Σχόλια….

«KAVALA EXPO 2018»

Με κάθε επισημότητα εγκαινιάστηκε η  26η Kavala Expo 2018, το βράδυ της Παρασκευής  στο Εκθεσιακό Κέντρο ”Απόστολος Μαρδύρης” στη Νέα Καρβάλη, παρουσία της υπουργού Μακεδονίας – Θράκης κ. Κατερίνας Νοτοπούλου και  του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Στάθη Γιαννακίδη.  Η παρουσία του κόπσμου ήταν εντυπωσιακή ενώ ο  πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μάρκος Δέμπας κατά την διάρκεια της ομιλίας του τόνισε πως  φέτος είναι μια ιδιαίτερη έκθεση, καθώς το Επιμελητήριο  γιορτάζει την επέτειο των 100 χρόνων ύπαρξής του, αφού είναι ένα από τα παλαιότερα της χώρας.  Στο πλαίσιο αυτό επιθυμία της Διοίκησης του Επιμελητηρίου ήταν να προσφέρουν κάτι διαφορετικό εμπλουτισμένο με διάφορες εκδηλώσεις.

Στην έκθεση συμμετέχουν περισσότερες από 140 επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα αλλά και από  Βουλγαρία, Σερβία, Πολωνία και Κύπρο. Στην Έκθεση πραγματοποιείται  Φεστιβάλ Γαστρονομίας με πανελληνίως καταξιωμένους σέφ, αγώνες σκάκι, συναυλίες και με την παρουσία του γνωστού καλλιτέχνη Νίκου Κουρκούλη ενώ παράλληλα πραγματοποιείται και το Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής.

ΠΟΛΥΚΟΣΜΙΑ

Από την άλλη μετά από πολλά χρόνια η Έκθεση είχε τόσο πολύ κόσμο.

ΚΟΥΡΚΟΥΛΗΣ

Η συμμετοχή του γνωστού καλλιτέχνη κ. Κουρκούλη στην Έκθεση λειτούργησε θετικά.

ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Χθες πραγματοποιήθηκε  η διανομή τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο Καβάλας με 400 περίπου δικαιούχους. .  Η Αντιδήμαρχος κ. Μαρία Φραντζεσκάκη σημείωσε ότι τα πάντα ήταν  έτοιμα για την χθεσινή  διανομή τροφίμων.

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΛΣΥΛΛΙΟΥ

Έργα ανάπλασης προϋπολογισμού 160.000ευρώ θα πραγματοποιηθούν στο Αλσύλλιο των Πεντακοσίων με στόχο την προστασία και ανάδειξη του.  Η Αντιδήμαρχος Τεχνικών κ. Ευαγγελία Δρακονάκη ανέφερε ότι το θέμα πέρασε από την Οικονομική Επιτροπή και θα ακολουθήσει και το Δημοτικό Συμβούλιο.

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ

Και φέτος θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα με τα Σχολικά Γεύματα σε σχολεία της Καβάλας όπως το επιβεβαίωσε ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μπαντίκος.  Σύμφωνα με τον κ. Μπαντίκο το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε 11 σχολεία του νομού Καβάλας ενώ η έναρξη του προγράμματος θα ανακοινωθεί άμεσα. .

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΠΤΗΣΕΩΝ

Αύξηση κατά 46,6% των διεθνών πτήσεων καταγράφηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος της Καβάλας κατά το 2018. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Κώστα Αντωνιάδη το 2018 αποτελεί την καλύτερη χρονιά για το αεροδρόμιο της Καβάλας.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΕΙ

Το Σάββατο 6 Οκτωβρίου  επισκέφθηκε το ΤΕΙ ΑΜΘ ο επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, κ. Γεώργιος Αγγελόπουλος.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, παρευρέθηκαν οι Πρυτανικές Αρχές του ΤΕΙ ΑΜΘ και συζητήθηκε η πρόοδος της συγχώνευσης με το Διεθνές Πανεπιστήμιο και τα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και Κεντρικής Μακεδονίας.

