Σχόλια….

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Κινητοποίηση θα πραγματοποιήσουν τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας στις 25 Οκτωβρίου έξω από το ΙΚΑ για να διαμαρτυρηθούν. Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Λεμονίδης Βασίλης σημείωσε ότι σε μία εποχή κρίσης αντί να στηρίζεται ο επαγγελματικός κόσμος, αντίθετα του προβάλλονται εμπόδια καθώς αυξήθηκε το ποσό των κατασχέσεων στους προσωπικούς λογαριασμούς των επαγγελματιών για χρέη προς το δημόσιο και τις τράπεζες. Μια κατάσταση πάρα πολύ δύσκολη για τους επαγγελματίες. Η απόφαση αυτή ελήφθη στην συνεδρίαση του ΔΣ του συλλόγου το μεσημέρι της Τετάρτης.

ΒΕΡΡΟΣ

Εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας θα είναι ο κ. Άρης Βέρρος, επικεφαλής της παράταξης «Συμπαράταξη Πολιτών». Ο κ. Βέρρος κυριολεκτικά σαν στρατιώτης θα είναι για μία ακόμη φορά υποψήφιος δήμαρχος ευελπιστώντας αυτή τη φορά τα αποτελέσματα να είναι καλύτερα για τον συνδυασμό του. Κι απ’ ό,τι φαίνεται θα έχει και τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ

Μία ακόμη επιστολή διαμαρτυρίας έστειλαν στη δήμαρχο Καβάλας οι κάτοικοι του Περιγιαλίου για την έλλειψη σχεδίου δράσης για έργα υποδομής. Ο δικηγόρος του συλλόγου κ. Πάνος Μαμτσαδέλης σημείωσε ότι θα εισάγουν το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας. Το βέβαιο είναι ότι οι κάτοικοι του Περιγιαλίου δεν έχουν άλλη υπομονή. Πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις υποδομές και δεν έχουν καθόλου άδικο.

ΚΤΙΡΙΑ

Διακόσια σαράντα τέσσερα κτίρια του Δήμου Καβάλας είναι ενταγμένα στο Υπερταμείο! Η δήμαρχος Καβάλας κ. Τσανάκα έκανε γνωστό ότι θα πραγματοποιηθεί μία ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να τοποθετηθούν επί του θέματος όλες οι παρατάξεις. Αυτό το θέμα που προέκυψε με το Υπερταμείο είναι εξωφρενικό. Νομίζουμε ότι η κυβέρνηση το είδε πολύ λογιστικά το θέμα με την έννοια ότι «όποιον πάρει ο χάρος». Σαφώς και υπάρχουν κτήρια που ανήκουν στο δημόσιο και μπορούν να πουληθούν αλλά δεν θα πρέπει να μπουν όλα στο ίδιο καλάθι και να ξεπουληθεί οτιδήποτε. Μέχρι και το δασάκι της Πεντακοσίων πωλείται!

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Ξεκινά σήμερα η διανομή πετρελαίου θέρμανσης με τιμή εκκίνησης στο 1,20 ευρώ το λίτρο λόγω των αυξημένων τιμών διεθνώς. Ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας κ. Φώτης Πούλος σημειώνει ότι είναι επιτακτική ανάγκη να αφαιρεθεί τελείως ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης από αυτό το αγαθό.

ΔΥΣΚΟΛΑ

Και είναι γεγονός ότι υπάρχει μεγάλος προβληματισμός στους καταναλωτές καθώς η τιμή εκκίνησης στην αγορά πετρελαίου θέρμανσης είναι απαγορευτική, πλέον. Ένα μέσο νοικοκυριό για να ζεσταθεί το φετινό χειμώνα θα χρειαστεί πάνω από 2000 ευρώ.

ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ

Νομίζουμε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει στη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, αν δεν θέλει να ξεσηκωθεί ο κόσμος.

ΣΥΣΚΕΨΗ

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από πλευράς της Νέας Δημοκρατίας παρουσία στελεχών και βουλευτών της Περιφέρειας για το θέμα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και του Περιφερειάρχη κ. Μέτιου, ώστε να αποφασίσουν για το ποιος  θα είναι ο εκλεκτός υποψήφιος του κόμματος. «Πρέπει να τελειώνει αυτό το θέμα» δήλωσε ο πρώην υπουργός κ. Καλαντζής Γιώργος. Από  την άλλη απόφαση στην σύσκεψη δεν πάρθηκε, αναμένεται να παρθεί σε μία εβδομάδα  περίπου….

 

ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Το Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων Ιστορίας Καπνού  σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το Πανεπιστήμιο του Αμβούργου και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο διοργανώνουν επιστημονικό συνέδριο στην Καβάλα στις 7-9 Δεκεμβρίου με θέμα «Ο καπνός στην ιστορία: οικονομικές, κοινωνικές και πολιτισμικές προσεγγίσεις». Η Επιστημονική Επιτροπή του συνεδρίου, η οποία συγκροτήθηκε από Έλληνες και ξένους επιστήμονες εγνωσμένου κύρους, δέχθηκε πάνω από 100 προτάσεις ανακοινώσεων και έκανε δεκτές 48 εισηγήσεις και πάνω από 70 συνολικά εισηγητές.

Την Πέμπτη κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου κ. Βύζικας χαρακτήρισε το συνέδριο ιδιαίτερα σημαντικό καθώς γίνεται στην Μέκκα της καπνεργασίας την Καβάλα.

 

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΗΝ «ΜΙΣΣΙΡΙΑΝ»

Η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, επισκέφτηκε το πρωί της Πέμπτης 11 Οκτωβρίου τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης ΜΙΣΣΙΡΙΑΝ, προκειμένου να δει από κοντά την καταστροφή που συντελέστηκε, μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε σε μια μεγάλη αποθήκη με καπνά, έτοιμα προς εξαγωγή. Συναντήθηκε εκεί με τον Πρόεδρο της εταιρείας και του εξέφρασε τη λύπη της, αλλά και τη συμπαράσταση του Δήμου, με κάθε νόμιμο τρόπο. Άλλωστε, σχεδόν από την έναρξη της πυρκαγιάς το απόγευμα της προηγουμένης, ο Δήμος διέθεσε δυο βυτιοφόρα οχήματα, προκειμένου να υποστηρίξουν το έργο κατάσβεσης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της επιχείρησης ΜΙΣΣΙΡΙΑΝ Α.Ε. Νικόλαος Τζούμας, έστειλε ευχαριστήρια επιστολή προς τη Δήμαρχο «για την άμεση και σημαντική ανταπόκρισή της στο έργο της κατάσβεσης της φωτιάς που εκδηλώθηκε σε αποθήκη της εταιρείας».

ΣΤΑΔΙΑΚΑ

Στο μεταξύ, όπως πληροφορηθήκαμε, η εταιρεία Μισσιριάν θα καθαρίσει την αποθήκη που κάηκε και θα την ανακατασκευάσει σταδιακά. Εκτός αν προκύψει πρόβλημα στατικότητας του κτηρίου, οπότε θα το κατεδαφίσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.