποψήφιους δημάρχους στην Καβάλα, καθώς το παιχνίδι άνοιξε. Για παράδειγμα, η προχθεσινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας, κ. Μάκης Παπαδόπουλος, ήταν καθαρά προεκλογική. Και φυσικά, από ‘δω και πέρα θα αρχίσουν να αυξάνονται οι συνεντεύξεις και οι επαφές των υποψηφίων δημάρχων.

ΕΠΙΚΡΙΤΙΚΟΣ

Σε ό,τι αφορά τον κ. Παπαδόπουλο, στη συνέντευξη που έδωσε ήταν ιδιαίτερα επικριτικός με τη διοίκηση του δήμου Καβάλας στην οποία επέρριψε τεράστιες ευθύνες χαρακτηρίζοντας την ως ουσιαστικά αδιάφορη για την καθημερινότητα των Καβαλιωτών. Ο ίδιος δεσμεύτηκε είναι ότι το πρώτο που θα κοιτάξει, αν εκλεγεί δήμαρχος, είναι να λυθούν τα καθημερινά προβλήματα των δημοτών και να ανέβει η ποιότητα ζωής όλων.

ΠΛΑΤΕΙΑ

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε και στο πρόβλημα της κεντρικής πλατείας όπου οι Αθίγγανοι συνεχίζουν να κάνουν πάρτυ. Ένα θέμα που απ’ ό,τι φαίνεται δεν πρόκειται να βρει τη λύση του ούτε επί της σημερινής διοίκησης του δήμου Καβάλας.

ΔΙΑΘΕΣΗ

Και τελικά, όπως διαφαίνεται, κανείς δεν έχει διάθεση να λύσει αυτό το θέμα με την κεντρική πλατεία της Καβάλας και τους Αθίγγανους. Ούτε η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας που «χαϊδεύει» τα αυτιά των Αθίγγανων και που στο κάτω- κάτω της γραφής θεωρεί ότι έχει να ασχοληθεί με πιο σοβαρά πράγματα. Κι από την άλλη, είναι γεγονός ότι στην Καβάλα το τι είναι σοβαρό και το τι είναι ασόβαρο είναι ένα θέμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.