Το ΤΕΙ ΑΜΘ υποστηρίζει ενεργά την προσπάθεια που έχει αναλάβει το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με τις συνέργειες μεταξύ Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Ο Χρήστος Μποκόρος, ένας από τους μεγαλύτερους εν ζωή σύγχρονους Έλληνες ζωγράφους, εκθέτει για πρώτη φορά έργα του στην Καβάλα σε μια ξεχωριστή έκθεση με τον τίτλο ΦΩΤΙΣΜΕΝΑ, που φιλοξενείται από χθες  στη Δημοτική Καπναποθήκη και θα διαρκέσει για ένα περίπου μήνα.

Προσκεκλημένος του Δήμου Καβάλας, του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, ο κορυφαίος Έλληνας ζωγράφος έρχεται στην πόλη της Καβάλας στο πλαίσιο του επετειακού εορτασμού της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη σύσταση του Δήμου Καβάλας. Ο Χρήστος Μποκόρος κάνει μια επιλογή από 34 παλιά και νέα έργα του δίνοντας την ευκαιρία στους Καβαλιώτες και τους επισκέπτες της πόλης να απολαύσουν ένα μέρος της εξαιρετικής συλλογής του.

Τα εγκαίνια της έκθεσης  έγιναν χθες  στις 7  το απόγευμα παρουσία του ζωγράφου, ενώ σήμερα  στο πλαίσιο της παραπάνω έκθεσης θα γίνει η προβολή του βραβευμένου ιστορικού ντοκιμαντέρ: Στην άκρη του Αιγαίου – ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ, του Ελληνικού Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.), στον 3ο όροφο της Δημοτικής Καπναποθήκης με ελεύθερη είσοδο.

ΘΕΜΑΤΑ

Θέματα τουριστικής ανάπτυξης συζητήθηκαν στην συνάντηση εργασίας που έγινε στην Καβάλα από πλευράς Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Θάσου κ. Πάρης Παρασχούδης χαρακτήρισε εποικοδομητική την συνάντηση αυτή και μία ευκαιρία αλληλοενημέρωσης.

ΚΑΘΙΖΗΣΗ

Καθίζηση του οδοστρώματος στον κεντρικό δρόμο του Χαλκερού σημειώθηκε λόγω της διέλευσης του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ. Παράλληλα προκλήθηκε βλάβη και στο δίκτυο ύδρευσης της ΔΕΥΑΚ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της κ. Χαράλαμπο Κουφατζή.

Ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας κ. Μανώλης Κελαϊδάκης επέρριψε ευθύνες στην  εταιρεία.

ΠΑΠΑΚΟΣΜΑΣ

Σε εξέλιξη είναι οι διαδικασίες από πλευράς ΚΙΝΑΛ για την ανάδειξη υποψηφίων Περιφερειαρχών στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη. Μεταξύ των υποψηφιοτήτων και αυτή του δημοσιογράφου κ. Κώστα Παπακοσμά που σε δηλώσεις του εξήρε τις διαδικασίες.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ

Με 3 μονίμους υπαλλήλους θα στελεχωθεί η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας, γεγονός που θα βοηθήσει στην εύρυθμη λειτουργία της. Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας κ. Νίκος Ίμβρος σημείωσε ότι για πρώτη φορά μετά από χρόνια η υπηρεσία τους ενισχύεται πραγματικά.

ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ

Σήμερα   θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας και στην καβάλα.  Συγκεκριμένα στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί  σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για χρονική διάρκεια εξήντα δευτερολέπτων με διακοπτόμενο ήχο διαφορετικής έντασης και στις 11.05   θα πραγματοποιηθεί η σήμανση λήξης συναγερμού, για χρονική διάρκεια εξήντα  δευτερολέπτων με συνεχή ήχο σταθερής έντασης. Επίσης γνωστοποιείται στο κοινό ότι η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και επομένως δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.