Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια…

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης δίνουν μεγάλη βαρύτητα στον Τουρισμό Πεζοπορίας και ήδη ο Εντεταλμένος της Περιφέρειας για Θέματα Τουρισμού κ. Μιχάλης Αμοιρίδης σε επίπεδο Νομού Καβάλας έκανε μία πεζοπορία στην Αρχαία Εγνατία Οδό. Μάλιστα ο κ. Αμοιρίδης πραγματοποίησε μία σύσκεψη στην Καβάλα για να ενημερώσει σχετικά καθώς στους στόχους τους είναι και η ανάδειξη της Αρχαίας Εγνατίας Οδού.

ΦΙΛΟΔΟΞΟ

Το πρόγραμμα αυτό για την αναβάθμιση και την προβολή της Αρχαίας Εγνατίας Οδού είναι πραγματικά εξαιρετικό. Αρκεί να υπάρξει και συνέχεια γιατί δυστυχώς στη χώρα μας πάντα ενθουσιαζόμαστε και μετά στρίβειν δια του αρραβώνος…

ΣΥΣΚΕΨΗ

Μία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Θάσο του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας με θέμα τα αντιπλημμυρικά έργα. Παρών ήταν φυσικά και ο δήμαρχος κ. Κώστας Χατζηεμμανουήλ που έκανε και σχετικές δηλώσεις, τονίζοντας ότι η σύσκεψη πραγματικά ήταν πολύ παραγωγική και περιμένουν άμεσα αποτελέσματα.
ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ

Και φυσικά όλο το βάρος πέφτει πλέον στο Δασαρχείο Θάσου που πρέπει να κάνει τα αντιπλημμυρικά έργα με τα κορμοπλέγματα, έτσι ώστε σε περίπτωση μεγάλων και ισχυρών βροχοπτώσεων να μην έχουμε μεγάλες πλημμύρες στις πληγείσες περιοχές.

ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ

Τα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας επέστρεψαν στην οδό Βενιζέλου ικανοποιώντας το αίτημα των κατοίκων και των καταστηματαρχών. Να υπενθυμίσουμε ότι τα λεωφορεία είχαν αποκλειστεί λόγω των έργων ανάπλασης που έγιναν  και μόλις έγινε η παράδοση του έργου το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας πήρε το πράσινο φώς για να επιστρέψει στα δρομολόγια. Στο πλαίσιο αυτό η επιστροφή γίνεται τμηματικά για τον καλύτερο συντονισμό των δρομολογίων καθώς συνολικά θα επιστρέψουν 4 γραμμές. Ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ κ. Μακρογιαννίδης σε δηλώσεις του επιβεβαίωσε το όλο γεγονός.

ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Και όπως διαπιστώσαμε η επιστροφή των αστικών λεωφορείων δεν έφερε κανένα πρόβλημα στη Βενιζέλου. Το πρόβλημα προσωπικά εμείς το έχουμε εστιάσει από την αρχή ότι η μονοδρόμηση ήταν άστοχη. Από κει και πέρα ο ιστορικός του μέλλοντος θα αποφανθεί για όλα αυτά που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην Καβάλα.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Επικάλυψης» έχει αναλάβει την ανακύκλωση των τηγανέλαιων με στόχο να βοηθήσει στην ανακύκλωση αλλά και τα νοικοκυριά να μην πετούν αυτά τα λάδια στους κάδους ή στις αποχετεύσεις. Ο πρόεδρος  της εταιρείας κ. Κίμων Παπαδόπουλος έκανε σχετικές δηλώσεις, τονίζοντας ότι ως εταιρία δίνουν τη μοναδική ευκαιρία στους Καβαλιώτες να απαλλαγούν από τα τηγανέλαια, κάτι που υπάρχει σε ελάχιστες πόλεις στην Ελλάδα.

ΔΙΑΚΟΣΜΟΣ

Η Κεντρική Πλατεία Καβάλας διαθέτει πλέον έναν πολύ όμορφο διάκοσμο… και μάλιστα όπως διαπιστώσαμε χθες που επισκεφθήκαμε το χώρο υπάρχει αρκετή φαντασία. Ο λαβύρινθος για παράδειγμα αποτελεί μια πρωτοτυπία που δεν την ξαναείδαμε στην Καβάλα. Σε αυτό συντέλεσε και ο κ. Πρώιος και το αποτέλεσμα είναι καλό.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης προβλέπει 8 εκ. ευρώ για διάφορα έργα στην καβάλα. Ένα πρόγραμμα ανταγωνιστικό όμως καθώς  είναι πολύ πιθανόν κάποιοι δήμοι στην Περιφέρεια να καταθέσουν ενστάσεις… Η δήμαρχος κ. Τσανάκα έκανε σχετικές δηλώσεις, τονίζοντας ότι πράγματι το πρόγραμμα είναι πολύ ανταγωνιστικό. Διότι στην Περιφέρεια δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει κάτι τέτοιο, καθώς θα υπάρξουν ενστάσεις γιατί το ποσό που διεκδικεί η Καβάλα είναι πολύ μεγάλο.

ΕΚΛΟΓΕΣ

Το Οικονομικό Επιμελητήριο Καβάλας την ερχόμενη Κυριακή θα έχει τις εκλογές του. Ο φοροτεχνικός και πρώην πρόεδρος του κ. Ντίνος Κλειτσιώτης έκανε σχετικές δηλώσεις, τονίζοντας πως ο ίδιος δεν υπάρχει περίπτωση να είναι εκ νέου υποψήφιος για τη θέση του προέδρου.

ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ

Από την άλλη ο κ. Κλειτσιώτης δηλώνει απαισιόδοξος για το οικονομικό τοπίο στην Ελλάδα. διότι όπως υποστηρίζει έχουμε μπει σε μια πορεία χωρίς επιστροφή.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ναυτεργατών Καβάλας κ. Νίκος Παρδαλίδης σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στα πράγματα του κλάδου τους. Πλην όμως έκανε και μία σημαντική αποκάλυψη για ένα λιμάνι που δεν υπάρχει επισήμως…

ΑΓΟΡΑ

Αυτήν την Κυριακή η αγορά της Καβάλας θα είναι ανοιχτή. Ουσιαστικά μπαίνουμε στο χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα της λειτουργίας της αγοράς.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ

Δυστυχώς επαληθευτήκαμε καθώς από 1/1/2017 και για τουλάχιστον τρεις μήνες η πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου θα πάψει να υφίσταται. Δεν θα εκτελείται πλέον κανένα δρομολόγιο φέρρυ μπόουτ εκτός και αν πάρει άδεια το φέρρυ της εταιρείας του Φιλιάγκου Νικητής… . Και ας όψονται όλοι αυτοί οι σωτήρες που έλεγαν το αντίθετο… Και αυτοί που έφαγαν τον πρώην υπολιμενάρχη κ. Παπαβασιλείου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *