Σχόλια…..

ΓΚΑΦΕΣ…

Ο βουλευτής κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος περνάει πολύ χρόνο στη Βουλή λόγω των αυξημένων υποχρεώσεών του. Σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην κυβέρνηση και στις επιλογές της, κάνοντας λόγο ακόμη και για γκάφες. Όπως για παράδειγμα, πολιτική γκάφα χαρακτήρισε κι αυτό που έγινε με το σταμάτημα της εισαγγελικής έρευνας για τους υπαίτιους στα όσα έγιναν στο Μάτι της Αττικής όπου χάθηκαν 99 άνθρωποι.

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ

Από την άλλη ο κ. Παναγιωτόπουλος βρίσκεται σε διαρκή πολιτική ετοιμότητα καθώς δεν αποκλείει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ακόμη και μέσα στο τρέχον έτος. Άλλωστε, όπως σχολίασε, τα πράγματα είναι πολύ ρευστά αυτό το διάστημα για την κυβέρνηση.

ΡΕΥΜΑΤΟΚΛΟΠΕΣ

Οι ρευματοκλοπές είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης κυρίως. Αρκετές περιπτώσεις, μάλιστα, εκδικάστηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας αυτή την εβδομάδα, ενώ ο Διευθυντής ΔΕΔΗΕ κ. Σάββας Τακίδης σε δηλώσεις του τόνισε ότι παρακολουθούν αυτό το θέμα  διότι είναι σοβαρή παράβαση και ζημιώνει την επιχείρηση. Από την πλευρά του Συνδέσμου των Εργολάβων Ηλεκτρολόγων, ο κ. Μεταξάς δήλωσε ότι δυστυχώς στον κλάδο τους υπάρχουν κάποιοι επιτήδειοι που αναλαμβάνουν εργολαβικά να εξυπηρετήσουν πολίτες που θέλουν να κάνουν ρευματοκλοπή. Και φυσικά με το αζημίωτο. Μέχρι εδώ φτάσαμε δηλαδή. Βέβαια, όπως εξήγησε, σαν επίσημο όργανο δεν έχουν κάποια καταγγελία για να μπορέσουν να αποβάλλουν από τις τάξεις τους αυτούς τους επιτήδειους.

ΑΓΙΑΣΜΟΣ

Η Θρακική Εστία Καβάλας προχώρησε  στον καθιερωμένο αγιασμό της σήμερα στις 11 το πρωί , στα ιδιόκτητα γραφεία της επί της οδού Κωστή Παλαμά. Ο πρόεδρος της κ. Νίκος Τσουμπάκης απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση σε όλους να παραστούν στην όλη εκδήλωση με την οποία ξεκινούν την νέα πολιτιστική του χρονιά. Και φυσικά η Θρακική Εστία Καβάλας έχει πολλά σχέδια για τη φετινή χρονιά με πολλές δράσεις και κάποιες εκπλήξεις.

ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ

Ο  επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δύναμη Πολιτών Νέστου» κ. Περικλής Αμπεριάδης αποφάσισε να μην είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Νέστου. Μία απόφαση που προκάλεσε την έκπληξη σε πολλούς καθώς δεν ήταν αναμενόμενη. Ο ίδιος στις δηλώσεις του αφήνει να εννοηθεί ότι για τον ίδιο κλείνει ένας κύκλος.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Πάντως ο κ. Αμπεριάδης αποτέλεσε ένα πολιτικό κεφάλαιο για το δήμο Νέστου με την έννοια ότι έκανε μια γόνιμη αντιπολίτευση στη δημοτική Αρχή. Και αυτοί οι πολιτικοί χρειάζονται στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά δυστυχώς σταδιακά την εγκαταλείπουν καθώς κουράζονται μ’ αυτά που διαπιστώνουν…

ΕΚΘΕΣΗ

Η ετήσια Έκθεση του Επιμελητηρίου Καβάλας είναι προ των πυλών καθώς θα εγκαινιαστεί την ερχόμενη Παρασκευή 5 Οκτωβρίου. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μάρκος Δέμπας σε δηλώσεις του ανέφερε ότι φέτος θέλουν να παρουσιάσουν κάτι διαφορετικό. Και φέτος, φυσικά, θα υπάρξουν πάρα πολλά δρώμενα όπως και γευσιγνωσία και πιστεύεται ότι η διοργάνωση θα προσθέσει κάτι διαφορετικό στους επισκέπτες.

ΠΡΟΒΟΛΗ

Και ήδη το Επιμελητήριο Καβάλας προχώρησε στη διαφημιστική προβολή της Έκθεσης με στόχο αυτή να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο από πλευράς επισκεψιμότητας.

ΑΠΟΧΗ

Σε αποχή  προχώρησαν τα νήπια και οι Γονείς τους στο 1ο Νηπιαγωγείο Λιμεναρίων διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες που υπάρχουν στις εγκαταστάσεις του Νηπιαγωγείου. Ο προϊστάμενος των Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χρήστος Αρβανιτόπουλος έκανε δηλώσεις διευκρινιστικές επί του θέματος, ουσιαστικά σημειώνοντας ότι από την πλευρά τους έκαναν όσα περνούσαν από το χέρι τους και δεν φέρουν καμία ευθύνη για την υπάρχουσα κατάσταση.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ο δήμαρχος Θάσου κ. Κώστας Χατζηεμμανουήλ δήλωσε πως από πλευράς τους έκαναν ό,τι προβλέπεται στο εν λόγω κτιριακό συγκρότημα, αφού προηγήθηκε συνάντηση με όλους τους αρμόδιους που συμφώνησαν με τις προτάσεις για αλλαγές. Ο δήμος δαπάνησε σημαντικό ποσό για το Νηπιαγωγείο, με τον κ. Χατζηεμμανουήλ να δηλώνει ότι από την ευθύνη έχει, πλέον, η Πρωτοβάθμια.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ

Το 4ο Φεστιβάλ Κεραμικής θα πραγματοποιηθεί για τρείς ημέρες, ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται αύριο, στην συνοικία της  Παναγίας, στο κτίριο της Παλιάς Μουσικής. Η κ. Στέλλα Ρόκου έκανε σχετικές δηλώσεις τονίζοντας ότι σκοπός τους είναι να αναδείξουν την κεραμική που δυστυχώς δεν είναι ευρέως γνωστή στους Καβαλιώτες. Είναι μια φιλότιμη προσπάθεια ενώ τα εγκαίνια έγιναν χθες το απόγευμα.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Ο Σύνδεσμος Φίλων Γραμμάτων Τεχνών διοργανώνει μαθήματα ζωγραφικής για τους ενήλικες που θα ξεκινήσουν από την ερχόμενη Τετάρτη 6.30-8 μ.μ. ενώ για τους μαθητές είναι από το Σάββατο 11.30 με 1 μ.μ.  Ο κ. Διαμαντής Σταγγίδης έκανε σχετικές δηλώσεις τονίζοντας ότι σε ό,τι αφορά τουλάχιστον τα μαθήματα για τους ενήλικες, αναμένουν πολύ μεγάλη ανταπόκριση κάτι που το είδαν και τα προηγούμενα χρόνια.

ΠΗΡΕ ΑΔΕΙΑ

Το Ίδρυμα «Αγία Μαρίνα» πήρε άδεια λειτουργίας το απόγευμα της Πέμπτης και θα λειτουργεί, πλέον, ως ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ. Είναι μία πολύ θετική εξέλιξη και πλέον τα προβλήματα του παρελθόντος πέρασαν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Σήμερα μάλιστα το προσωπικό θα συναντηθεί με τους γονείς και τη Διοίκηση.

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΒΟΛΗ

Και είναι γεγονός ότι στο όλο γεγονός είναι πολύ μεγάλη η συμβολή του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, κ. Θεόδωρου Μαρκόπουλου. Με προσωπικές του ενέργειες έγινε εφικτή αυτή η αδειοδότηση του ΚΔΑΠ «Αγία Μαρίνα» και από 1ης Οκτωβρίου θα τεθεί σε λειτουργία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.